notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen emlékeket idéz majd elő a koronavírus okozta változások a gyerekekben, milyen hatással lehet rájuk hosszútávon és mennyire befolyásolja őket

hirdetes

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

helloladies.hu

Sokan bizony kemény napokat élnek át, mivel a gyerekek otthon vannak állandóan, viszont attól még dolgozni kell, de van egy fontos dolog, amiről nem szabad megfeledkezni. A gyerekeink nem fognak emlékezni bizonyos leckékre, amit tanítottunk nekik, vagy bizonyos veszekedésekre, ami ezen időszak alatt történt, arra viszont kétségtelenül emlékezni fognak, hogyan érezték magukat, ebben pedig a szülőknek nagy szerepük van.

Mennyire hagy mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

Ezt nagyon fontos tudni azoknak, akik a szülőség és a munka között próbálnak egyensúlyozni. Mennyire fognak emlékezni a gyerekeink a COVID-19 okozta életből? És ezek az emlékek mennyire változtatják meg őket?


A kor és a személyiség nagyban befolyásolja


Senki sem tudja pontosan, hogy a gyerekek mikor kezdenek igazán hosszútávú emlékeket formálni, néhány tudós szerint 3-4 éves kor körül, tehát az idősebb gyerekek valószínűleg emlékezni fognak a mostani helyzetre, a fiatalabbak pedig elfeledkeznek róla. Az alsósok például feltehetően nem fogják elfelejteni, hogy hosszabb ideig nem volt iskola és hogy az emberek maszkban járnak, míg az idősebbek sokkal inkább tudatában vannak, mi is történik most, de valójában a gyerek személyisége is nagy szerepet játszik.

hirdetes


Nagyobb valószínűséggel emlékeznek az érzésekre


Inkább a járvány életükre közvetlenül gyakorolt hatásaira fognak emlékezni, ha például egy ismerősük megbetegszik, az fájdalmas, tartós emléket idézhet elő, de ha nagyon tartanak a betegségtől vagy elszomorítják őket a változások az is nagy hatással lehet rájuk, ezért a szülőknek nagyon figyelniük kell, mit osztanak meg a gyerekeikkel. Ha képes vagy a tényeket külön választani az érzésektől, az is sokat segíthet nekik.

hirdetes


Milyen kihívásokkal néztek szembe? Meghalt egy családtag? Az egyik szülő orvos vagy ápoló? Az egyik testvér megfertőződött? Az egyik szülő elveszítette a munkáját? A családi vállalkozás csődbe ment? Ez mind nagy befolyással van arra hogyan élik meg a helyzetet, amik felett a szülőknek nincs irányításuk, de segíthet, ha tudatod a gyerekkel, hogy szereted és biztonságban van. Amennyire lehet, próbáljunk pozitív érzéseket kelteni bennük, szórakoztatóvá tenni a hétköznapokat, hogy inkább a jóra, mintsem a rosszra emlékezzenek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

2022-05-17

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

Megérkezett a jó idő és hamarosan itt a nyári szünet is, így a gyerekek sokkal több időt igényelnek majd az együttlétre. Így sportoljunk együtt a gyerekekkel!

Legjobb 5 szabadtéri játékötlet, amit minden gyerek imádni fog!

2022-06-17

Legjobb 5 szabadtéri játékötlet, amit minden gyerek imádni fog!

Egyre több kütyü jelenik meg a piacon, amely elöl egy kész rémálom elrángatni a gyerekeket, azonban most összegyűjtöttünk 5 szabadtéri játékot, amit imádnak

Ezért stresszesebb a nők – csökkentsd a stresszt a tippjeinkkel!

2023-01-07

Ezért stresszesebb a nők – csökkentsd a stresszt a tippjeinkkel!

A stressz mindenki életében jelen van, ki jobban, ki rosszabbul kezeli, azonban a nőket valamiért többször éri ez az érzés: így küzdj ellene, kövesd a tippeket!

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen felnőttként!

2020-06-10

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen...

Mi az a pénzügyi tudatosság? Egy fenntartható módja, ahogy a pénzünkkel bánunk. Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen felnőttként, akkor érdemes már korán megtanítani erre, hozzászoktatni néhány dologhoz a pénzzel kapcsolatban. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik azok a fontos módszerek, elvek, amikre mindenképp tanítsd meg a gyerekedet!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.