notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk milyen emlékeket idéz majd elő a koronavírus okozta változások a gyerekekben, milyen hatással lehet rájuk hosszútávon és mennyire befolyásolja őket

hirdetes

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

helloladies.hu

Sokan bizony kemény napokat élnek át, mivel a gyerekek otthon vannak állandóan, viszont attól még dolgozni kell, de van egy fontos dolog, amiről nem szabad megfeledkezni. A gyerekeink nem fognak emlékezni bizonyos leckékre, amit tanítottunk nekik, vagy bizonyos veszekedésekre, ami ezen időszak alatt történt, arra viszont kétségtelenül emlékezni fognak, hogyan érezték magukat, ebben pedig a szülőknek nagy szerepük van.

Mennyire hagy mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

Ezt nagyon fontos tudni azoknak, akik a szülőség és a munka között próbálnak egyensúlyozni. Mennyire fognak emlékezni a gyerekeink a COVID-19 okozta életből? És ezek az emlékek mennyire változtatják meg őket?


A kor és a személyiség nagyban befolyásolja


Senki sem tudja pontosan, hogy a gyerekek mikor kezdenek igazán hosszútávú emlékeket formálni, néhány tudós szerint 3-4 éves kor körül, tehát az idősebb gyerekek valószínűleg emlékezni fognak a mostani helyzetre, a fiatalabbak pedig elfeledkeznek róla. Az alsósok például feltehetően nem fogják elfelejteni, hogy hosszabb ideig nem volt iskola és hogy az emberek maszkban járnak, míg az idősebbek sokkal inkább tudatában vannak, mi is történik most, de valójában a gyerek személyisége is nagy szerepet játszik.

hirdetes


Nagyobb valószínűséggel emlékeznek az érzésekre


Inkább a járvány életükre közvetlenül gyakorolt hatásaira fognak emlékezni, ha például egy ismerősük megbetegszik, az fájdalmas, tartós emléket idézhet elő, de ha nagyon tartanak a betegségtől vagy elszomorítják őket a változások az is nagy hatással lehet rájuk, ezért a szülőknek nagyon figyelniük kell, mit osztanak meg a gyerekeikkel. Ha képes vagy a tényeket külön választani az érzésektől, az is sokat segíthet nekik.

hirdetes


Milyen kihívásokkal néztek szembe? Meghalt egy családtag? Az egyik szülő orvos vagy ápoló? Az egyik testvér megfertőződött? Az egyik szülő elveszítette a munkáját? A családi vállalkozás csődbe ment? Ez mind nagy befolyással van arra hogyan élik meg a helyzetet, amik felett a szülőknek nincs irányításuk, de segíthet, ha tudatod a gyerekkel, hogy szereted és biztonságban van. Amennyire lehet, próbáljunk pozitív érzéseket kelteni bennük, szórakoztatóvá tenni a hétköznapokat, hogy inkább a jóra, mintsem a rosszra emlékezzenek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen felnőttként!

2020-06-10

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen...

Mi az a pénzügyi tudatosság? Egy fenntartható módja, ahogy a pénzünkkel bánunk. Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen felnőttként, akkor érdemes már korán megtanítani erre, hozzászoktatni néhány dologhoz a pénzzel kapcsolatban. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik azok a fontos módszerek, elvek, amikre mindenképp tanítsd meg a gyerekedet!

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

2020-06-10

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

A szülés utáni depresszió az újdonsült anyákat sokkal nagyobb számban érinti, mint gondolnánk. Teljesen normális, ha szülés után te is rossz kedvű vagy, azonban ha ez hetekig elhúzódik, muszáj tenned valamit ellene. Ha gyógyszerek nélkül szeretnéd átvészelni ezt az időszakot, fordulhatsz természetes megoldásokhoz is!

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

2020-05-28

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

Az etikett nagyon fontos, nem számít hány éves valaki. Szülőként a te felelősséged, hogy megtanítsd a gyerekedet a megfelelő viselkedésre. Így nem csak te kímélheted meg magad kellemetlen helyzetektől, de a gyereknek is csak előnye származik belőle. De mik azok a szabályok, amiket minden szülőnek meg kellene tanítania?

Így segíts kamasz gyerekednek átvészelni a koronavírus miatti változásokat

2020-04-27

Így segíts kamasz gyerekednek átvészelni a koronavírus miatti változásokat

Viszonylag sok tanácsot találhatunk azzal kapcsolatosan, hogy a felnőttek hogyan törődjenek a saját mentális egészségükkel. De mi van a kamaszokkal, akik egyébként is nehéz időszakon mennek keresztül? Sajnos nem kifejezetten nyitottak az érzéseikkel kapcsolatban, hogyan segíthetünk tehát nekik?

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz gyereket

2020-07-01

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz...

Egyre több az olyan nő, aki nem vállal gyereket. Ez lehet, hogy meglep néhány újdonsült anyukát, aki épp egy izgő-mozgó babáról gondoskodik, de a valóság az, hogy tudományos szempontból ha valaki úgy dönt, hogy nem lesz gyereke, igazából jó ötlet. Ha ezt az oldalát megértetted és áttérünk a személyes szempontra, még több értelme lesz.

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
47 405
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 514 329
Anya Anyaság Apa Betegség gyerek Gyermeklélektan