notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk hogyan óvhatod a környezetet a koronavírus járvány alatt is, Tippek, hogy a járvány alatt is környezettudatos legyél

hirdetes

A járvány alatt is figyelj a környezetre!

helloladies.hu

Mivel szomorú statisztikák látnak napvilágot a Földdel kapcsolatban, sokan keresik a módját, hogy ők is tegyenek azért, hogy megállítsák a pusztulást. Mutatunk 5 módszert, ami még a koronavírus járvány közben is segít fenntartani a környezetbarát hozzáállást.

Környezettudatosság a járvány alatt

Ételpazarlás


Sokan találkoztak azzal a problémával, hogy amikor be akartak vásárolni a boltban, sok terméket nem lehetett kapni, ez annak volt köszönhető, hogy az emberek pánikszerűen vásároltak, valószínűleg sokkal többet, mint amennyire valójában szükségük volt. Annak érdekében, hogy semmi ne menjen kárba, használd ki a fagyasztód és a kamrád nyújtotta lehetőségeket és abból főzz, amit ott találsz, ez alapján tervezd meg a menüt. Sokszor készíthetők finom, érdekes ételek azokból az alapanyagokból, amik kéznél vannak, ha pedig kész van, ne dobd ki a maradékot, fagyaszd le, vagy használd fel egy új fogás elkészítéséhez, így kevesebbszer kell boltba menned és a pénztárcádnak is jót tesz.

hirdetes


Szemét


Sajnos mivel otthon vagyunk a szemetünk is több, de ha tele van a szelektív kuka, attól még ne dobjuk az újrahasznosítható dolgokat a rendes szemetesbe, inkább tegyük egy átlátszó zsákba és abba gyűjtögessük, amíg el nem viszik.


Többszöri felhasználás


Az egészségügyi dolgozóknak minden egyes használat után cserélniük kell a kesztyűket, maszkokat, de az eldobható darabok nem a legjobb választás otthoni használatra. Törekedni kellene például arra is, hogy az egyszer használatos törlőkendőket lecseréljük és ne ezeket használjuk fertőtlenítésre, ha lehet, készíthetünk saját tisztítószert is.


Kert

hirdetes


A mostaninál nincs is jobb időpont arra, hogy kertészkedésbe fogjunk, akár legyen szó egy kis zöldségeskertről, vagy fűszernövényekről, egyrészt így több növény lesz, másrészt pedig a szállítással sem járulsz hozzá a szennyezéshez.


Életmódban történő változtatások


A járvány jelentős változásokat hozott az életünkbe, majd ahogy minden visszatér a normális állapotba, nekünk kell eldöntenünk, hogy ezek közül mi lesz maradandó. Ha ez alatt az időszak alatt találtál olyan dolgot, ami hasznos volt számodra, megpróbálhatod továbbra is tartani. Az életmódunkban történt változások, mint a kevesebb utazás, anyagok többszöri felhasználása mind jót tesz a Földnek, itt a bizonyíték.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes