notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk hogyan moss a koronavírus alatt, A ruhákon megmarad a vírus?, A mosás elpusztítja a koronavírust?

hirdetes

Így moss a koronavírus idején

helloladies.hu

Ahogy egyre inkább tudatában vagyunk a szükséges óvintézkedéseknek, amiket meg kellene tennünk a koronavírus miatt, egyre több kérdés merül fel bennünk azzal kapcsolatban is, hogyan kellene mosnunk és fertőtlenítenünk a háztartásban megtalálható dolgokat, ideértve a ruhákat is.

Hogyan kell mosni a ruhákat a koronavírus alatt?

A közösségi média tele van félrevezető információkkal jelenleg, ezért úgy gondoltuk, érdemes ennek egy külön cikket szentelnünk, hogy megválaszoljuk a kérdéseket és aggodalmakat. Azt fontos megjegyezni, hogy bizonyos kutatások még szükségesek, de adunk néhány tanácsot.


Milyen hőfokon kellene mosnom a ruháimat?


Annak érdekében, hogy a vírus elpusztuljon, érdemes minél melegebb vizet használni és ha van szárítógép, akkor azt egy kicsivel tovább járatni. A lehető legmagasabb hőfokon mosd a ruháidat, amit a címke feltüntet, ne tedd tönkre őket azzal, hogy túl magas hőmérsékletet állítasz be, ez csak extra stresszel fog járni, amire most senkinek nincs szüksége.


Milyen mosószert kellene használnom?


Azt ajánljuk, hogy olyan mosószert használj, amiben van fertőtlenítőszer, hiszen ezek olyan környezetet teremtenek, amit a vírusok csak nehezen élnek túl, amire ezekben az időkben nagy szükség van.

hirdetes


Milyen gyakran kellene mosnom a ruhákat?


Habár sokan addig várnak, amíg egy nagy kupac szennyes összegyűlik, most ajánlott gyakrabban mosni, főleg ha még mindig bejársz dolgozni, vagy boltban voltál. És ne feledkezzünk meg a kabátokról sem, most ezeket is gyakrabban kell mosni, különösen akkor, ha az ujjával vagy a könyökrésszel gyakran megérintesz olyan dolgokat, mint a lift gombja, korlát vagy kilincs. Vannak kórokozókat elpusztító direkt ruhákon használható sprayk, ezek használata nagyon hasznos lehet.


Le kellene vennem a ruháimat, ha hazaérek?


Ha munka után, vagy nagyobb tömegben voltál, akkor érdemes átöltözni és kimosni őket. A mosásig pedig külön zsákban tartani.

hirdetes

Meddig maradhat a koronavírus életben a ruhákon?


Habár az új koronavírus leginkább emberről emberre terjed, bizonyos tárgyakkal, anyagokkal is elkapható és néhány órától kezdve napokon át életben maradhat rajtuk – a ruházatot is ideértve. A részecskék ugyan kiszáradnak egy idő után és a vírus inaktiválódik, ez nem történik meg gyorsan.


Ha valaki beteg a családban, külön kellene mosni a ruháit?


Ez a kérdés valószínűleg már mindenki agyán átfutott a koronavírustól függetlenül is. Mindig tanácsos külön mosni azok ruháit, akik megbetegedtek, hiszen a ruhán is megtelepedhet például az E.coli vagy az influenza.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

2023-08-04

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 hasznos tippet, amelyekkel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet és megóvhatod azt a lehetséges veszélyektől.

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

2023-07-14

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

Régebben a szállodát éjszakázási helynek tekintették. Egy ágy és egy fürdőszoba elég volt az ügyfelek elégedettségéhez. De ma a mai utazók igényei megváltoztak!

5 szín, amely boldogtalan hangulattal árasztja el a nappalidat

2023-09-08

5 szín, amely boldogtalan hangulattal árasztja el a nappalidat

Amikor olyan színeket választunk a nappalinkba, amelyek nem illenek hozzánk vagy nem harmonizálnak a térrel, könnyen előfordulhat, hogy boldogtalan és nyomasztó lesz.

Miért alakul ki bőrkeményedés a talpon, és mit tehetsz ellene?

2023-02-16

Miért alakul ki bőrkeményedés a talpon, és mit tehetsz ellene?

A lábápolás egy nagyon kényes téma, de mégis muszáj beszélnünk róla. A talpon kialakult bőrkeményedés nagyon kellemetlen tud lenni. De vajon miért alakul ki?

Ez a legkedveltebb fiatalító szépészeti beavatkozás a nők körében

2023-02-14

Ez a legkedveltebb fiatalító szépészeti beavatkozás a nők körében

A fiatalságot senki sem szeretné elengedni, ezért mindenképpen fontosok a fiatalító arckezelések: tudod melyik a legnépszerűbb jelenleg a nők körében? Mutatjuk!

A legfontosabb vitaminok télen

2022-11-25

A legfontosabb vitaminok télen

A téli időszakban nagyon fontos a megfelelő vitaminbevitel, hogy erős maradjon az immunrendszered! Cikkünkben bemutatjuk, mely vitaminokra kell odafigyelned.