notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk hogyan moss a koronavírus alatt, A ruhákon megmarad a vírus?, A mosás elpusztítja a koronavírust?

hirdetes

Így moss a koronavírus idején

helloladies.hu

Ahogy egyre inkább tudatában vagyunk a szükséges óvintézkedéseknek, amiket meg kellene tennünk a koronavírus miatt, egyre több kérdés merül fel bennünk azzal kapcsolatban is, hogyan kellene mosnunk és fertőtlenítenünk a háztartásban megtalálható dolgokat, ideértve a ruhákat is.

Hogyan kell mosni a ruhákat a koronavírus alatt?

A közösségi média tele van félrevezető információkkal jelenleg, ezért úgy gondoltuk, érdemes ennek egy külön cikket szentelnünk, hogy megválaszoljuk a kérdéseket és aggodalmakat. Azt fontos megjegyezni, hogy bizonyos kutatások még szükségesek, de adunk néhány tanácsot.


Milyen hőfokon kellene mosnom a ruháimat?


Annak érdekében, hogy a vírus elpusztuljon, érdemes minél melegebb vizet használni és ha van szárítógép, akkor azt egy kicsivel tovább járatni. A lehető legmagasabb hőfokon mosd a ruháidat, amit a címke feltüntet, ne tedd tönkre őket azzal, hogy túl magas hőmérsékletet állítasz be, ez csak extra stresszel fog járni, amire most senkinek nincs szüksége.


Milyen mosószert kellene használnom?


Azt ajánljuk, hogy olyan mosószert használj, amiben van fertőtlenítőszer, hiszen ezek olyan környezetet teremtenek, amit a vírusok csak nehezen élnek túl, amire ezekben az időkben nagy szükség van.

hirdetes


Milyen gyakran kellene mosnom a ruhákat?


Habár sokan addig várnak, amíg egy nagy kupac szennyes összegyűlik, most ajánlott gyakrabban mosni, főleg ha még mindig bejársz dolgozni, vagy boltban voltál. És ne feledkezzünk meg a kabátokról sem, most ezeket is gyakrabban kell mosni, különösen akkor, ha az ujjával vagy a könyökrésszel gyakran megérintesz olyan dolgokat, mint a lift gombja, korlát vagy kilincs. Vannak kórokozókat elpusztító direkt ruhákon használható sprayk, ezek használata nagyon hasznos lehet.


Le kellene vennem a ruháimat, ha hazaérek?


Ha munka után, vagy nagyobb tömegben voltál, akkor érdemes átöltözni és kimosni őket. A mosásig pedig külön zsákban tartani.

hirdetes

Meddig maradhat a koronavírus életben a ruhákon?


Habár az új koronavírus leginkább emberről emberre terjed, bizonyos tárgyakkal, anyagokkal is elkapható és néhány órától kezdve napokon át életben maradhat rajtuk – a ruházatot is ideértve. A részecskék ugyan kiszáradnak egy idő után és a vírus inaktiválódik, ez nem történik meg gyorsan.


Ha valaki beteg a családban, külön kellene mosni a ruháit?


Ez a kérdés valószínűleg már mindenki agyán átfutott a koronavírustól függetlenül is. Mindig tanácsos külön mosni azok ruháit, akik megbetegedtek, hiszen a ruhán is megtelepedhet például az E.coli vagy az influenza.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

2024-02-20

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

A szülés egy csodálatos és felemelő élmény lehet, de a testünknek és az intim területeinknek is meg kell küzdeniük az új kihívásokkal és változásokkal.

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

2024-02-20

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

A gyerekbántalmazás egy súlyos és elhanyagolt probléma, amely sok gyermeket érint világszerte. Azonban sokszor nehéz felismerni a jeleket. Ezek lehetnek azok:

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

2024-02-12

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

A cisztás akné egy súlyos és gyakran fájdalmas bőrprobléma, melyet a mélyen fekvő, gyulladt pattanások jelentenek, és amelynek kezelése kihívást jelenthet az érintettek számára.

 Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

2024-02-05

Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

A várandósság alatti pajzsmirigyproblémák kezelése és a megfelelő vitaminválasztás kiemelten fontos, mivel a nem megfelelő döntések súlyos következményekkel járhatnak.

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

2024-02-01

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

A Balenciaga Divatház története olyan pályát járt be, amely tele van mély érzelmekkel, forradalmi tervezéssel és az örök elégedetlenség által ihletett kreativitással. Ismerjük meg a divatház felemelkedését és azon tervezőjét, aki sosem nyugodott bele a tökéletességbe: Cristóbal Balenciagát.