notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kutyát szeretnél? Így válassz!

hirdetes

Kutyát szeretnél? Kerüld a szaporítókat!

helloladies.hu

Milyen szempontokat kell mérlegelni, ha kutyát szeretnél? Mit kell szem előtt tartani, hogy ne támogasd a szaporítást?

Kutyát szeretnél? Így válassz!

Ha kutyát szeretnél, sok mindent át kell gondolni.


Amennyiben ő lesz az első kutyád, először is tájékozódj mindenről, kérdezd meg kutyás barátaidat, milyen igényei vannak és gondold át tudod-e neki mindezt biztosítani, tudsz-e legalább 15 évre tervezni, hiszen ha szerencsés vagy, egy kutya hosszú évekig hűséges társad lesz.
Ha van már tapasztalatod a kutyatartásban, akkor is rengeteg tényezőt kell figyelembe venni a kutyaválasztás szempontjából, ehhez szeretnénk most egy kis segítséget adni.

Ha fajtatiszta kutyára vágysz

Mindenkinek megvannak a maga kedvenc fajtái, sokan egészen gyerekkoruktól vágynak rá. Ennek előnye, hogy nagyjából tudhatod, milyen habitusú lesz a kutya, mivel minden fajtának megvannak a saját jellemzői. Persze egy jó gazdi még a nehezebb esetekből is a legjobbat hozhatja ki, egy nem hozzáértő kutyatartó viszont az alapjában jó természetű kutyát is nagyon félrenevelheti. Fontos, hogy felmérjük saját képességeinket és ahhoz mérten válasszunk kutyát.

hirdetes

Honnan szerezzem be a kutyát?

A cikk célja, hogy felhívja a figyelmet egy olyan problémára, amiről sokan nem tudnak, vagy nem eleget. Nagyon fontos, hogy tenyésztőtől és ne szaporítótól vegyél kutyát. Ne az ár alapján válassz. Ebben az esetben különösen igaz az, hogy az olcsóbb „rosszabb”. Ha fajtatiszta kutyára vágysz, ne sajnáld rá a pénzt. Később ezt a pluszt, amit az elején kifizetsz, az állatorvosi számlán könnyedén megspórolhatod. Minden fajtának megvannak a jellemző betegségei. Ezeknek mindenképp nézz utána, de megfelelő táplálással, mozgással sok közülük elkerülhető.


A tenyésztők:

hirdetes
  • Az egyik legfontosabb dolog, hogy egy lelkiismeretes tenyésztő csak olyan kutyák génjeit örökíti tovább, amelyek egészségesek, így valószínűbb, hogy az utódoknak sem lesz egészségügyi problémája.
  • Ennek érdekében nyomon követi a tőle vásárolt kölykök sorsát, kapcsolatban marad a gazdival.
  • Olyannak ad csak kutyát, aki ismeri a fajtát, tisztában van igényeivel, képes lesz megfelelően nevelni, esetleg van már tapasztalata a fajtával.
  • 10 hetes kora előtt nem választja el a kölyköket az anyától, és nem fialtatja túl az anyakutyákat.
  • Szereti a fajtát, amit tenyészt, és egy maximum két fajtánál többel nem foglalkozik.
  • Belföldi (és külföldi) kiállításokon vesz részt, neve van a szakmában.
  • Chippel, oltásokkal, féregtelenítve, származási lappal adja csak el a kutyát.

A következő oldalon elolvashatjátok, honnan lehet felismerni a szaporítókat!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

2020-09-15

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

Ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, az sok időt vehet igénybe, hosszútávon azonban mindenképp megéri, sőt az apró lépések is sokat számítanak. Vannak dolgok, amikre 60 másodperc is bőven elég és csodákat művelnek a testtel. Itt van néhány módszer, ami sokat tesz az egészségért és kevesebb, mint 1 percbe telik!

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

2020-09-14

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

Ha van bármi állandó, az a változás. De miből tudhatod, hogy végre ideje szakítani a múlttal és elindulni egy boldogabb élet felé? Ahhoz, hogy boldogok lehessünk, képesnek kell lennünk elengedni a múltban szerzett sebeket, a kapcsolatokat, amik nem működtek és ami a legfontosabb, azt, hogy szinte minden rossz dologért saját magunkat hibáztatjuk.

Fogadalmak, amiket magadnak kellene tenned

2020-09-08

Fogadalmak, amiket magadnak kellene tenned

Miért nem tartjuk be a saját magunknak tett ígéreteket? Az újévi fogadalmakat, hogy egészségesebben étkezünk, lefogyunk, megtanulunk egy új nyelvet – olyan hamar megfeledkezünk róluk, hogy már magunkat kinevetjük, mielőtt belekezdenénk...

Állásinterjúra készülsz? Akkor erre a kérdésre tudnod kell a választ!

2020-08-26

Állásinterjúra készülsz? Akkor erre a kérdésre tudnod kell a választ!

Tudnod kell, hogy állásinterjún mit válaszolj a „Miért Önt kellene választanunk” kérdésre és nagy valószínűséggel találkozni fogsz majd a „Meséljen magáról” kérdéssel is, ezért nem árt, ha a jó válasz a tarsolyodban van. Ehhez adunk most segítséget!

Ezeket a színeket ne válaszd az otthonodba!

2020-09-15

Ezeket a színeket ne válaszd az otthonodba!

Egyáltalán nem könnyű az otthonunk különböző részeire megtalálni a tökéletes színt, ráadásul bizonyos színek növelhetik, de csökkenthetik is az értékét. A szakértők szerint ezeknek a színeknek semmi helye a lakásban!


Állatok Érdekességek Fejlesztő Tanács