notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

kutyák viselkedése, kutya furcsán viselkedik, kutya a fenekén csúszik

Te is ledöbbensz néha a kutyád viselkedésén? Elmondjuk, mit miért csinál!

helloladies.hu
hirdetes

Természetes, hogy kivetítjük emberi viselkedésünket, szokásainkat és érzelmeinket a kutyáinkra és úgy tekintünk rájuk, hogy ők is közénk tartoznak – egészen addig, amíg meg nem látjuk, hogy a sárban fetrengenek nagy élvezettel. Egyszerűen nem találunk rá magyarázatot, de most elmondjuk, mi áll néhány rejtélyes viselkedés hátterében.

Ez az oka, hogy a kutya furcsán viselkedik

Miért hempergőznek büdös dolgokba?


A kutyáknak 300 millió receptor van az orrukban, míg az embereknek körülbelül 6 millió. Ez alapján azt gondolhatnánk, hogy ami nekünk büdös, nekik sokszor annyira büdös, ezért távol tartják magukat a szag forrásától, ami legyen mondjuk egy halott kimadár, mégsem így van. Ők teljesen más véleménnyel vannak arról, hogy melyik szag a taszító. A viselkedés mögött valószínűleg az ösztönök állnak, mivel ez is egy módja, hogy a kutya elrejtse saját szagát, ami nagyon hasznos lehet vadászat közben.


Miért esznek meg gusztustalan dolgokat?


A kutyák ízlése is nagyban különbözik a miénktől. Amennyire mi imádjuk a hamburgert, a kutyák ugyanolyan ízletesnek találják a rothadó dolgokat például. A kutyák nagyon sokáig az emberek maradékain éltek, szabadon járkálhattak, így nem volt ritka, hogy a kukákban található szemeteket ették. Az olyan baktériumok és szennyeződések, amik egy embert beteggé tennének, nekik meg sem kottyanak, és legyünk őszinték, számunkra egészen gusztustalan dolgokat is képesek megenni.

hirdetes


Miért keresik a tökéletes kakiló helyet?


hirdetes
Ennek három lehetséges oka van. Az egyik teória, hogy azért járkálnak körbe-körbe a füvön, mert keresnek egy tiszta helyet. A második, hogy ragadozókat keresnek, és meggyőződnek róla, hogy egy sincs a közelben. Végül pedig egy tanulmány megtalálta a legérdekesebb okot. Megfigyelték, hogy a kutyák észak-déli pozícióban helyezkednek el legtöbbször, és alig könnyítenek magukon úgy, hogy keleti-nyugati helyzetben legyenek.


Miért szagolgatják egymás fenekét (és az emberekét)?


Tényleg nem kell elnézést kérned az új barátodtól, amikor azt látod, hogy a kutyád a fenekét szagolgatja – bár úgyis fogsz. Az ok, amiért nem kellene szégyenkeznünk emiatt, hogy a kutyák sok fontos információt az orrukon keresztül nyernek, és a feromonok legkoncentráltabban a fenék környékén vannak jelen, akár kettő, akár négy lába van valakinek. Habár számunkra szociálisan helytelen ez a viselkedés, a kutyák világában ez nagyon is udvarias és normális jelenség az üdvözlésre, ismerkedésre – olyan, mint az embereknél a kézfogás. Úgyhogy nem meglepő, hogy ha egy új emberrel találkoznak, a kutyák egyenesen a fenekéhez mennek, egy kis ismerkedő szaglászásra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

12 dolog, amiről a mai gyerekek semmit nem tudnak

2019-08-23

12 dolog, amiről a mai gyerekek semmit nem tudnak

Manapság a technika szó szerint gyorsabban fejlődik, mint valaha, egyik csodálatos innováció jön a másik után. Izgalmas időszak ez, de be kell ismernünk, hogy azt kívánjuk bárcsak a fiatalabb generáció is tudná, hogy kell térképet olvasni, vagy az enciklopédiából kikeresni valamit. Tegyünk egy sétát a múltba, itt van 12 dolog, amiről a mai gyerekek

Minden, amit érdemes tudni a zárkózott emberekről

2019-08-16

Minden, amit érdemes tudni a zárkózott emberekről

Az introvertált (zárkózott) viselkedést sokan furcsának találják, főleg azok, akiknek épp ellenkező a személyisége. Sok olyan dolog van, amit a legtöbben sose gondolnának az introvertált személyiségről, íme néhány ismeretlen tény róluk.

Ezek a dolgok állítólag tönkre teszik életed legszebb napját

2019-08-14

Ezek a dolgok állítólag tönkre teszik életed legszebb napját

Az esküvőnk életünk egyik legszebb napja, azonban vannak olyan babonák, melyek képesek elátkozni ezt a csodás eseményt! Nem árt ismerned őket!

Az álmok jelentése, amit sosem szabad figyelmen kívül hagyni

2019-08-16

Az álmok jelentése, amit sosem szabad figyelmen kívül hagyni

Az álmaink sokkal többet árulnak el az életünkről, mint hinnénk, nem hiába számítanak érdekes témának már évezredek óta. Az álmok általában az alvás legéberebb szakaszában jönnek, amikor az agy szinte éber állapotban van. Azok, amiket a mélyebb fázisban álmodunk általában kevésbé emlékezetesek és intenzívek. A legtöbb 20-30 percig tart, és ha rögtö

A nyár kihagyhatatlan étele, a garnélás cukkinispagetti

2019-08-13

A nyár kihagyhatatlan étele, a garnélás cukkinispagetti

A cukkini a nyár egyik kedvelt étele, mert amellett, hogy egészséges és finom, rengeteg variációban (és általában gyorsan is) elkészíthető. Most egy olyan receptet mutatunk nektek, amivel egyenesen Olaszországban érezhetjük magunkat, ha elkészítjük ezt az ízletes fogást!

Ezért sürgetik az anyák, hogy álljunk le a

2019-08-13

Ezért sürgetik az anyák, hogy álljunk le a "szőrös gyerekem" kifejezéssel

Hallottad már azt a kifejezést, hogy „szőrös gyerek”? Abban az esetben, ha még nem, ezzel egy ember a háziállatára utal, általában macskára vagy kutyára. Azt sugallja, hogy az a személy úgy gondol az állatára, mint egy gyerekre. Lehet, hogy nagyon sok figyelmet kap, esetleg ajándékot, játékot, amit más a gyerekének venne meg, de nem a háziállatának

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
353 483
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 003 650
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 118

Átlagos értékelés: 5.0