notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

kutyák viselkedése, kutya furcsán viselkedik, kutya a fenekén csúszik

hirdetes

Te is ledöbbensz néha a kutyád viselkedésén? Elmondjuk, mit miért csinál!

helloladies.hu

Természetes, hogy kivetítjük emberi viselkedésünket, szokásainkat és érzelmeinket a kutyáinkra és úgy tekintünk rájuk, hogy ők is közénk tartoznak – egészen addig, amíg meg nem látjuk, hogy a sárban fetrengenek nagy élvezettel. Egyszerűen nem találunk rá magyarázatot, de most elmondjuk, mi áll néhány rejtélyes viselkedés hátterében.

Ez az oka, hogy a kutya furcsán viselkedik

Miért hempergőznek büdös dolgokba?


A kutyáknak 300 millió receptor van az orrukban, míg az embereknek körülbelül 6 millió. Ez alapján azt gondolhatnánk, hogy ami nekünk büdös, nekik sokszor annyira büdös, ezért távol tartják magukat a szag forrásától, ami legyen mondjuk egy halott kimadár, mégsem így van. Ők teljesen más véleménnyel vannak arról, hogy melyik szag a taszító. A viselkedés mögött valószínűleg az ösztönök állnak, mivel ez is egy módja, hogy a kutya elrejtse saját szagát, ami nagyon hasznos lehet vadászat közben.


Miért esznek meg gusztustalan dolgokat?


A kutyák ízlése is nagyban különbözik a miénktől. Amennyire mi imádjuk a hamburgert, a kutyák ugyanolyan ízletesnek találják a rothadó dolgokat például. A kutyák nagyon sokáig az emberek maradékain éltek, szabadon járkálhattak, így nem volt ritka, hogy a kukákban található szemeteket ették. Az olyan baktériumok és szennyeződések, amik egy embert beteggé tennének, nekik meg sem kottyanak, és legyünk őszinték, számunkra egészen gusztustalan dolgokat is képesek megenni.

hirdetes


Miért keresik a tökéletes kakiló helyet?


hirdetes
Ennek három lehetséges oka van. Az egyik teória, hogy azért járkálnak körbe-körbe a füvön, mert keresnek egy tiszta helyet. A második, hogy ragadozókat keresnek, és meggyőződnek róla, hogy egy sincs a közelben. Végül pedig egy tanulmány megtalálta a legérdekesebb okot. Megfigyelték, hogy a kutyák észak-déli pozícióban helyezkednek el legtöbbször, és alig könnyítenek magukon úgy, hogy keleti-nyugati helyzetben legyenek.


Miért szagolgatják egymás fenekét (és az emberekét)?


Tényleg nem kell elnézést kérned az új barátodtól, amikor azt látod, hogy a kutyád a fenekét szagolgatja – bár úgyis fogsz. Az ok, amiért nem kellene szégyenkeznünk emiatt, hogy a kutyák sok fontos információt az orrukon keresztül nyernek, és a feromonok legkoncentráltabban a fenék környékén vannak jelen, akár kettő, akár négy lába van valakinek. Habár számunkra szociálisan helytelen ez a viselkedés, a kutyák világában ez nagyon is udvarias és normális jelenség az üdvözlésre, ismerkedésre – olyan, mint az embereknél a kézfogás. Úgyhogy nem meglepő, hogy ha egy új emberrel találkoznak, a kutyák egyenesen a fenekéhez mennek, egy kis ismerkedő szaglászásra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

2024-02-20

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

A szülés egy csodálatos és felemelő élmény lehet, de a testünknek és az intim területeinknek is meg kell küzdeniük az új kihívásokkal és változásokkal.

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

2024-02-20

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

A gyerekbántalmazás egy súlyos és elhanyagolt probléma, amely sok gyermeket érint világszerte. Azonban sokszor nehéz felismerni a jeleket. Ezek lehetnek azok:

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

2024-02-12

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

A cisztás akné egy súlyos és gyakran fájdalmas bőrprobléma, melyet a mélyen fekvő, gyulladt pattanások jelentenek, és amelynek kezelése kihívást jelenthet az érintettek számára.

 Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

2024-02-05

Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

A várandósság alatti pajzsmirigyproblémák kezelése és a megfelelő vitaminválasztás kiemelten fontos, mivel a nem megfelelő döntések súlyos következményekkel járhatnak.

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

2024-02-01

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

A Balenciaga Divatház története olyan pályát járt be, amely tele van mély érzelmekkel, forradalmi tervezéssel és az örök elégedetlenség által ihletett kreativitással. Ismerjük meg a divatház felemelkedését és azon tervezőjét, aki sosem nyugodott bele a tökéletességbe: Cristóbal Balenciagát.