notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk melyek a legjellemzőbb hibák, amiket a lakás, nappali dekorálás során elkövetünk, Ezeket a hibákat ne kövesd el lakberendezés során

hirdetes

Ha ezeket a hibákat elköveted, az otthonod nem olyan hangulatos, mint lehetne!

helloladies.hu

Akár új otthonba költözünk, akár csak szeretnénk újra dekorálni a meglévőt, biztos, hogy a célunk, hogy minél jobban kihasználjuk a teret, valamint esztétikus legyen. Nem könnyű minden szempontnak megfelelni és megtalálni az egyensúlyt, de mindenképp törekedni kell rá. Itt vannak a leggyakoribb hibák, amelyek tönkre tehetik a legnagyobb erőfeszítésünket!

 Ezeket a hibákat ne kövesd el, mikor az otthonodat dekorálod

Minden bútort falhoz teszel


Ahelyett, hogy minden bútordarabot a fal mellé tennél, a fókuszpontot arra kellene helyezni, amit a leggyakrabban használunk, a többit pedig elfelejteni. Egy domináns bútort – mint mondjuk egy kanapé – kell a fókuszpont elé helyezni – mint egy nagy ablak – és azt falként kezelni. Ez sokkal kellemesebb a szemnek. Egy másik opció, ha egy hangsúlyos széket kiveszel a sarokból és beljebb helyezed, vagy ha az ágyat a sarok helyett a fal közepéhez teszed.


Mérték


Ha lakberendezésről van szó, a mérték a legfontosabb. Egy olyan bútor, ami túl nagy vagy túl kicsi egy helyiségbe, teljesen tönkre teheti. Általában a „puha” bútordarabok a bűnösök ebben, mint egy kanapé, ami ha túl nagy, elnyomja a nappalit. Nem csak kilóg onnan, de a tér kevésbé lesz hívogató és fizikailag is nehéz lehet átmenni a helyiségen. Egy túl kicsi darab pedig egyszerűen csak furcsa érzést kelt. Ugyanez a szabály viszont a dekorációs elemekre is vonatkozik, mint egy kép vagy a világítás. Ha van egy központi kép az nagyszerű, de ez nem jelenti azt, hogy a legfeltűnőbb falra kell mennie, a falnak ugyanis ellensúlyoznia kell azt. A cél, hogy ne mutogatni akarjuk, hanem feltűnés nélkül dobja fel a helyiséget.

hirdetes


Túl sok vagy túl kevés fény


hirdetes
A legjobb a természetes fény, amit kiegészítünk mesterséges világítással. A természet ilyesfajta közelsége, valamint a friss levegő sokkal barátságosabbá varázsol egy otthont, ha pedig a nap elkezd lemenni, fontos, hogy a mesterséges fénnyel játszadozni tudjunk. Kell lennie egy központi lámpának, amit kiegészítünk más világítással. A fényfüzéreket, kislámpákat is érdemes bevetni és a gyertyákról sem szabad elfeledkezni, amik igazán kellemes hangulatot varázsolnak.


Túl sok kacat


Egy cipőkupac vagy a túl sok emléktárgy sajnos tönkre teszi az otthonunk hangulatát és a közérzetünkre is hatással van. Indulhat a szelektálás – ha valami nem hasznos, nem tesz boldoggá, akkor nincs is rá szükséged!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Sokkal jobban jársz, ha ezekből használtat és nem újat veszel!

2020-06-23

Sokkal jobban jársz, ha ezekből használtat és nem újat veszel!

Sok esetben találhatunk használt, de jó állapotban lévő dolgokat, amikkel sok pénzt spórolhatunk és szinte ugyanolyan jók, mintha teljesen újat vennénk. Bemutatjuk mik azok a dolgok, amikből sokkal jobban jársz, ha használtat veszel!

Ezek a jelek elárulják, hogy a párod hazudik!

2020-07-08

Ezek a jelek elárulják, hogy a párod hazudik!

Ha neked is sok nehézséget okoz eldönteni, hogy hihetsz-e vagy nem a párodnak, akkor be kell vetned néhány trükköt, ami segíthet. Itt van 5 dolog, ami arról árulkodik, hogy a partnered füllent…

Mit csinálj, ha unatkozol otthon?

2020-06-24

Mit csinálj, ha unatkozol otthon?

Az unalom bármikor felütheti a fejét, így időnként kicsit kreatívnak kell lennünk, hogyan is múlassuk az időt. Ha nem tudod, mivel üsd el az idődet, adunk pár tippet, hogy mit csinálj, ha unatkozol!

Mit nem illik felvenni egy esküvőre?

2020-07-07

Mit nem illik felvenni egy esküvőre?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, mit vegyél fel? Ebben a cikkben megmutatom, mi az, amit mindenképp kerülj el, ha alkalomhoz illően akarsz öltözni!

Espresso Martini koktél, ami nem csak ellazít, de fel is ébreszt

2020-06-24

Espresso Martini koktél, ami nem csak ellazít, de fel is ébreszt

Az Espresso Martini otthon is nagyon könnyen elkészíthető és tökéletes akkor is, ha vacsoravendégeket hívsz, esetleg csak kényeztetni szeretnéd magad a vasárnapi pihenés közben. Biztos vagyok benne, hogy az egyik kedvenc koktélod lesz!

Így ismerj fel egy sorozatos megcsalót!

2020-07-06

Így ismerj fel egy sorozatos megcsalót!

Nem lenne jó, ha már azelőtt felismernéd a megrögzött megcsalókat, hogy beleszeretnél? Hogyan lehetsz biztos benne, hogy az, akivel elkezdtél találkozgatni nem ilyen? Védd meg magad egy mérgező kapcsolattól és tanuld meg, hogyan ismerheted fel a jeleit, hogy egy férfi meg fog csalni, hiszen szokása!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
47 405
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 514 329
Kreatív Lakberendezés Otthon Tanács