notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk melyek a legjellemzőbb hibák, amiket a lakás, nappali dekorálás során elkövetünk, Ezeket a hibákat ne kövesd el lakberendezés során

hirdetes

Ha ezeket a hibákat elköveted, az otthonod nem olyan hangulatos, mint lehetne!

helloladies.hu

Akár új otthonba költözünk, akár csak szeretnénk újra dekorálni a meglévőt, biztos, hogy a célunk, hogy minél jobban kihasználjuk a teret, valamint esztétikus legyen. Nem könnyű minden szempontnak megfelelni és megtalálni az egyensúlyt, de mindenképp törekedni kell rá. Itt vannak a leggyakoribb hibák, amelyek tönkre tehetik a legnagyobb erőfeszítésünket!

 Ezeket a hibákat ne kövesd el, mikor az otthonodat dekorálod

Minden bútort falhoz teszel


Ahelyett, hogy minden bútordarabot a fal mellé tennél, a fókuszpontot arra kellene helyezni, amit a leggyakrabban használunk, a többit pedig elfelejteni. Egy domináns bútort – mint mondjuk egy kanapé – kell a fókuszpont elé helyezni – mint egy nagy ablak – és azt falként kezelni. Ez sokkal kellemesebb a szemnek. Egy másik opció, ha egy hangsúlyos széket kiveszel a sarokból és beljebb helyezed, vagy ha az ágyat a sarok helyett a fal közepéhez teszed.


Mérték


Ha lakberendezésről van szó, a mérték a legfontosabb. Egy olyan bútor, ami túl nagy vagy túl kicsi egy helyiségbe, teljesen tönkre teheti. Általában a „puha” bútordarabok a bűnösök ebben, mint egy kanapé, ami ha túl nagy, elnyomja a nappalit. Nem csak kilóg onnan, de a tér kevésbé lesz hívogató és fizikailag is nehéz lehet átmenni a helyiségen. Egy túl kicsi darab pedig egyszerűen csak furcsa érzést kelt. Ugyanez a szabály viszont a dekorációs elemekre is vonatkozik, mint egy kép vagy a világítás. Ha van egy központi kép az nagyszerű, de ez nem jelenti azt, hogy a legfeltűnőbb falra kell mennie, a falnak ugyanis ellensúlyoznia kell azt. A cél, hogy ne mutogatni akarjuk, hanem feltűnés nélkül dobja fel a helyiséget.

hirdetes


Túl sok vagy túl kevés fény


hirdetes
A legjobb a természetes fény, amit kiegészítünk mesterséges világítással. A természet ilyesfajta közelsége, valamint a friss levegő sokkal barátságosabbá varázsol egy otthont, ha pedig a nap elkezd lemenni, fontos, hogy a mesterséges fénnyel játszadozni tudjunk. Kell lennie egy központi lámpának, amit kiegészítünk más világítással. A fényfüzéreket, kislámpákat is érdemes bevetni és a gyertyákról sem szabad elfeledkezni, amik igazán kellemes hangulatot varázsolnak.


Túl sok kacat


Egy cipőkupac vagy a túl sok emléktárgy sajnos tönkre teszi az otthonunk hangulatát és a közérzetünkre is hatással van. Indulhat a szelektálás – ha valami nem hasznos, nem tesz boldoggá, akkor nincs is rá szükséged!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

2023-08-04

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 hasznos tippet, amelyekkel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet és megóvhatod azt a lehetséges veszélyektől.

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

2023-07-14

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

Régebben a szállodát éjszakázási helynek tekintették. Egy ágy és egy fürdőszoba elég volt az ügyfelek elégedettségéhez. De ma a mai utazók igényei megváltoztak!

5 szín, amely boldogtalan hangulattal árasztja el a nappalidat

2023-09-08

5 szín, amely boldogtalan hangulattal árasztja el a nappalidat

Amikor olyan színeket választunk a nappalinkba, amelyek nem illenek hozzánk vagy nem harmonizálnak a térrel, könnyen előfordulhat, hogy boldogtalan és nyomasztó lesz.

Lakásfelújítás – 6 lépés az otthonod modernizálásához

2022-08-09

Lakásfelújítás – 6 lépés az otthonod modernizálásához

Ha még csak most kezded meg az otthoni felújítási utadat, akkor érdemes ezeket a tippeket is elolvasnod, hogy sokkal könnyebbé és zökkenőmentesebbé varázsold!

2022-es őszi trendek, amikkel garantáltan stílusos leszel

2022-09-20

2022-es őszi trendek, amikkel garantáltan stílusos leszel

Az amerikai újságok megírták, hogy melyek lesznek a legtrendibb darabok idén ősszel. Ha megfogadod a tanácsinkat, biztosan stílusos leszel 2022 őszi napjain.

Íme a megoldás, ha úgy érzed, hogy nagyon száraz a bőröd a téli hónapokban

2022-01-13

Íme a megoldás, ha úgy érzed, hogy nagyon száraz a bőröd a téli hónapokban

A hidegebb éghajlaton élők számára a hideg, száraz téli levegő is okozhat bőr szárazságot. Sajnos ebben telente mi is részesülünk. Vajon mit lehetne tenni ellene?