notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lakberendezési hibák, amik teljesen tönkretehetik az otthonod hangulatát

hirdetes

Lakberendezési hibák, amik tönkretehetik az otthonod hangulatát

CZs

Egy-egy rossz döntés bármilyen csodás otthont, barátságos hangulatot, vagy stílusos berendezést romokba dönthet. Íme a legnagyobb lakberendezési bakik, amiket biztosan el kell kerülnöd!

Lakberendezési hibák, amiket el kell kerülnöd

Túlzsúfolsz

Sokat akar a szarka… A kevesebb néha több… És még sorolhatnánk. Az egyik legnagyobb baki, amit egy lakás berendezése során elkövethetsz, az az, hogy az utolsó négyzetcentiméteres helyet is kihasználsz valamilyen dísz- vagy használati tárgy elhelyezésére. Előfordulhat, hogy a lakás túlzsúfolásán kapjuk magunkat, ha egy jó ideje élünk már egy házban, és folyamatosan gyűjtögetjük a dolgokat. Igyekezz szellősen berendezni a lakást, a dekorációt se vedd túlzásba, attól pedig, ha három helyett csak két fotel van a nappaliban még kényelmesen elférnek majd a vendégek.

Csak a külsőségek számítanak

Szerettél már bele úgy egy bútorba, hogy el sem tudtad képzelni nélküle az otthonodat? Egy vérbeli lakberendező már igen. Előfordulhat azonban, hogy ez a bútor túl drága, ezért egy hasonló, de olcsóbb alternatíva után nézünk. Az is lehet, hogy gyorsan van szükséged valamilyen bútorra, így csak elszaladsz venni egy új széket, vagy íróasztalt. Nos, ha csak az számít, hogy az hogy néz ki, illik-e a szoba stílusába, tudsz-e azonosulni vele, nagy hibát követsz el. Nagyon fontos, hogy minőségi bútorokat válassz, amik sok éven át elkísérnek. Válassz inkább drágább, de időtálló, megbízható darabokat. Ez az egész lakás kialakítására, vagy éppen az építkezés folyamatára is igaz. Egy otthon valódi befektetés, legalábbis annak kellene lennie. Mindegy, hogy új építésű eladó lakást, vagy már egy használtat választasz, ügyelj a minőségre!

hirdetes

Szedett-vedett

hirdetes

Előfordulhat, hogy több stílusért is rajongsz. Szereted a modern kialakítást, de tetszenek a romantikus hangulatú konyhák? Nos, rossz hírünk van: döntened kell. A lakás teljesen kaotikussá válhat, ha minden szobának más a stílusa, ráadásul az ott élők hangulatát is befolyásolja. Igyekezz megtartani a harmóniát a szobák, helyiségek között, a stílust ne, inkább a színeket változtasd.

Szivárvány minden színe

Persze csak óvatosan! Lehet bármilyen gyönyörű egy nappali bútor, ha az árnyalatával teljesen ellenkező falszínt választasz. Ismét igaz a “Kevesebb néha több.” elv. Tartsd meg a harmóniát, vigyázz, hogy ne vidd túlzásba a színeket az egyes helyiségekben és a teljes lakásban sem. Minden színhez passzol valamilyen másik árnyalat, így nem kell lemondanod a kedvenc színedről csak azért, mert túl élénknek érzed. Válassz olyan kiegészítőket vagy bútorokat, amik tompítanak kicsit a látványon.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Dobd fel te is a lakást - úgy, hogy ki sem mozdulsz és nem veszel semmit

2020-04-08

Dobd fel te is a lakást - úgy, hogy ki sem mozdulsz és nem veszel semmit

Lehet, hogy egy nap 14 órát a nappaliban töltesz és rájössz, hogy nem tetszik a szőnyeg, vagy az egyik lomos sarkot át kell alakítani – mindezt úgy, hogy el se kelljen hagyni a házat és semmi újat ne kelljen venni. Sosem volt még tehát alkalmasabb időpont, hogy az otthonodban vásárolj be és átrendezd a bútorokat, kiegészítőket.

Ha többen vagytok karanténban, akkor is fontos, hogy egyedül is legyél!

2020-04-09

Ha többen vagytok karanténban, akkor is fontos, hogy egyedül is legyél!

Senki sem örül, hogy nem igazán mozdulhat ki otthonról, és bár akkor is nagyon nehéz átvészelni ezt az időszakot, ha egyedül él valaki, ha többen éltek együtt, annak is határozottan vannak nehézségei. Élj akár egy barátoddal, a családoddal vagy a pároddal, néhány új szabályt érdemes lehet bevezetnetek mindannyiótok érekében.

Elhunyt egy 90 éves beteg, mert inkább másokat akart megmenteni!

2020-04-09

Elhunyt egy 90 éves beteg, mert inkább másokat akart megmenteni!

Egy 90 éves néni lemondott a lélegeztetőgépről a fiatalabb betegek javára, hogy esélyt adjon nekik az életre, később azonban ő maga elhunyt.

Higiéniai szokások, amiket most mindenképp be kell tartanod!

2020-04-09

Higiéniai szokások, amiket most mindenképp be kell tartanod!

Mindenki aggódik a kórokozók miatt, az elszigetelődés pedig azt a célt szolgálja, hogy lassítsuk a vírus terjedését. Azonban van olyan, hogy el kell mennünk a bankba, az élelmiszerboltba, az orvoshoz, amikor pedig kimegyünk, vannak higiéniai szokások, amiket követnünk kell.

Biztonságos többször is használni egy eldobható kesztyűt?

2020-04-09

Biztonságos többször is használni egy eldobható kesztyűt?

Ha többször is használható kesztyűt viselsz, fontos, hogy mindig csak arra az egy, adott dologra használd. De mi van, hogyha többször is szeretnél használni egy kesztyűt, amit nem ilyen célra szántak?

Hogyan küzdj meg a magánnyal a karantén alatt, ha egyedül élsz?

2020-04-07

Hogyan küzdj meg a magánnyal a karantén alatt, ha egyedül élsz?

Az önkéntes karantén mindannyiunknak nehéz, de még inkább megterhelő azoknak, akik egyedül élnek. Az, hogy fizikailag el vagyunk szigetelve a szeretteinktől hosszabb ideig olyasvalami, amit a legtöbbünk nem élt még át ezelőtt. De hogyan érezheted magad másokhoz közel, ha egyedül élsz?

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
267 332
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 690 605
Átalakítás Érdekességek