notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lehetséges-e barátság kapcsolat után?

hirdetes

Lehetséges-e barátság kapcsolat után?

Puskás Rékka

Bizonyára mindenki ismeri a klisét, amikor egy szakításnál elhangzik a híres mondat: maradjunk barátok. És bár ez az esetek nagy többségében csak üres kijelentés, amolyan vigaszdíj, megeshet, hogy megmarad a barátság, csak ritka, mint a fehér holló. Ahhoz, hogy ez valóban kialakuljon, teljesülnie kell bizonyos feltételeknek, de ezen feltételek megléte sem garantálja a szimpátiát minden esetben. Ebben a cikkben ezekről a feltételekről lesz szó.

Létezik-e barátság a szakítás után?

Nem ajtócsapkodással lett vége

Sok kapcsolatnak a vége egy óriási veszekedés, ahol a felek sértettségükben, bosszúból, bántó dolgokat vágnak egymás fejéhez, amiket talán nem is gondolnak komolyan, csupán a pillanat hevében csúszik ki a szájukon. Azonban az ilyen torzsalkodások miatt mindkét félben leginkább csak a düh marad meg, és a továbbiakban nem akarnak semmilyen módon érintkezni egymással. De egy kapcsolatot le lehet zárni egymás szembeköpése nélkül is, békésen, hiszen attól, hogy két ember útjai keresztezték egymást, majd szétváltak, nem kell feltétlenül haragban maradni. Ha pedig sikerül szépszerével búcsút mondani, az megalapozhatja a későbbi jó viszonyt.

Eltelt némi idő

Egy szakítással lezárul egy korszak, aminek hagyni kell egy kis időt, hogy leülepedjen. Ez idő alatt az embernek van lehetősége magába nézni, továbblépni, átgondolni, hogyan tovább. Nem lehet, és nem is szabad (és általában nincs is rá igény) azonnal erőltetni a baráti viszonyt, mert nem lesz valódi, csupán egy megjátszott színjáték. A hazugságra épülő emberi kapcsolatok – mindegyik, szerelmi, baráti, de még a munkakapcsolat is – nem hosszú életűek, és csak tüskét hagynak a benne részt vevő felekben. Ha viszont eltelt annyi idő, hogy már mindkét fél képes mosolyogni, ha visszagondol az együtt töltött időre, nem maradt bennük sértettség, mindenki éli az életét és halad előre, akkor van esély rá, hogy kialakuljon barátság.

hirdetes

Nem volt hosszú a kapcsolat

Általában az emberek életében jönnek és mennek a szereplők, vannak, akik pár évig jelen vannak, mások csak néhány hónapig. A párkeresés folyamat során is gyakran megeshet, hogy egy rövidebb, együtt töltött időszakot követően jön a felismerés: mégsem ő lesz az igazi. Ezt van, aki a szívére veszi, megsértődik, pedig egy teljesen rendben lévő dolog, csak korrektül kell lekommunikálni a másik felé. Ha normálisan sikerül ezt megbeszélni, akkor kellemes hangulatban lehet elválni. Ha pedig csak néhány hónapos kapcsolatról van szó, esetleg csak pár randevú volt, akkor komoly, nagy szerelem nem valószínű, hogy kialakult. Ha pedig nem alakult ki ilyen erős kötelék, akkor a későbbiekben miért ne lenne lehetséges a barátság?

hirdetes

A következő oldalon további feltételekről olvashatsz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Honnan tudhatod, hogy egy férfi unatkozik melletted és kiszállna a kapcsolatból?

2020-08-10

Honnan tudhatod, hogy egy férfi unatkozik melletted és kiszállna a...

Úgy érzed, hogy a kapcsolatod gödörbe került? Itt van 6 jel, hogy a férfi, akivel együtt vagy már kiszállna a kapcsolatból és más lehetőségek után néz!

Jelek, hogy egy férfi „feleség alapanyagként” lát téged!

2020-08-04

Jelek, hogy egy férfi „feleség alapanyagként” lát téged!

Ha egy nap szeretnél megházasodni az első lépés az, hogy találnod kell egy olyan férfit, aki „feleség alapanyagként” lát téged (és persze te őt „férj alapanyagként”). Megmutatjuk, mik azok a jelek, amiket figyelhetsz!

4 kérdés, amit tegyél fel egy férfinak, mielőtt hozzámennél feleségül

2020-07-21

4 kérdés, amit tegyél fel egy férfinak, mielőtt hozzámennél feleségül

Mielőtt a partnereddel úgy döntenétek, hogy összekötitek az életeteket, érdemes feltenni egymásnak néhány kérdést, hogy ez az elhatározás valóban egy életre szóljon és később ne legyen megbánás a vége.

Így döbbents rá egy pasit, milyen butaság volt dobnia téged!

2020-07-27

Így döbbents rá egy pasit, milyen butaság volt dobnia téged!

A szakítás mindig szívás, de még inkább az, ha úgy tűnik, a volt barátodnak még csak nem is hiányzol. Erre nincs mentség, de lehet, hogy csak megjátssza, vagy egy idióta, aki nem is tudja, mit hagy ki – akárhogyan is, itt van néhány módszer, amivel emlékeztetheted, hogy 10/10-es nő vagy és hogy mennyit veszít veled!

Erősödj meg – kívül-belül!

2020-07-29

Erősödj meg – kívül-belül!

A kívül-belül erős nőket mindenki csodálja. Te is közéjük tartozhatsz, ehhez nem kell mást tenned, mint a cikkben leírt tanácsokat követned, és boldognak lenni!

Szabadulj meg a terhesség alatt felszedett pluszoktól!

2020-07-29

Szabadulj meg a terhesség alatt felszedett pluszoktól!

Kisbabád született, de a szülést követően rajtad maradt egy csomó felesleg? Íme egy megoldás, amivel a baba mellett is megszabadulhatsz a plusz kilóktól!


Csajos Férfi Párkapcsolat