Levél lenyomat

Színes levél lenyomat

helloladies.hu
hirdetes

Ha valami egyszerű, de kreatív elfoglaltságot keresel a gyerekeknek, akkor csinálj velük színes levél lenyomatokat. Könnyen elkészíthető, mégis színes, mintás, kreativitást fejlesztő játék. Nincs szükség sok és drága alapanyagra. Nyáron is remek elfoglaltság:

Színes levél lenyomatok

Levélgyűjtés

 

A levél lenyomatok készítése ugyan nem tart olyan sok ideig, de több előkészületet is tenni kell. Az első a levelek összegyűjtése. Sokan csak ősszel, amikor szép színesek a levelek, gyűjtenek levelet és használják fel egy-egy kreatív alkotáshoz. Mivel a leveleket ebben a játékban be kell festeni, ezért mindegy, hogy milyen a színük. Így nyáron, amikor annyi növény hajt levelet, sokkal egyszerűbb összegyűjteni a kívánt formákat és méreteket. Minél különlegesebb az alakja egy levélnek, annál jobban fog mutatni a lenyomata is.

hirdetes


Levél előkészítése


A levél lenyomatok készítéséhez többféle típusú levelet is használhatunk. Azzal sincs baj, ha semmiféle előkészületet nem teszünk, a levél tulajdonképpen azonnal festhető és használható. A legszebb lenyomatokat azonban akkor kapjuk, ha a levelek ereit egy sodrófával, vagy valamilyen hasonló henger alakú eszközzel kisimítjuk. Így jobban érvényesül a levél többi része is. Szárítani nem nagyon érdemes a levelet, mert elveszti a ruganyosságát.

hirdetes

 

 

 

Levél lenyomat készítése


Először fessük be egyesével a faleveleket. Ahhoz, hogy szép színes legyen az eredmény, egy adott levélen többféle szín is megjelenhet. Célszerű újságpapírt tenni a levelek alá, hogy ne legyen minden csupa festék. Majd a festékes felével lefelé nyomjuk papírra, textíliára, vagy fára a leveleket. Hagyjuk egy kicsit rajta, majd egy mozdulattal távolítsuk el. És már kész is vannak a színes levél lenyomatok.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

A 7 legjobb feladat lánybúcsúra

2019-05-16

A 7 legjobb feladat lánybúcsúra

Mindenki unja már a rég bevált játékokat a lánybúcsúkon. Összegyűjtöttem most a 7 legjobb és legkreatívabb játékot, amellyel tuti feldobjátok a lánybúcsú hangulatát!

Dolgok, amiket csak a nagymellű lányok érthetnek

2019-04-11

Dolgok, amiket csak a nagymellű lányok érthetnek

Ha valakinek nagy melle van, akkor a kultúránk szerint annak nagyon kell örülni, és ne értsetek félre, tényleg vannak szuper oldalai, de olyan akadályokkal kell megküzdenünk, amire sokan nem is gondolnának. Íme, azok a problémák, amit sosem fogsz megérteni, hacsak nem neked is hatalmas melled van. Ezek azok a zavaró és elkerülhetetlen dolgok, amive

Ezekre figyelj, ha szállodába mész

2019-03-11

Ezekre figyelj, ha szállodába mész

Egyre népszerűbbek a wellness szállodák és hotelek egy-egy hosszú hétvége, vagy nyaralás alkalmából. Nem meglepő, hiszen ezeken a helyeken semmivel nem kell törődni, a legfinomabb ételeket ehetjük, hatalmas a választék, így mindig találunk kedvünkre valót, kikapcsolódhatunk és nem kell foglalkozni semmivel, csak lazítani. Talán te is úgy gondolsz e

Rétegelt, különleges panna cotta

2019-03-05

Rétegelt, különleges panna cotta

Még az ünnepi menü része volt ez a desszert, de úgy gondoltam, hogy lesz annyira különleges, hogy részletesebben bemutassam. Kollektív munka volt, mert a nejemmel közösen készítettük. A különlegessége az első rétegnél látszik - mert azzal egy kicsit variáltunk… A panna cotta gyakorlatilag egy olasz tejpuding, amit elkészítésük után le szoktak önten

Így szervezz tökéletes osztálytalálkozót!

2019-01-30

Így szervezz tökéletes osztálytalálkozót!

Egy osztálytalálkozó nagyon fontos esemény, így valószínűleg senki sem szeretné, hogy bármi probléma legyen ezen az estén. Ha éppen te szervezed az osztálytalálkozót, akkor néhány hasznos szervezési tipp biztosan jól jön!

Megmutatjuk, ivás helyett mire használhatod a kólát

2019-01-30

Megmutatjuk, ivás helyett mire használhatod a kólát

Szinte tonnaszámra veszik egyesek a kólát, bár ezzel semmi jót nem tesznek maguknak. Így most mutatok neked néhány indokot arra, miért mondj le róla örökre!

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
200 179
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 177 774
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 202

Átlagos értékelés: 4.7