notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, hogyan kell locsolnod a növényeidet, hogy egészségesek legyenek, A locsolás és az öntözés szabályai, amiket be kell tartani

hirdetes

Így öntözd a növényeidet!

helloladies.hu

Ha azt akarjuk, hogy a növényeink szépek és egészségesek legyenek, meg kell adnunk nekik, amire szükségük van, az egyik elsődleges ilyen dolog pedig a víz. Bár minden növény más és a körülmények is befolyásolják, hogy mennyit kell locsolnunk, ha betartjuk az alábbi 7 szabályt, valószínűleg szebbek lesznek, mint valaha!

A locsolás alapszabályai

Az időjárásnak megfelelően öntözz


Enyhébb időben, különösen tavasszal, valószínűleg elég a heti egy locsolás, de ahogy az idő melegszik, tavasz végén és nyáron, több vízre van szükségük a növényeknek, mivel a meleg miatt gyorsabban elpárolog, mint ahogy a növény fel tudná használni.


A mérethez igazodj


Elég egyszerű a szabály, a nagyobb növényeknek több vízre van szükségük, a kisebbeknek kevesebbre. Ha viszont egy kisebb növény egy nagy kaspóban van, ami sok folyadékot tart magában, ennek megfelelően kell időzítened az öntözés gyakoriságát.


Időzítés


Ha nagyon meleg van, a forró nyári napokon akár naponta kétszer is meg kell öntöznünk a virágainkat, ebben az esetben reggel és este tegyük ezt meg, de ha napi egy locsolás is elegendő, akkor is tanácsos ezen időpontok valamelyikére időzíteni.

hirdetes


Elég vizet használj


Annyi vízzel kellene meglocsolnunk a növényeket, amíg alul a kivezetőnyílásokon meg nem jelenik a víz (azokba a cserepekbe, amelyiken nincs ilyen, köveket kellene tenni, ami megakadályozza, hogy elrohadjon a gyökér). A túl sok víz árthat a növénynek, ha nem vagy biztos benne, hogy eleget tettél rá, nézd meg később, ha a föld teteje még mindig nedves, akkor valószínűleg elég volt.


Jó helyre tedd


hirdetes
A vizet a földre, nem pedig a levelekre kell önteni. Ha maga a növény nedves, az betegségek, gombák kialakulásához vezethet és akár meg is perzselődhet a levél.


Maradj nyugodt


Néhány növény, főleg azok, amik kintre vannak ültetve hervadtnak tűnhetnek a forró nyári órákban, azonban nem kell kétségbeesni, ezzel a gyökereiket védik, hogy ne veszítsen túl sok nedvességet. Ha kicsit hűl az idő este, mégsem tér magához akkor lehet, hogy kicsivel több vízre, vagy gyakoribb öntözésre van szüksége.


Tartsd szárazon


Ha túl sok víz van a cserépben, a gyökerek elrohadhatnak és a növény elpusztulhat. Ha teszel a cserép alá alátétet, locsolás után mindig ürítsd ki azt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes