notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt John Lennon halálának napján.

hirdetes

Ma 40 évvel ezelőtt történt a tragédia, amit egy világ nem akart felfogni

Bettina

Emlékszel erre a napra te is? Aki 40 évvel ezelőtt élte fiatal éveit nem tudja elfelejteni ezt a napot. 

John Lennon

Rengeteg elmélet született már arról, hogy mi volt az oka amiért lelőtték John Lennont, talán az igazság sosem fog kiderülni. John Lennon halálával százmilliók vesztették el azt az embert, akit így hívtak: a kedvencem, a példaképem. Egy hétfő este 11 óra körül történt a szörnyű tragédia. New York City-béli Dakota-ház előtt egy Mark David Chapman nevű, 25 éves, zavart agyú férfi egymás után ötször meghúzta 38-as kaliberű revolvere elsütőbillentyűjét és ezzel kioltotta a The Beatles egyik alapítójának életét. Érdekes volt, senkiben nem merültek fel kérdések; mindenki elfogadja, hogy egy őrült, zavart rajongó agyon lőtte minden idők egyik legismertebb zenészét. Érdemes ezt az esetet kicsit részletesebben átvizsgálni, hogy mi áll a háttérben, és igen érdekes összefüggéseket lehet észre venni. Lenon zenészként, íróként és képzőművészként milliók kedvence volt. Utolsó éveiben aktivistaként is beírta a nevét a történelembe.

hirdetes

john lennon

Feleségével Yoko Onóval mentek vissza a Dakota-házban található lakásukba. Itt történt a szörnyű tragédia, Lenont lelőtték. Az elkövető meg sem próbált menekülni. Lett volna rá lehetőség, mert kb. 20 méterre volt tőle a metro. Csendesen levette a kabátját, letette a földre és türelmesen megvárta a rendőröket. Egy bámészkodó tette fel a kérdést: Tudja maga mit tett? És a gyilkos ezt felelte: Az imént lőttem agyon John Lennont


Chapman, Lennon gyilkosa az első perctől beismerte, hogy mit tett, bár nehéz lett volna a sok szemtanú mellett ezt letagadni. Érdekes, hogy a gyilkos kedvenc együttese a The Beatles volt. Életfogytiglanra ítélik azzal a kiegészítéssel, hogy legkorábban húsz év múlva kérheti feltételes szabadon bocsátását. Ez 2000-ben letelt, Chapman azóta hatszor kérelmezte a szabadságot, de nem kapta meg.

hirdetes

Miért ölte meg Chapman Lennont? Ezt válaszolta a feltett kérdésre: “ Lennon elhaladt mellettem, s akkor azt hallottam, hogy egy hang azt súgja: tedd meg, tedd meg, és újból és újból… Nem emlékszem, hogy céloztam volna… nem volt bennem iránta sem düh, sem más érzelem.”

 

Szörnyű tragédia ami történt ezen a hétfő estén, Lennont 5 lövésből 4 találta el.

1960-as években arról kérdezték, szerinte hogyan fog meghalni, ezt válaszolta: „Biztos valami őrült fog kinyiffantani.” Bár ezt viccnek szánta...Joh Lennon él az emlékeinkben, és hálásak vagyunk neki azért, amit itt hagyott nekünk!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes