notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mágikus dolgok a Harry Potterben, amik valójában léteznek

hirdetes

Mágikus dolgok a Harry Potterben, amik valójában léteznek

helloladies.hu

A szerző, J. K. Rowling használta a mitológiát, legendákat, ősi nyelveket, botanikát és asztronómiát ahhoz, hogy megalkothassa a Harry Potter varázslatos világát. Tudtad, hogy néhány mágikus tárgy, hely, és még ember is, akiket bevett a könyveibe valójában létezik?

Mágikus dolgok a Harry Potterben, amik valójában léteznek

King’s Cross Station


Harry és a barátai vonatukhoz a 9 és 3⁄4 –ik vágánynál tudnak eljutni a King’s Cross állomáson, aminek falán csak a varázslók és boszorkányok képesek átmenni. Habár a kitalált vágány nyilván nem létezik, az állomás nagyon is valódi, és Londonban található. Az írónő számára nagy jelentőséggel bír, hiszen a szülei egy olyan vonaton ismerkedtek meg, ami innen indult. Érdekesség, hogy az állomáson felállítottak egy kocsit, ami félig kiáll a falból, ezzel lehet fényképezkedni.


Mandragóra


A Harry Potter és a Titkok Kamrája című részben Harry és a többi tanuló a mandragórákról tanulnak, amiknek a gyökere emberi formát ölt és aminek a hangja képes megölni egy embert. Habár nem halálos (hacsak nem fogyasztanak belőle nagy mennyiséget), a mandragóra valódi növény, és a gyökerük tényleg úgy néz ki, mint a kis emberi testek. Sokáig használták gyógyító tulajdonságai miatt. Rowling állítólagos végzetes sírásukat sem magától találta ki, már Shakespeare Rómeó és Júliájában is említésre kerül.

hirdetes


Aszfodélosz


Piton professzor első kérdése Harry-hez Bájitaltan órán úgy tűnik a fiúnak – aki csak épphogy rájött, hogy varázslat létezik, és ő is, sőt a szülei is varázslók voltak –, mintha egy másik nyelven beszélnének hozzá. A hozzávalók, amikről Piton beszél nem kitaláltak, nagyon is valódiak. „Mit kapok, ha ürömteába őrölt aszfodéloszgyökeret keverek?”- kérdezte. Az aszfodélosz egy magas, fehér virágú növény, a liliomok rokona és sokszor kapcsolják össze a halállal. Érdekes, ha belegondolsz, hogy Harry anyjának neve Lily volt. Véletlen lenne? Valószínűleg nem. Ha ebben a kontextusban nézzük, mit is jelenthet ez a mondat? Az üröm a hiány és bánat jelképe, úgyhogy ez a zavaros kérdés inkább azt jelentheti, mély szomorúságot érez Lily halála miatt. Ahogy az utolsó részekből kiderül Piton sosem szűnt meg szeretni őt, és végig az volt a célja, hogy fiát védelmezze.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

A téli esküvők 10 előnye, amiért Ön is átgondolja majd, hogy ne nyáron akarjon férjhez menni!

2020-09-14

A téli esküvők 10 előnye, amiért Ön is átgondolja majd, hogy ne nyáron...

A nyári szertartások is nagyon gyönyörűnek, de megvan a maguk negatív oldala is. Mutatunk 10 jó okot, amiért megéri inkább télen tartani az esküvőjét.

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

2020-09-07

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

Nyáron általában megváltoznak az alvási szokásaink, ez a nyár pedig még inkább más volt. Ha ti is hozzászoktatok, hogy sokáig fent maradtok, és nyugodtan aludtatok anélkül, hogy 6 órakor szólt volna az ébresztő, most pedig nehéz hozzászokni az új menetrendhez, adunk pár hasznos tanácsot, ami segíthet!

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

2020-03-03

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

Gyakori kérdés a leendő szülők körében, hogy vajon mikor is érdemes családot alapítani? Ha elmúltál 40, akkor sem kell lemondanod az anyaságról, hiszen a mai világban a gyermekvállalás egyre jobban kitolódik.

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!


Csajos Család Érdekességek gyerek Kisfiú Sztárok