notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk melyik étel meddig jó, Részletes útmutató hogy melyi étel mikor jár le, Meddig tarthatóak az ételek a hűtőben és a fagyasztóban

hirdetes

Meddig tarthatod az egyes ételeket a hűtőben és a fagyasztóban?

helloladies.hu

Többször is írtunk már arról, hogy rengeteg ételt dobunk ki, ez az útmutató azonban segíthet abban, hogy mi az, ami nyugodtan fogyasztható és mit kell valóban kidobni. Vajon még mindig biztonsággal megehetjük azt a csirkemellet, amit a fagyasztó alján találtunk? És azt a szójaszószt, ami ki tudja mióta áll a hűtőnkben?

Melyik étel meddig jó?

Néha nehéz eldönteni, hogy mit ehetünk meg nyugodtan, és mi az, amit inkább ki kellene dobni, kétségtelen, hogy a biztonság az elsődleges szempont, azonban rengeteg étel kerül a kukába – és ezzel együtt pénz. Ha te is rosszul érzed magad, amikor belegondolsz, hogy a családod mennyi ételt dob ki heti szinten ne aggódj, könnyen változtathatsz bizonyos szokásokon, hogy kevesebb alapanyag és kész étel menjen pocsékba. Az is egy jó kezdés, ha pontosan tudod, hogy mi meddig tárolható a hűtőben és a fagyasztóban. Ha kétséged van, akkor viszont bátran hallgass az orrodra, ha bármilyen szagot érzel, vagy megváltozik az étel kinézete, ne fogyaszd el.


Hűtő


Gyümölcsök és zöldségek


•    Alma: 3 hét
•    Áfonya: 1 hét
•    Brokkoli és karfiol: 1 hét
•    Kelkáposzta és spenót: 3 nap
•    Leveles zöldségek: 3 nap
•    Citrom és lime: 3 hét
•    Saláta: 5 nap
•    Dinnye: 5 nap
•    Gomba: 1 hét
•    Eper és málna: 3 nap


Tejtermékek


•    Keménysajtok: 4-6 hónap, bontatlanul

hirdetes
•    Vaj: 3 hónap
•    Krémsajt: 2 hónap, bontatlanul
•    Tojás: 3-5 hét
•    Tejszín: 1 hónap
•    Tej: 1 hét
•    Pizza: 3-4 nap
•    Túró: 1 hét
•    Tejföl: 3 hét
•    Lágy sajtok: 2 hét, bontatlanul
•    Joghurt: 2 hét


Húsfélék


•    Bacon: 2 hét, bontatlanul
•    Csirke: 1-2 nap
•    Felvágottak: 2 hét, bontatlanul
•    Halfilé: 2 nap
•    Darálthús: 1-2 nap
•    Sertéshús, borda és rostélyos: 3-5 nap
•    Nyers garnéla: 2 nap
•    Steak: 3-5 nap


Felbontott szószok


•    Ketchup: 6 hónap
•    Juharszirup: 1 év
•    Majonéz: 2 hónap
•    Mustár: 1 hónap
•    Salsa: 1 hónap
•    Szójaszósz: 1 év


Fagyasztó


Fontos, hogy a fagyasztóban legalább mínusz 15 fok, vagy hidegebb legyen, habár bizonyos dolgokat még a határidőn túl is el lehet fogyasztani, lehet, hogy veszít az ízéből, vagy megváltozik a textúrája.

hirdetes


Húsfélék


•    Bacon: 1 hónap
•    Nyers csirke: 9-12 hónap
•    Sült csirke, pulyka: 4-6 hónap
•    Felvágottak: 2 hónap
•    Halfilé: 6 hónap
•    Darált hús: 4 hónap
•    Főtt sonka: 1-2 hónap
•    Sertéshús, borda és rostélyos: 4-12 hónap
•    Nyers garnéla: 6 hónap
•    Steak: 4-12 hónap
•    Tofu: 5 hónap


Egyéb


•    Kenyér és torta: 3 hónap
•    Vaj: 6-9 hónap
•    Kekszek és tészták: 3 hónap
•    Gyümölcs: 6-12 hónap
•    Jégkrém: 2 hónap
•    Levesek és főzelékek: 2-3 hónap
•    Joghurt: 2 hónap

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Betegség Család Egészség Érdekességek Fejlesztő Férfi Konyha Otthon Tanács Táplálkozás