notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mennyi időt kell a gyerekre szánnunk?

hirdetes

Mennyi időt kell a gyerekre szánnunk?

helloladies.hu

Gyakorló anyukaként egyből rávágom, amennyit csak lehetséges! Mindennap szüksége van olyan időszakokra, amikor semmi nem zavarja meg a közös játékot, a beszélgetést, az igazi minőségi együtt töltött időt.


 

Mennyi időt kell a gyerekre szánnunk?

Nagyon fontos a fejlődése szempontjából, hogy érezze és élvezze az osztatlan figyelmünket, hogy bizonyos legyen a szeretetünkben.

Természetesen tudom, hogy az ovi és a munka után már szinte semmire sem marad idő. De akkor is, estefelé szakítsunk minimum fél órát erre. Nem a mennyiség a fontos, hanem a rendszeresség.  Így érzi igazán biztonságban magát a kisgyermek. Ha tudja, hogy semmi sem szakíthatja félbe ezt az időt, ha tudja, hogy számíthat ránk, akkor kiegyensúlyozott, békés gyerek lesz.

Nyugodtan vonjuk be a háztartási teendőkbe, közben is lehet beszélgetni, sőt akár játszani is.  Mi például rendszeresen kitalálósdit játszunk vasalás alatt. A gyerekek nagyon boldogan részt vesznek a felnőttek munkájában, csak azért, hogy eközben is velünk lehessenek.  Nyugodtan készítsétek együtt a vacsorát, teregessetek együtt, engedd, hogy segítsen a terítésben!

hirdetes

A kizárólagos figyelemre akkor is szüksége van, ha egyébként egész nap otthon vagyunk. Természetesen nem kell és nem is lehet egész nap csak vele foglalkozni.  Szokja is meg, hogy nekünk azért van más dolgunk is, és neki van, hogy egy kicsit várni kell.  De legyen kimondottan neki szánt idő, amikor csak vele foglalkozunk, és nem zavarhat meg minket semmi!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

2020-03-03

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

Gyakori kérdés a leendő szülők körében, hogy vajon mikor is érdemes családot alapítani? Ha elmúltál 40, akkor sem kell lemondanod az anyaságról, hiszen a mai világban a gyermekvállalás egyre jobban kitolódik.

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!


Anya Anyaság Baba Család Fejlesztő gyerek Gyereknevelés Kisbaba Kisfiú Kislány Nevelés Tanács Tanulás