notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mennyi időt kell a gyerekre szánnunk?

hirdetes

Mennyi időt kell a gyerekre szánnunk?

helloladies.hu

Gyakorló anyukaként egyből rávágom, amennyit csak lehetséges! Mindennap szüksége van olyan időszakokra, amikor semmi nem zavarja meg a közös játékot, a beszélgetést, az igazi minőségi együtt töltött időt.


 

Mennyi időt kell a gyerekre szánnunk?

Nagyon fontos a fejlődése szempontjából, hogy érezze és élvezze az osztatlan figyelmünket, hogy bizonyos legyen a szeretetünkben.

Természetesen tudom, hogy az ovi és a munka után már szinte semmire sem marad idő. De akkor is, estefelé szakítsunk minimum fél órát erre. Nem a mennyiség a fontos, hanem a rendszeresség.  Így érzi igazán biztonságban magát a kisgyermek. Ha tudja, hogy semmi sem szakíthatja félbe ezt az időt, ha tudja, hogy számíthat ránk, akkor kiegyensúlyozott, békés gyerek lesz.

Nyugodtan vonjuk be a háztartási teendőkbe, közben is lehet beszélgetni, sőt akár játszani is.  Mi például rendszeresen kitalálósdit játszunk vasalás alatt. A gyerekek nagyon boldogan részt vesznek a felnőttek munkájában, csak azért, hogy eközben is velünk lehessenek.  Nyugodtan készítsétek együtt a vacsorát, teregessetek együtt, engedd, hogy segítsen a terítésben!

hirdetes

A kizárólagos figyelemre akkor is szüksége van, ha egyébként egész nap otthon vagyunk. Természetesen nem kell és nem is lehet egész nap csak vele foglalkozni.  Szokja is meg, hogy nekünk azért van más dolgunk is, és neki van, hogy egy kicsit várni kell.  De legyen kimondottan neki szánt idő, amikor csak vele foglalkozunk, és nem zavarhat meg minket semmi!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

2020-06-10

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

A szülés utáni depresszió az újdonsült anyákat sokkal nagyobb számban érinti, mint gondolnánk. Teljesen normális, ha szülés után te is rossz kedvű vagy, azonban ha ez hetekig elhúzódik, muszáj tenned valamit ellene. Ha gyógyszerek nélkül szeretnéd átvészelni ezt az időszakot, fordulhatsz természetes megoldásokhoz is!

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

2020-03-03

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

Gyakori kérdés a leendő szülők körében, hogy vajon mikor is érdemes családot alapítani? Ha elmúltál 40, akkor sem kell lemondanod az anyaságról, hiszen a mai világban a gyermekvállalás egyre jobban kitolódik.

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen felnőttként!

2020-06-10

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen...

Mi az a pénzügyi tudatosság? Egy fenntartható módja, ahogy a pénzünkkel bánunk. Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen felnőttként, akkor érdemes már korán megtanítani erre, hozzászoktatni néhány dologhoz a pénzzel kapcsolatban. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik azok a fontos módszerek, elvek, amikre mindenképp tanítsd meg a gyerekedet!

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

2020-05-28

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

Az etikett nagyon fontos, nem számít hány éves valaki. Szülőként a te felelősséged, hogy megtanítsd a gyerekedet a megfelelő viselkedésre. Így nem csak te kímélheted meg magad kellemetlen helyzetektől, de a gyereknek is csak előnye származik belőle. De mik azok a szabályok, amiket minden szülőnek meg kellene tanítania?

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
16 143
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 483 067
Anya Anyaság Baba Család Fejlesztő gyerek Gyereknevelés Kisbaba Kisfiú Kislány Nevelés Tanács Tanulás