notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mennyi időt kell a gyerekre szánnunk?

Mennyi időt kell a gyerekre szánnunk?

helloladies.hu
hirdetes

Gyakorló anyukaként egyből rávágom, amennyit csak lehetséges! Mindennap szüksége van olyan időszakokra, amikor semmi nem zavarja meg a közös játékot, a beszélgetést, az igazi minőségi együtt töltött időt.


 

Mennyi időt kell a gyerekre szánnunk?

Nagyon fontos a fejlődése szempontjából, hogy érezze és élvezze az osztatlan figyelmünket, hogy bizonyos legyen a szeretetünkben.

 

Természetesen tudom, hogy az ovi és a munka után már szinte semmire sem marad idő. De akkor is, estefelé szakítsunk minimum fél órát erre. Nem a mennyiség a fontos, hanem a rendszeresség.  Így érzi igazán biztonságban magát a kisgyermek. Ha tudja, hogy semmi sem szakíthatja félbe ezt az időt, ha tudja, hogy számíthat ránk, akkor kiegyensúlyozott, békés gyerek lesz.

 

 

Nyugodtan vonjuk be a háztartási teendőkbe, közben is lehet beszélgetni, sőt akár játszani is.  Mi például rendszeresen kitalálósdit játszunk vasalás alatt. A gyerekek nagyon boldogan részt vesznek a felnőttek munkájában, csak azért, hogy eközben is velünk lehessenek.  Nyugodtan készítsétek együtt a vacsorát, teregessetek együtt, engedd, hogy segítsen a terítésben!

hirdetes

 

A kizárólagos figyelemre akkor is szüksége van, ha egyébként egész nap otthon vagyunk. Természetesen nem kell és nem is lehet egész nap csak vele foglalkozni.  Szokja is meg, hogy nekünk azért van más dolgunk is, és neki van, hogy egy kicsit várni kell.  De legyen kimondottan neki szánt idő, amikor csak vele foglalkozunk, és nem zavarhat meg minket semmi!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Értékelni a megfizethetetlent! Megható történet a valódi értékekről!

2020-03-20

Értékelni a megfizethetetlent! Megható történet a valódi értékekről!

Csak rohanunk és rohanunk. Elfelejtjük, hogy miért dolgozunk oly keményen és hogy merre fele tartunk. Most belassult a világ és lehetőséget kaptunk értékelni, amink van.

Mit tegyünk, ha a gyerek fél a fogorvostól?

2018-12-20

Mit tegyünk, ha a gyerek fél a fogorvostól?

Mindannyian átéltünk már fogorvosnál töltött kellemetlen perceket. Mi lehet a megoldás, ha a gyereket kell elvinni hozzá, és ő is ugyanúgy retteg, mint mi?

8 ok, amiért egy apa szerepét senki sem helyettesítheti

2019-07-09

8 ok, amiért egy apa szerepét senki sem helyettesítheti

Egy család kettészakadásakor az esetek többségében az anyukához kerülnek a gyerekek, ami azt jelenti, hogy nagy részük csak ritkán léphetnek kapcsolatba édesapjukkal (ha egyáltalán van erre lehetőség). Természetesen egy jó anyuka mindent megtesz azért, hogy gyermekének hiánymentes nevelést biztosítson, de kétségtelen, hogy a páros nevelésnek olyan

Így javíthatod a közted és gyermekeid közötti kommunikációt

2019-06-15

Így javíthatod a közted és gyermekeid közötti kommunikációt

Habár a mai gyerekek a kommunikáció sokkal több formáját ismerik, mint az előző generációk, gyakran még így is kihívás lehet rávenni őket, hogy megnyíljanak szüleik előtt, és betekintést kínáljanak saját életükbe.

Bababiztos otthon

2019-01-15

Bababiztos otthon

Évente több mint 2 millió gyerek sérül meg a saját otthonában. A te lakásod biztonságos a kisbabád számára? Olvasd el, hogyan teheted biztonságossá otthonodat!

Elválasztás fokozatosan

2019-01-15

Elválasztás fokozatosan

Nincsenek kőbe vésett szabályok, hiszen minden baba más! De egy éves kora körül már meg kell kezdeni az elválasztást fokozatosan. Olvasd el, mit kell tudnod róla!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
429 086
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 400 460
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 122

Átlagos értékelés: 4.8