Mennyi időt kell a gyerekre szánnunk?

Mennyi időt kell a gyerekre szánnunk?

helloladies.hu

Gyakorló anyukaként egyből rávágom, amennyit csak lehetséges!

Mindennap szüksége van olyan időszakokra, amikor semmi nem zavarja meg a közös játékot, a beszélgetést, az igazi minőségi együtt töltött időt.


 

Mennyi időt kell a gyerekre szánnunk?

Nagyon fontos a fejlődése szempontjából, hogy érezze és élvezze az osztatlan figyelmünket, hogy bizonyos legyen a szeretetünkben.

 

Természetesen tudom, hogy az ovi és a munka után már szinte semmire sem marad idő. De akkor is, estefelé szakítsunk minimum fél órát erre. Nem a mennyiség a fontos, hanem a rendszeresség.  Így érzi igazán biztonságban magát a kisgyermek.

 

Ha tudja, hogy semmi sem szakíthatja félbe ezt az időt, ha tudja, hogy számíthat ránk, akkor kiegyensúlyozott, békés gyerek lesz.

 

 

Nyugodtan vonjuk be a háztartási teendőkbe, közben is lehet beszélgetni, sőt akár játszani is.  Mi például rendszeresen kitalálósdit játszunk vasalás alatt.

hirdetes

 

A gyerekek nagyon boldogan részt vesznek a felnőttek munkájában, csak azért, hogy eközben is velünk lehessenek.  Nyugodtan készítsétek együtt a vacsorát, teregessetek együtt, engedd, hogy segítsen a terítésben!

 

A kizárólagos figyelemre akkor is szüksége van, ha egyébként egész nap otthon vagyunk. Természetesen nem kell és nem is lehet egész nap csak vele foglalkozni.  Szokja is meg, hogy nekünk azért van más dolgunk is, és neki van, hogy egy kicsit várni kell.  De legyen kimondottan neki szánt idő, amikor csak vele foglalkozunk, és nem zavarhat meg minket semmi!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Címlapon Mutatunk néhány igazán különleges, tél inspirálta körmöt!
2018.11.26. Trend és stílus
A legszebb tél inspirálta körmök, amiket imádni fogsz Legújabb cikkek Te tudod, milyen a hormontípusod? Te tudod, milyen a hormontípusod? Csodálatos pasztell körmök
2019.03.21. Trend és stílus
Csodálatos pasztell körmök 11 jel, hogy a kapcsolat a végét járja
2019.03.21. Párkapcsolat
11 jel, hogy a kapcsolat a végét járja
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 122

Átlagos értékelés: 4.8