notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A szerelem a bizalom hiányában nem fog tudni jól működni.

hirdetes

Mennyire függ össze a szerelem és a bizalom egy kapcsolatban?

Bettina

Mitől függ vajon, hogy szerelmesek vagyunk és mennyire bízunk meg a másikban? Mennyi függ össze a kettő és mit lehet tenni, hogy a kettő egészségesen működjön? 

bizalom és szerelem

Abban biztosan mindenki egyetért, hogy bizalom nélkül nincs kapcsolat és az igazi szerelem bizalom nélkül semmit sem ér. Egyáltalán van igazi szerelem bizalom nélkül? Te mit gondolsz erről? A kettő együtt jár és csak együtt működik, vagy lehet külön azaz inkább a bizalom hiányában igazán szerelmesnek lenni? Bizalmat képesek vagyunk megelőlegezni, de vissza is tudjuk vonni egy pillanat alatt, hiszen ez egy nagyon törékeny dolog. Nagyon sok dolgot hívunk szeretetnek és szerelemnek, de az igazi szeretet és szerelem bizalom nélkül semmit nem ér. Ha valakivel az elején ismerkedsz teljesen természetes, hogy arra fókuszálsz, hogy mennyire szép szeme van a másiknak, hogy mennyire tetszik a mosolya és a kedvessége, és nem arra, hogy na vajon mikor fog a másik átverni? Ebből egyértelműen igazán szép érzelmek nem fognak születni. 

Meg kell előlegezni a bizalmat? 

Sztereotípiákkal fogsz megküzdeni minden ismerkedésed elején. Akár a barátaid, családodtól halott történetek alapján, akár lehetnek ezek a saját tapasztalataid. De muszáj, hogy képes legyél arra odafigyelni, hogy egy kapcsolat elején engedd meg a másiknak, hogy a megelőlegezett bizalmadat megtartsa azzal, hogy bebizonyítja, hogy ő ezt meg is érdemli. Nem szabad úgy kezdeni egy kapcsolatot, hogy már az elején azt gondolod a másik félről, hogy megbízhatatlan. Segítek valamiben4 Ha te olyan vagy aki ezt így gondolja, akkor a te gondolataid ilyenek:”  Ha az elején még jól mennek is a dolgok, én úgyis megtalálom azt a pontot, amitől én majd azt hihetem, hogy itt baj van. “ Ez nem igazán hangzik jól igaz? 

hirdetes

Mi van azzal az úgy nevezett női megérzéssel? 

hirdetes

Ha egy kapcsolatban vagy annak az elején azt érzed, hogy valami itt nagyon nem stimmel és nem a sztereotípiád kapcsoltak be és ezt te 100 százalékosan tudod, akkor bízz nyugodtan a megérzéseidben, mert sokszor működnek ezek ezt jól tudjuk. Ezek a megérzések nem véletlenül vannak, mindegyiknek van előzménye és oka, nem lehet mellettüük elmenni. De mivel van előzményük és okuk gondolj erre úgy, hogy onnan kezded el kibontani a megérzésed. Egy igazán jól működő párkapcsolatban kizárt, hogy ne vegyük észre azt, hogy valami nincs rendben!  Kizárt! Leginkább nem akarjuk vagy nem tudjuk látni, mert magunkat zárjuk el ettől. A legjobb tanács amit ilyenkor kaphatsz az az, hogy kommunikálj. Ülj le a másikkal és beszélgess vele, kérdezd meg, hogy mi az ami nem működik, mi az a gond amit te érzékelsz a kapcsolatotokban. Könnyen ki lehet sodródni abból a helyzetből amiből egyébként nem szeretnél, ezért érdemes beszélgetni. 

A dolgokon lehet javítani, de a bizalomra nagyon kell vigyázni. Nem éri meg eljátszani, leginkább azért mert te is ezt várod el. Legyél mindig hűséges és egyenes, senki nem szeretné, hogy ne ezt kapja vissza. Ha veled nem az valaki az nem hatlmaz fel arra, hogy te is olyan legyél, de téged fog pozitívan minősíteni az, ha ezt tudod jól kezelni. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes