notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyermeki álmok: a kicsik sokat gondolkodnak azon, hogy milyen foglalkozásban dolgoznak majd, ha felnőnek.

hirdetes

Orvos leszek, ha felnövök!

helloladies.hu

Ha fiunk van, ha lányunk, bizony már egészen kicsi korban felmerülhet a fenti kérdés. Minden kis lurkónak elnyeri valami a tetszését: hercegnő, orvos, űrhajós, híresség, vagy például tűzoltó. Sorozatunkban most azokat a - gyerekek körében is - kedvelt foglalkozásokat vesszük sorra, amelyek valóban azok is, és amelyek megvalósíthatóak a jövőben.

Orvos leszek!

Orvos!


Vonzó foglalkozás, és a miértekre is könnyű választ adni. Hiszen ha valaki orvos, akkor segíthet másoknak, akik betegek, vagy megsérültek egy balesetben, ők pedig örülni fognak, hogy jó kezekbe kerültek.

Már egészen piciként, az óvodában elkezdenek a gyerekek orvososdit játszani: meghallgatják egymás szívét, megvizsgálják a hasukat, bekötözik a képletesen eltört lábat. Igényük van arra, hogy másoknak segíthessenek, és ezt, ha felnőnek, és ezt a hivatást választják, sikeresen kamatoztathatják majd. Arról persze még nem szól a fáma, hogy milyen keveset is keres itthon egy általános orvos, egy belgyógyász vagy bármilyen orvos, aki közintézményben helyezkedik el. De ezt a kicsiknek nem kell tudni, nem fontos még, hisz mire odajutnak, hogy valóban odakerüljön a ’Dr.’ a nevük elé, még rengeteg minden változhat.


Ha valaki olyan munkát végez, amit megbecsülnek, amiért felnéznek rá, az örömmel tölti el az embert, hogy ha már tanult, akkor nem volt hiábavaló, ugyanis szükség van a tudására. Sokszor láthatjuk filmekben is, hogy egy társaságban valaki rosszul lesz, és szerencsére pont van egy orvos is köztük, aki azonnal tud segíteni – még a mentők kiérkezése előtt. A gyerekek még nem nagyon szembesülhetnek ilyen példákkal, azt viszont jó, ha már kicsiként megtanulják, hogy az éremnek mindig két oldala van. Jelen esetben ezt úgy kell érteni, hogy más gyerekként félni az orvosoktól, mert minden bizonnyal fájdalmas lesz az akármilyen vizsgálat, és más belülről nézni ezt a rendszert. Igen, lehet, hogy fáj időnként, viszont ha ő (a gyerek) majd érteni fog ehhez, és meglesz a kellő tudása már, akkor tudni fogja, hogy azért lesz ott, hogy a legjobb tudása szerint segítsen elmulasztani a fájdalmat.

hirdetes

Az orvossá váláshoz azonban rögös út vezet, és bizony ide is kell ám az elhivatottság, hogy a sok-sok egyetemi-medikusi-rezidensi évet sikeresen abszolválják, és végül szakorvossá válhassanak egy adott területen. Rengeteg energiát kell fektetni a tanulásba, a gyakorlatokba, az ügyeletekbe, elengedhetetlen, hogy mindig naprakész tudással fogadják a betegeket, hiszen itt egy-egy rossz döntésen életek múlhatnak. Ez az a szakma, ahol nem lehet tévedni. Vagyis lehet, de az bizony emberek életébe kerülhet. És ezt is fel kell majd tudni dolgozni a leendő doktoroknak, hogy van, amikor már semmi sem segíthet, és a tudomány széttárja a karját, mert sajnos nincs tovább.

hirdetes


Ha tehát valakinek a kislánya vagy a kisfia orvosnak készül, mert valami már most, kicsiként megfogta a szakmában, próbáljuk meg a legjobb környezetet biztosítani neki. Vagyis ha például van orvos ismerős a családban, akkor leülni vele beszélgetni arról, hogy hogyan is érdemes nekikezdeni mindennek, milyen tanácsokat érdemes megfogadni a kis doktorpalántának.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

2020-05-20

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

A gyerekeink nem fognak emlékezni bizonyos leckékre, amit tanítottunk nekik, vagy bizonyos veszekedésekre, ami ezen időszak alatt történt, arra viszont kétségtelenül emlékezni fognak, hogyan érezték magukat, ebben pedig a szülőknek nagy szerepük van.

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

2020-09-07

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

Nyáron általában megváltoznak az alvási szokásaink, ez a nyár pedig még inkább más volt. Ha ti is hozzászoktatok, hogy sokáig fent maradtok, és nyugodtan aludtatok anélkül, hogy 6 órakor szólt volna az ébresztő, most pedig nehéz hozzászokni az új menetrendhez, adunk pár hasznos tanácsot, ami segíthet!