X Értesülj kedvenc témáidról elsőkézből! Iratkozz fel hírlevelünkre!
https://www.helloladies.hu/ hírlevél feliratkozás

Mikor jöjjön a kistestvér?

Mikor jöjjön a kistestvér?

helloladies.hu
hirdetes

Amikor megszületik az első baba, nem is gondolunk a kistestvér érkezésére. Örülünk, hogy „túléltük” a szülést, „átvészeltük” a gyermekágyi időszakot. Telnek, múlnak a hónapok, gyakran érezzük, hogy nagybabánk mellé, bizony kellene egy társ. Azért a gyermekvállalás valljuk be, elég komoly dolog, és vannak olyan dolgok, amelyeket nem árt, ha még a végleges döntés előtt átbeszéltek.

Kismama

Testileg felkészültem egy újabb babára?


Szakemberek szerint, kell némi regenerálódás az anyának. Először is élj meg minden pillanatot a picivel, majd ha eltelt 1-2 év, nyugodtan tervezhetitek a következőt. Egy tudományos felmérés szerint, minél rövidebb a születési idő, annál nagyobb a koraszülés esélye.

 


Mekkora az ideális korkülönbség?


Rutinos szülők azt mondják, amikor már felfogja a pici, mit is jelent a kistestvér. Van ilyen? Tény, hogy ekkor nagyobb a valószínűsége az elfogadásnak, és kevésbé lesz jelen a féltékenység. Itt azért érdemes megjegyezni, hogy ez nagyon sok mindentől függhet. Az a jó korkülönbség, mikor 2-3 év elteltével szinte „egyidősekké” válnak, és könnyen egymás pajtásaivá lesznek.

 

 

Anyagi helyzet


Azért vegyünk figyelembe az anyagi helyzetünket is. Tudjuk, hogy egy gyermekre is vagyonokat lehet költeni. Mégis könnyebb helyzetben vagyunk, mint az első baba érkezésekor. Sokan félreteszik a kistesónak az első babára beruházott dolgokat. Pl.: Kiságy, babakocsi, etetőszék. Előrelátó szülők, ezekből a dolgokból, már előre unisexet vásárolnak.

hirdetes

 


Készítsük fel a gyerkőcöt


Amikor már biztosak vagyunk a terhességben, és kivártuk azt a kritikus időszakot, csak akkor mondjuk el a gyerkőcnek, hogy nagytesó lesz. Addig felesleges, hogy erről szóljanak a mindennapjaitok. Természetesen örüljetek a pocaklakónak, de vegyétek figyelembe, hogy ez más, mint amikor őt vártátok. Sajnos sokszor elkerülhetetlen, hogy olykor, ne vetélytársára tekintsen a kicsi. Ezt egy másik cikkben le is írjuk majd, hogy mit tehetsz, a megelőzés érdekében.

hirdetes

 

 

Az a bizonyos 9 hónap

 

Próbáljátok belevonni a kicsit is a készületekbe. Ne éreztessétek vele, hogy ő lesz a nagy, inkább az egyenlőségre tereljetek. Engedjétek meg neki, ha a kistesóval szeretne kommunikálni. Gondolok én arra, ha szeretné megsimítani a pocakot, vagy csak mesélne neki valamit. Ez amúgy is egy nagyon cuki dolog tud lenni.

 

Amikor anya a kórházban lesz, és utána


Ez egy összetettebb dolog. Először is avassuk be felszínesen a gyermeket abba, hogy miért is leszünk oda távol. Milyen lesz a kisbaba, hogy kissé ügyetlen lesz és törékeny, hogy nagyon kell rá vigyázni. Szerencsére már sok kórház engedélyezi a nagyobb gyerekeknek is a látogatást, ezáltal kicsit könnyebb lesz neki megérteni mindezt. Amikor hazaérkezünk, ne feledjük, a gyermek minket vár, és majd csak utána érdeklődik a pici után. Hagyjuk apára egy picit a babát, és töltsünk el egy kis időt a nagyobbal. Ezután, barátkoztassuk meg a testvéreket.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
482 676
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
1 921 559
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 129

Átlagos értékelés: 4.9