Minden az ikerterhességről

Mindent az ikerterhességről

helloladies.hu

Amikor elkezdjük a családalapítást, valószínűnek tartom, hogy minden leendő anyuka, netán apuka is eljátszadozik azzal a gondolattal, mi van, ha ikreik lesznek. A mai világban minden 32. terhességre jut egy ikerterhesség. Vajon neked mekkora esélyed van arra, hogy ikerpárt hozz a világra? Olvasd el a cikket!

Kislányok

Egypetéjű ikrekről beszélünk abban az esetben, ha egy petesejt termékenyül meg, majd a későbbiek során ketté osztódik. Kétpetéjű ikrekről beszélünk, ha két petesejt indul meg, és külön két sperma termékenyíti meg őket. Az elsőnél ugyanúgy néznek ki a gyermekek, valamint a nemük is megegyezik, ezzel szemben az utóbbinál gyakori a kétneműség.  Amennyiben több petesejt termékenyül meg, több sperma által, akkor beszélünk többes ikerterhességről.

 

 

Az egypetéjű ikrek valószínűsége már éve óta 1:285. Évről évre több az ikerterhesség. Mindez a mesterséges megtermékenyítésnek és a termékenységet elősegítő termékeknek köszönhető. Egy hármas vagy egy négyes ikerterhesség esélye, a fentiekben említett okok miatt, igen magas.

 


Az egypetéjű ikrek születése általában véletlen. A kétpetéjű ikrek születését, viszont jó néhány dolog befolyásolhatja.:


- Egy kutatás bebizonyítja, hogy minél idősebb egy nő, annál nagyobb az esélye annak, hogy kétpetéjű ikrei születnek majd. Ebben az esetben is magas a többes terhesség esélye.


- Genetika. Ha a családban fordult már elő ikerterhesség vagy neked is van egy ikertestvéred, akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy neked is ikreid lesznek majd. Egy kétpetéjű ikrek női tagjának 60%, hogy ikerbabái lesznek.

 

 

- Ha volt már ikerterhességed, akkor valószínű, hogy lesz még a jövőben.


- A termékenységi szerek sajnos serkenték a petefészkeket, így nagyobb a valószínűsége, hogy alkalmazása alatt, ikerterhességed lesz
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Anya Anyaság Baba Ikrek Kisbaba Szülés