notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A mosogatógép használata a környezetnek is jót tesz, Bemutatjuk milyen előnyei vannak a mosogatógép használatának, Miért jobb a gépi mint a kézi mosogatás?

hirdetes

Tényleg jobb mosogatógépet használni, mint kézzel mosogatni?

helloladies.hu

Jó hír mindazoknak (és vagyunk egy páran), akik utálnak mosogatni: Ideje félretenni a szivacsot és mosogatógépre cserélni. A tányéroknak is jobb, környezetbarát, úgyhogy akinek eddig kétségei voltak felőle, bátran használja!

A mosogatógép előnyei

A mosogatógép véleményünk szerint az egyik legcsodásabb konyhai találmány, hiszen egyszerűen csak bele tesszük a koszos edényeket, cserébe pedig tiszta, csillogókat kapunk. Túl szépnek hangzik, hogy igaz legyen ugye, úgyhogy biztos kell lennie valami csavarnak, mint például az, hogy sokkal több vizet pazarol, mintha kézzel mosogatnánk? Igen, sokan ezt hiszik, pedig valójában sokkal jobbat teszünk a környezetünknek, ha letesszük a szivacsot és helyette a gépünket használjuk. A mosogatógép ugyanis sokkal víztakarékosabb, mint a csap!


Kiderült, hogy egy konyhai vízcsapon átlagosan megnyitva nagyjából 8 liter víz folyik ki percenkként. Ez rengeteg! Így körülbelül 100 liter vizet használunk el, ha annyi edényt szeretnénk kézzel elmosni, amennyi egy mosogatógépbe belefér.

hirdetes


Ezzel szemben az új, energia- és víztakarékos mosogatógépek nem használnak el többet 20 liter víznél, de még a régi, kevésbé fejlett szerkezetek is csak 35-50 litert használnak egy mosás alatt, ami még mindig csak a fele annak, amit mi kézzel lefolyatnánk a lefolyón. Az újabb fajtákban van egy szenzor, ami érzékeli, milyen koszosak az edények, és csak annyi vizet használ, amennyi feltétlenül szükséges. Egy egész feltöltésnyi edényt és tányért el kellene tudnod mosni 2,5 perc alatt ahhoz, hogy ezzel versenyezni tudj!


A mosogatógép fertőtlenít is


Nem csak a víztakarékosság miatt olyan hasznos, a mosogatógép ugyanis 60-70 fokra is fel tudja melegíteni a vizet, ami mosás közben fertőtleníti is a tányérokat, poharakat. Még kesztyű viselése mellett sem valószínű, hogy mosogatás közben el tudnánk viselni ilyen forró vizet. Ez pedig azt jelenti, hogy azzal sem kell törődnünk, hogy előöblítsük őket (ezzel időt és vizet pazarolva) egyszerűen elég a maradékot kikaparni a kukába, a gép pedig elvégzi a többi munkát.

hirdetes


Nem számít, mennyire szereted használni a mosogatógépet, mindig vannak olyan dolgok, amiket nem szabad beletenni, mint például a drága chef kések, fából készült eszközök, vágódeszkák, öntöttvas serpenyők. De ezeken kívül legyünk bátran lusták és a többit hagyjuk a gépre, bűntudat nélkül töltsd meg, csak arra ügyelj, hogy akkor indítsd el, ha tele van.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Csajos Család Érdekességek Fejlesztő Férfi Konyha Otthon Tanács