notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kisbabák mosolya

hirdetes

Mosolygás fejlődése a babáknál

helloladies.hu

Az első csodaszép mosolygások valójában csak egy reflex következményei a kisbabánál, bármennyire is szeretnénk azt hinni, hogy ezek nekünk szólnak. De a következő 12 hónapban a baba elkezd mosolyogni, mert így kifejezi az örömét, kommunikál veled, és végül elkezd fejlődni humorérzéke.

Mabamosoly fejlődése

0-6 hét: Reflex mosoly


Nézed az újszülött babádat, miközben vigyorogva alszik. Majd meglátod, ahogy összerándul, - ez a mosoly? Alvás alatt a baba testében élettani változások mennek keresztül, amelyek aktiválnak bizonyos reflexeket, és az egyik ilyen a mosoly. Ez csak egy fizikai reakció, nem érzelmi jel.

6-8 hét: Érzékeny Mosoly


Ahogy a baba növekszik, hogy majd elkezd mosolyogni olyan dolgokon, amiket kellemesnek talál például: hangok és arcok. De ne várjunk túl sokat ebben a szakaszban. Mosolya csak az érzékszervi tapasztalatok reakciója. Adj a kisbabádnak rengeteg lehetőséget, hogy tanulmányozza az arcodat, miközben beszélsz vele! Kövessétek a kifejezéseket, és ő is elkezd utánozni!

2-3 hónap: társadalmi mosoly

hirdetes


Egészen idáig a baba mosolya egy belső reakció volt.  Már nem az. Ebben az időszakban már csatlakozni akar ő is.  Mosolyog, amikor téged meglát és reagál, ha furcsa hangokat hallatsz. Emlékszik rád.  Bár nem fog mindig mosolyogni, elkezd rájönni, hogy másfajta érzelmeket is ki tud fejezni.


6 hónap: Megkülönböztetés nélküli mosoly


Minden baba a saját tempójában fejlődik, s vannak, akik sokkal vigyorgósabbak, mint mások. Ebben a korban a kisbaba már elkezdhet mindenre és mindenkire mosolyogni, amikor látja, hogy ugyanezt a reakciót kapja vissza. A mosolya jelentősebbé válik. Lehet, hogy azért mosolyog, mert megtanult valami új dolgot, lehet, hogy azért mosolyog, mert téged lát.

hirdetes

Körülbelül 9 hónap: válogatós mosoly


Ez az időszak, amikor a kisbabád rájön, hogy számára különleges vagy, megkülönböztet másoktól, s szereti, ha mindketten mosolyogtok. De ennek az időszaknak van egy hátránya is: abbahagyja az idegenekre való mosolygást. Ez számodra kiábrándító lehet, mert úgy véled, hogy a kisbabád nem működik rendesen. De hidd el ez a fejlődés jele, hogy már megkülönbözteti az arcokat.


12 hónapos kora körül - homorérézék fejlődni kezd


Ahogy a baba nyelvi készségei fejlődnek, elkezd kialakulni a humora is. Nevetni kezd, ha valami furcsát lát, hall, vagy érez, s azt akarja, hogy a te reakciód is a nevetés legyen. smiley

Forrás: http://www.parents.com/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Szabadulj meg a terhesség alatt felszedett pluszoktól!

2020-07-29

Szabadulj meg a terhesség alatt felszedett pluszoktól!

Kisbabád született, de a szülést követően rajtad maradt egy csomó felesleg? Íme egy megoldás, amivel a baba mellett is megszabadulhatsz a plusz kilóktól!

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

2020-09-07

Nem bír felkelni a család? Itt a segítség!

Nyáron általában megváltoznak az alvási szokásaink, ez a nyár pedig még inkább más volt. Ha ti is hozzászoktatok, hogy sokáig fent maradtok, és nyugodtan aludtatok anélkül, hogy 6 órakor szólt volna az ébresztő, most pedig nehéz hozzászokni az új menetrendhez, adunk pár hasznos tanácsot, ami segíthet!


Anyaság Baba Család Érdekességek Fejlesztő gyerek Gyereknevelés Gyermeklélektan Kisbaba