notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

nagyszülők szerepe, nagyszülők jelentősége a gyerek életében, ezért kellenek a nagyszülők

hirdetes

Ha a nagyszülők is jelen vannak, az az egyik leglényegesebb dolog a családok életében

helloladies.hu

Az anyák és apák nagyszerűek, de minden gyerek tudja, hogy nagymama és nagypapa az igazi hős. Ők azok, akik adnak még egy sütit, és náluk szinte mindent szabad.

Ezért fontosak a nagyszülők

Legalábbis akkor, ha aktívan részt vesznek az életedben. Sok gyerek van, aki nem élheti át ezt az élményt, és nincs semmilyen kapcsolata a nagyszüleivel. Vagy azért, mert túl elfoglaltak, vagy mert „én  ezen már túl vagyok” hozzáállásuk van, és sokkal gyakrabban fordul elő, hogy a gyerek életéből kimarad a nagyszülő, mint gondolnánk. Azonban nagyon fontos, mind a gyerekeknek, mind a szülőknek, hogy a nagyszülők részt vegyenek az unoka életében. Valójában rengeteg előnye van.


Ha van még valaki, aki ugyanúgy feltétel nélkül szerethet egy gyereket, mint a szülők, azok a nagyszülők.


A nagyszülő ajándék. Megölelik a gyerekeket, megkérdezik milyen napjuk volt, szeretik őket és eggyel több személy van, aki tényleg törődik velük, és ez többet ér bármi másnál.

hirdetes


Mivel a nagyszülők már felnőttet neveltek egy gyerekből, tudják, mit kell tenniük – és általában már nem veszik ilyenkor olyan komolyan, jelentsen ez egy kis extra desszertet, vagy minden nap egy új játékot. Ha néha a szülők kimerültek, de ott van az anyukájuk... micsoda megkönnyebbülés átmenni anyukádhoz, és hagyni, hogy megetessen!


Ők a legjobb bébiszitterek. Ha egy gyerek olyan szerencsés, hogy olyan nagyszülei vannak, akik szívesen vigyáznak rá, amíg a szülők távol vannak, mindenki tudja, hogy valószínűleg hagyják majd az imádott unokát tovább nézni a tévét, mint lehetne, vagy este kap egy kis fagyit – másszóval mindenki tisztában van vele, hogy sokkal viccesebb lesz, mintha bárki más vigyázna rá.

hirdetes


Más szempontból pedig, a szülők elmehetnek, és lehet egy romantikus estéjük – olyan amit sok szülő nem engedhet meg magának, ha a nagyszülők nincsenek a képben. És ne felejtkezzünk el arról a sok apró, de annál nagyobb jelentőségű dologról, amit a nagyszülők értünk tesznek. Emlékeznek a születésnapodra, és tortát sütnek. Ha sírnod kell valami miatt, ők mindig ott állnak melletted, ha szeretnél elmenni valahová, de nem futja rá, ők kisegítenek. A nagyszülők nem csak a gyerekek életére vannak hatással – mindenkiére. Ha olyan szerencsés vagy, hogy a te életedben is ott voltak és vannak, szánj rá egy percet ma és köszönd meg nekik!


Örülnénk, ha megosztanátok mi velük a legemlékezetesebb pillanatotok!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

2020-05-20

Mennyire hagy majd mély nyomot ez az időszak a gyerekeinkben?

A gyerekeink nem fognak emlékezni bizonyos leckékre, amit tanítottunk nekik, vagy bizonyos veszekedésekre, ami ezen időszak alatt történt, arra viszont kétségtelenül emlékezni fognak, hogyan érezték magukat, ebben pedig a szülőknek nagy szerepük van.

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.


Anya Anyaság Apa Család Érdekességek gyerek Gyereknevelés Gyermeklélektan Kisfiú Kislány