notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mi a megoldás akkor, ha a gyerek nem szeret tanulni?

hirdetes

Mi a megoldás, ha nem szeret a gyerek tanulni?

helloladies.hu

Mit tegyen a szülő, ha a gyermek nem akar tanulni? Hogyan lehet öröm a tanulás, nem pedig szenvedés? Néhány hasznos tanács a cikkben!

Mit lehet tenni, ha nem akar tanulni a gyerek?

Ha nem szeret a gyerek tanulni, számtalan probléma állhat a háttérben. Lehetséges, hogy tanulási nehézségekkel küzd, de előfordulhat az is, hogy az eddig megélt kudarcok miatt ment el a kedve a tanulástól. Elsősorban figyelembe kell venni, hogy mikor kezdődött ez az időszak, hiszen így könnyedén lehet, hogy rájövünk az okára is. Az is előfordulhat, hogy csak átmeneti problémáról van szó, jobban vonzza az, hogy a barátokkal töltse az időt a lecke helyett.


1. Nem szabad kényszeríteni a gyermeket!


Nagyon fontos, hogy a gyereket nem szabad kényszeríteni arra, hogy tanuljon. A kiabálás, az erőszak csak ahhoz vezet, hogy egyre kevesebb kedve lesz leülni tanulni. Ehelyett érdemes egy kis időt szánni arra, hogy elmagyarázzuk gyermekünknek azt, hogy milyen fontos a tanulás az életben.

hirdetes


2. Mindig meg kell dicsérni!


Mindenkinek szüksége van egy kis sikerélményre, ez a gyerekek estében különösen igaz. Néha hogyha jó jegyet szerez az iskolában vagy megdicsérik a tanárok, nyugodtan megjutalmazhatod egy kis aprósággal, ezáltal csak nagyobb kedvet fog kapni ahhoz, hogy továbbra is jól teljesítsen.

3. Ki kell zárni a zavaró tényezőket!


Könnyedén elvonhatja a gyerek figyelmét néhány zavaró tényező. Abban a szobában, ahol a gyermek tanul, a többi családtag ne nézzen tv-t és ne beszélgessen, hiszen ezzel teljesen elterelik a figyelmét a leckéről.

hirdetes

4. Keressétek meg együtt a megoldást a problémára!


Közös erővel kell megtalálnotok a megoldást a problémára! Beszéljetek át mindent, el kell érned, hogy a gyermeked el merje mondani neked az összes problémáját, félelmét, így sokkal egyszerűbb lesz megtalálni az okát annak, hogy miért nem szeret tanulni és a megoldást együtt találhatjátok ki. Ezzel érzi azt, hogy fontos számodra.


5. Készítsd fel a kudarcokra!


Mindenki életében vannak csalódások, amiket lehetetlen elkerülni. Érdemes erre felkészíteni a gyermekedet már kicsi korában, így felnőttként valószínűleg könnyebben sikerül majd túllépnie egy nehéz időszakon.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

2020-07-29

Így csalogasd ki a gyerkőcöt a kertbe!

Gyönyörű az idő, de a gyerek nem akar kint játszani a jó levegőn, hanem bent poshad a szobában? Ezzel a módszerrel garantáltan alig tudod majd beparancsolni!

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

2020-09-21

Ha egyke vagy, biztosan rád is mondták már ezeket a dolgokat...

Sok ember azt gondolja, hogy az egyedüli gyerekek önzőek, elkényeztetettek és sok sztereotípia él velük kapcsolatban. Azt pedig pontosan tudják azok, akik így nőttek fel, hogy ezeket egyáltalán nem olyan könnyű megdönteni, lássuk tehát, milyen gyakori félreértések van velük kapcsolatban.

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.


Anyaság Apa Család Fejlesztő gyerek Gyereknevelés Gyermeklélektan Iskola Kisfiú Kislány Nevelés Tanulás