notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezért olyan nehéz olyan nőnek lenni, aki nem akar gyereket

Ezért olyan nehéz olyan nőnek lenni, aki nem akar gyereket

helloladies.hu
hirdetes

Oh, az irónia. Minden nő arról panaszkodik, hogy nem talál olyan pasit, aki gyereket akar. Az a nő, aki nem akar gyereket? Nem talál egy olyan pasit, aki ugyanígy érez. Nem számít milyen mezőt pipálsz be a társkeresőn, úgy tűnik senkit nem érdekel. Következzen néhány dolog, amivel minden nőnek meg kell küzdenie, aki a gyerek-mentes életet választja.

Ezért olyan nehéz olyan nőnek lenni, aki nem akar gyereket

1.    Mindenki azt hiszi, szeretnél.

 

Még mindig mindenki azt feltételezi, hogy a nők gyereket és családot akarnak. Ha egy nő azt mondja, hogy egyedülálló akar lenni és/vagy gyereket se szeretne, az zavart és hitetlenkedést eredményez. Az egyetlen, aki nincs meglepve, az egy másik nő, aki ugyanígy érez.


2.    A férfiak előszeretettel mondják, hogy majd meggondolod magad.

 

Nagyon zavaró. Elmagyarázod egy pasinak, mi az álláspontod, és semmibe veszi. Komolyan? Hogyan érezne, ha valaki ugyanezt csinálná vele? Nem csak ellenszenves, egyenesen bunkóság. Rettenetesen leereszkedő. Ha bárki azt mondja neked „oh, dehogynem akarsz”, vagy „akarsz te, csak még nem tudod”, fuss, fuss messze.


3.    A férfiak elítélnek érte.

 

Még azok is, akik szintén azt mondják, hogy nem akarnak gyereket, furcsának találják. Az, hogy más életet akarsz magadnak, nem tesz kevésbé nővé. Nem jelenti azt, hogy pénzéhes munkamániás vagy. Mondd meg neki, hogy szabaduljon meg az idejét múlt sztereotípiáktól, és hagyja, hogy mindenki úgy élje az életét, ahogy akarja. Ha nem tetszik neki a családról alkotott képed, nem kell veled randiznia. Ilyen egyszerű.


4.    Senki nem ért meg – hacsak nem ugyanígy érez.

hirdetes

 

Te nem ítélsz meg mást azért, mert egy sokkal hagyományosabb életmódot választ, visszafelé azonban ez nem igaz. Még akkor is, ha semmi közük hozzá, hirtelen mindenkinek, akit ismersz, meg van a saját véleménye arról, mit kellene csinálnod. Ez a te életed, éld úgy, ahogy akarod.


5.    Ahogy idősödsz, egyre nehezebb egy olyan férfit találni, aki szintén nem akar gyereket.

 

hirdetes

Már réges-rég meghoztad a döntésedet, de sok férfi nagyon sokáig halogatja ezt a döntést. Végül is, őket nem sürgeti annyira biológiai óra, mint téged. A nők számára van egy határidő, úgyhogy egy kicsit hamarabb kell kitalálnod a prioritásaidat. Hirtelen eléred a 30-as éveidet és az összes férfi, aki eddig nem akart gyereket úgy, dönt, hogy végre készen áll. Hol vannak azok a gondtalan kalandvágyók, akikkel randizni akartál? Nagyon kicsi a kínálat.


6.    Olyannal is nehéz megismerkedni, akinek nincs még gyereke.

 

A randipartnered valószínűleg olyan idős, mint te, vagy idősebb. Sok közülük elvált és/vagy gyereke van. Ezzel nincs is gond addig, amíg csak a saját gyerekkel, szüléssel van gondod. De ha nem akarsz részt venni semmilyen gyerek nevelésében, akkor ez bizony keresztülhúzza a terveidet.


7.    Az, hogy nem akarsz gyereket, nem jelenti azt, hogy minden értelemben kerülöd a hagyományos modellt.

 

Lehet, hogy van egy szuper elképzelésed arról, hogyan működhet egy párkapcsolat a szép, nagycsaládos állásponton kívül is. Néha a férfiak azt hiszik, hogy a független gondolkodásmódod azt jelenti, hogy vad és őrült vagy, esetleg bohém, vagy egy igazi bulizós csaj. Az emberek nagyon különbözők és összetettek! Zavaró, ha valaki eldönti ki is vagy te, mielőtt igazán megismerne.


8.    Mindenféle feltételezések születnek rólad.

 

Nem csak a férfi részéről, akivel randizol. A családod, ismerőseid, még a közeli barátok körében is. Az is lehet, hogy néhányan úgy érzik, hogy azt hiszed „jobb” vagy náluk, mert ők csupa olyan dolgot akarnak, amit te elkerültél, esetleg féltékenyek a függetlenségedre. Oda se figyelj. Jobban kéne ismerniük ennél. A saját aggodalmaikra és bizonytalanságukra reagálnak, úgyhogy emiatt ne érezd rosszul magad. Állj ki magadért, és azért, amit akarsz anélkül, hogy másokkal foglalkoznál. Olyan életet élj, ami igazán te vagy, ez a legtöbb, amit tehetsz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2019-09-10

"Ha kicsúsznak az időből, akkor valami meghal, ami meg se született"

A legmélyebb magánügyünk, életünk egyik legintimebb szelete. Mégis szinte állandó a társadalmi nyomás, az elvárás: a nő arra született, hogy anyává váljon.

Aktívan felejteni - hogyan építsük fel az önbizalmunkat válás után?

2019-09-05

Aktívan felejteni - hogyan építsük fel az önbizalmunkat válás után?

Vannak pillanatok az életben, amikor elég nehéz elképzelni, hogy a tükörbe nézve újra (vagy először életünkben) egy boldog, de legalábbis kiegyensúlyozott embert fogunk viszontlátni – és azok mi leszünk.

Tippek kiégett randizóknak

2019-09-04

Tippek kiégett randizóknak

Amikor a fásult, frusztrált társkereső inkább már nem próbálkozik tovább, amikor a lelkesedés helyébe közöny lép, reményvesztettség, bizalmatlanság üti fel a fejét, és az embert rettegés fogja el újabb randi gondolatára.

„Bekerültem a szingli, gyerektelen státuszba”

2019-09-03

„Bekerültem a szingli, gyerektelen státuszba”

Ahány gyermektelen nő, annyiféle történet – látjuk igazolva Tanács Eszter a napokban megjelent, Nők gyermek nélkül című könyvében. Most az interjúkötetből a 38 éves Vera történetét választottuk ki.

Ezek a dolgok történnek, ha elkezdjük szeretni magunkat és törődni magunkkal

2019-08-22

Ezek a dolgok történnek, ha elkezdjük szeretni magunkat és törődni magunkkal

Ha szeretjük magunkat és törődünk magunkkal, az egyszerűen csak annyit jelent, hogy van erőnk, kedvesek vagyunk magunkkal és időt szánunk arra, hogy emlékezzünk is erre. Ez mind elengedhetetlen a boldog és egészséges élethez. Mi lenne ebben az önzőség? Ha elkezdesz erre odafigyelni, változások történnek az életedben…

Soha ne szégyelld magad, vagy ezeket a dolgokat

2019-08-05

Soha ne szégyelld magad, vagy ezeket a dolgokat

A mai kritikus világban, mindenki életét a „normálishoz” hasonlítják. Egészen odáig jutottunk, hogy az embereket megszégyeníthetik, azért, ahogy élik az életüket, és amiatt, kivel élik. Az igazság viszont az, hogy nem kell szégyenkezned az életed miatt, vagy, hogy hogyan éled. Az élet lényege az, hogy boldog legyél. Nem kell amiatt változtatnod, va

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
222 770
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 344 178
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 104

Átlagos értékelés: 4.7