notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

kikapcsolódás gyerek nélkül, anya üdül egyedül, nyaralás család nélkül

hirdetes

Ideje elmenni nyaralni - gyerekek nélkül

helloladies.hu

Itt a nyaralások ideje! Ha anya vagy, könnyen bűntudatot érezhetsz, ha magadra fordítasz egy kis időt, de a folyamatos felelősség a gyerekek miatt nagyon megterhelő. Lehet hogy aggódsz, hogy nélküled hiányt szenvednek majd valamiben, de ha úgy döntesz, elmész egy vakációra a gyerekek, sőt esetleg akár a partnered nélkül, nagyon is jól teszed. Bármelyik anyának jól jön néhány nap, ha sosem pihensz, az nagyon ártalmas is lehet. Anyának lenni 24 órás állás, de milyen munka az, ahol nem jár szabadnap?

Nyaralás anyaként egyedül

Ezért van szükségük az anyáknak pihenésre a gyerekek nélkül


Ne várd meg, míg kiégsz


Tarts szünetet, mielőtt teljesen kipurcannál. Mivel anyának lenni teljes idős állás, és bár a legtöbben megelégednek azzal, ha a gyerekeik boldogok és egészségesek, attól még fárasztó. Nincs még egy olyan munka a világon, ami az év minden napján, szünet nélkül működne. Persze, lehet, hogy időnként elmentek valahová a családdal, de ez nem ad lehetőséget arra, hogy igazából lazíts egy kicsit. Gondolj csak bele tényleg nyaralás az a nyaralás, ahol be kell nekik pakolnod, figyelned kell rájuk, kezelned kell a hisztiket egy olyan helyen, amit nem ismersz? Habár csodás emlékek születnek, amit sosem fogtok elfelejteni, de mégsem kapod meg a lehetőséget, hogy feltöltődj, és kikapcsolhass a szülő üzemmódból.

hirdetes


Ki ne gondolna arra néha, mennyi mindent tesz egy nap a gyerekeiért. Minden egyes részletre figyelned kell. Az anyák:

  • Reggel felkeltik és felöltöztetik a gyerekeiket
  • Elviszik iskolán kívüli foglalkozásokra
  • Mosogatnak
  • Mosnak
  • Főznek
  • Segítenek a háziban
  • Folyamatosan takarítanak
  • hirdetes
  • Kezelik a vitákat és hisztiket
  • Esetenként az iskolába is viszik/hozzák őket


Ez túl sok egy napra és a legrosszabb, hogy elvárják, hogy megcsináld. Könnyű kiégni ebben, ha szünet és énidő nélkül a nap 24 órájában, a hét minden napján ezt kell csinálnod. Időnként minden szülő azt érzi, hogy nincs energiája, nem tud pozitívan gondolkodni, és a gyerekekkel sem tud szívből játszani, mert legszívesebben pihenne. Ha elmész üdülni, megelőzheted a problémát és a kiégést, ami akár szorongáshoz, depresszióhoz, krónikus stresszhez is vezethet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes