notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Te vagy a szerelmem és szeretlek is, de mással is lefeküdnék!

hirdetes

Nyitott kapcsolat vagy sem? Mi az oka, hogy mással is lenni akar a párod, és hova vezet ez?

Bettina

Tinder világában nem meglepő az, hogy valaki csak arra keres partnert. De van aki nem, de akkor sem tud hűséges lenni. Ilyenkor lép életbe a következő: Mit szólnál egy nyitott kapcsolathoz?

nyitott kapcsolatok

Az egyik legalapvetőbb emberi igényünk az, hogy biztonság érzetben éljünk. Szeressünk, de legfőképpen szeretve legyünk, így biztos ami biztos. Legyen egy stabilitás, egy biztos pont az életben, olyan valaki aki oda van értünk. 


Ezt mindannyian tudjuk aggódva keresni, és a legtöbben meg is találják. Igyekszünk gondoskodni egymásról, megérteni a másikat és elfogadni, hozzá simulni a másik életviteléhez és összeszokni. Ez mind kemény munka mindkettő embernek, hiszen olyan dologról van szó, ami újdonság mindenki számára. És amikor ez mind sikerült, és végre úgy érzed, hogy mindenben jól teljesítettél, akkor kopog be valami, valami amit úgy hívünk: szexualitás. Ez egy belső motiváció, ami nagyon sokakat feszít belülről és sokan sajnos nem tudják jól kezelni. Ez az ember életében teljesen természetes, az egyik legnagyobb örömforrás az életben, és minden ember újra és újra át akarja élni. 

A legtöbb embert nagyon hajtja a kíváncsiság és az újdonság varázsa, ezért nagyon gyakori, hogy nem elegendő erre egy ember, hanem ezt a bizonyos újra átélést mindig, vagy ha nem is mindig, de sűrűn akarja mással átélni. Szerencsésebb esetekben ez a kíváncsiság egy komoly kapcsolatban nyugovóra tud kerülni. A legtöbb ember viszont úgy érzi, hogyha komoly kapcsolatba kerül akkor leláncolja magát, és ez egy nagyon súlyos feszültséget kelt benne. 

hirdetesÉrdekes ugye? Micsoda belső ellentmondás. Az ember vágyik egy komoly kapcsolatra, egy biztos pontra az életében, de eközben a kalandozást nem adná fel szívesen. Manapság ahol ennyire kézen fekvő partnert találni az internet segítségével, nem is meglepő, hogy az embereknek teljesen ferde képük van arról, hogy mi a lényege egy komoly kapcsolatnak. Az internet segítségével a lehetőségek száma sokkal nagyobb, mint valaha is volt. 


Mi történik ha nem sikerül felhagyni a kalandvággyal a komoly párkapcsolat alatt?

 

  • félrelépés a másik tudomása nélkül
  • közös megegyezéssel nyitott kapcsolatba kezdenek
  • közös megegyezéssel csak az egyik fél él nyitott kapcsolatban

    Az utóbbit jobban a férfiak szokták választani, és a legtöbb nő kifejezetten rosszul éli meg az ilyen kapcsolatot, hiszen teljesen tudomásul vette, hogy neki az egyetlene az az egyetlen, de fordítva ez a legkevésbé sem igaz. 
  • hirdetesKönnyű azt mondani azokra az emberekre, hogy “még nem nőtt fel”, akik nem képesek beérni egyetlen partnerrel, akik nem tudnak hűségesek maradni. De érdemes jobban belegondolni, hogy mint mindennek, ennek is oka van. Mi lehet az oka annak, hogy nem képes egy ember mellett hűségesnek maradnia? Mi az oka, hogy ilyen vágyai vannak? Olyan vágyak amik más embereknek eszébe sem jutnak, amikor egy kapcsolatban élnek a szerelmükkel. Ez nem csupán lelki éretlenség. Szerencsére ezek az ezesetek elmondások szerint nem tartanak tovább néhány hónapnál, esetleg néhány évnél. 


A legnagyobb szoknyavadászok is vágynak egy komoly kapcsolatra, és képesek ezt mind feladni azért, hogy ők is érezzék azt a biztonságot amit keresnek. A vágy az megmaradhat, de a legtöbb ilyen férfi képes ezen uralkodni az idő múlásával. Hiába foglalt valakinek a szíve, vágyai mindenkinek vannak, maximum nem mer beszélni róla. Érdemes nyitott szemmel járni, hogy a másik fél mennyire érzi magát biztonságban, mennyire tud és akar mongám kapcsolatban élni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes