notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Miért ne aludj a babáddal egy ágyban?

hirdetes

Ezért ne aludj a kisbabáddal egy ágyban!

helloladies.hu

Tragédia, de sajnos nem lehet azt mondani, hogy egyedi eset lenne. Egy kisbaba, aki alig két napot élhetett… És mindennek a hátterében az áll, hogy a fáradt és kimerült apa egészen egyszerűen elaludt altatás közben. Mire felébredt, gyermeke már nem élt.

Ne aludj a babával egy ágyban!

Az eset nemrégiben történt – néhány hónapja –, amikor is Luke Gower, az apa késő este érkezett haza munka után. Az angol kisvárosban, a Kent megyében található Thaningtonban található a házuk, ahová csak két nappal a tragédia előtt vitték haza újszülött babájukat. Felesége, Poppy lelkiismeretesen gondozta a picit, és az apa is igyekezett beletanulni a szerepbe. Aznap este viszont nagyon fáradtan ért haza a munkából.


Hazaérkezése után felvátotta párját, és megetette a Vincentet, hogy Poppy tudjon pihenni, hiszen egy szülés nagyon kimerítő, és egy kisbaba rengeteg odafigyelést kíván.

“ – Adtam enni Vincentnek, Poppy pedig elment lefeküdni – kezdte az apa a tárgyaláson. – Majd még járkáltam vele fel s alá, és ütögettem a hátát, hogy büfizzen… Kicsit később próbáltam elaltatni, ezért leültem az ágyra, hátradőltem, és őt a mellkasomra fektettem.”

hirdetes

A bíróság végül véletlen balesetnek nyilvánította

hirdetes

Hogy mi is történt voltaképpen, arra valószínűleg már soha nem fog fény derülni. Mire az apa reggel 7 körül felébredt, már csak kisfiuk élettelen testét találta maga mellett az ágyban. A kirendelt orvosszakértő véleménye szerint a kisfiú váratlanul bekövetkező halálát a nem biztonságos alvási körülmények okozták, és a halál oka ‘véletlen baleset’-ként került be a jegyzőkönyvbe.


A tragikus eset kapcsán a gyermekvédelmi szakember ismételten felhívták a figyelmet arra, hogy milyen veszélyeket is rejt magában az, ha egy szülő a babával alszik egy ágyban.

“ – A hirtelen bölcsőhalál szerencsére nagyon ritka. Mégis azt kell, hogy mondjam, a kisbabáknak az első hat hónap vízválasztó, és nagyon fontos (lenne), hogy a saját ágyukban aludhassanak. Ez sokkal biztonságosabb, mint a szülőkkel együtt – hangsúlyozta Lucy Lyus, a bölcsőhalál megelőzését segítő The Lullaby Trust alapítvány munkatársa.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen felnőttként!

2020-06-10

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen...

Mi az a pénzügyi tudatosság? Egy fenntartható módja, ahogy a pénzünkkel bánunk. Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen felnőttként, akkor érdemes már korán megtanítani erre, hozzászoktatni néhány dologhoz a pénzzel kapcsolatban. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik azok a fontos módszerek, elvek, amikre mindenképp tanítsd meg a gyerekedet!

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

2020-06-10

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

A szülés utáni depresszió az újdonsült anyákat sokkal nagyobb számban érinti, mint gondolnánk. Teljesen normális, ha szülés után te is rossz kedvű vagy, azonban ha ez hetekig elhúzódik, muszáj tenned valamit ellene. Ha gyógyszerek nélkül szeretnéd átvészelni ezt az időszakot, fordulhatsz természetes megoldásokhoz is!

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

2020-05-28

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

Az etikett nagyon fontos, nem számít hány éves valaki. Szülőként a te felelősséged, hogy megtanítsd a gyerekedet a megfelelő viselkedésre. Így nem csak te kímélheted meg magad kellemetlen helyzetektől, de a gyereknek is csak előnye származik belőle. De mik azok a szabályok, amiket minden szülőnek meg kellene tanítania?

Jelek, hogy készen állsz arra, hogy gyereket vállalj

2020-02-10

Jelek, hogy készen állsz arra, hogy gyereket vállalj

A gyerekvállalás kétségtelenül az egyik legnagyobb és legfontosabb döntés, amit életed során hozhatsz, de valójában nem tudsz rá igazán felkészülni. Íme néhány jel, hogy sokkal inkább készen állsz arra, hogy szülő legyél, mint gondolnád.

6 dolog a gyerekvállaláshoz, amit jobb, ha észben tartasz!

2020-02-18

6 dolog a gyerekvállaláshoz, amit jobb, ha észben tartasz!

Szeretnéd megtapasztalni a családalapítás örömeit? Akkor jobb, ha ezeket a dolgokat figyelembe veszed, ugyanis ezek a dolgok nélkül, nem érdemes belevágni. Derítsd ki, mik ezek a dolgok.

Ezért sikeresebbek a szeptemberi gyerekek társaiknál, a tudomány szerint

2019-09-16

Ezért sikeresebbek a szeptemberi gyerekek társaiknál, a tudomány szerint

Lehetséges lenne, hogy valaki attól a pillanattól kezdve sikerre számíthat, hogy megszületett? Nem, nem megyünk bele a természetes szülés és a császár közti vitába, és hogy melyiknek milyen hatása van a további életünkre, most a születési hónapról lesz szó.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
16 143
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 483 067
Alvás Anyaság Apa Baba Tanács