notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Okos megoldások irodáknak, irodaházaknak

hirdetes

Okos megoldások modern irodákba, ha tartanád a lépést a korral

Elavultnak érzed irodád, és szeretnél kicsit felzárkózni? Mutatunk néhány okos megoldást, amellyel modernizálhatod a teret, és praktikumra is szert tehetsz! 

Okos megoldások

A technológia folyamatos fejlődésen megy keresztül. Csak egy percig nem figyelsz, és máris több és jobb, okosabb megoldások állnak rendelkezésedre, amelyeknek hasznát pedig Te is élvezhetnéd! Ha úgy érzed hogy irodád egy kissé elavult, vagy szeretnél néhány praktikus újításra szert tenni, az alábbiakban bemutatunk néhány ezek közül amelyen érdemes elgondolkodnod. 

Okosmegoldások a fűtés, hűtés területén

Talán elmondhatjuk, hogy az irodai életben a legnagyobb harcok a termosztátnál folynak. A munkatársak hőigénye igen változatos tud lenni: míg a nők leggyakrabban  fáznak, addig a férfiak lefelé tekernék azt a bizonyos gombot, és bizony ez konfliktusforrás lehet amellett, hogy rezsinek sem tesz jót.


Az okostermosztátok beszerelésével ezt a problémát megoldhatjátok! A kollégák ezekkel az eszközökkel akár saját munkaállomásukon, mobiltelefonos applikáción keresztül is jelezhetik hőigényüket, az intelligens fűtési rendszernek köszönhetően pedig a termosztát alkalmazkodik ezekhez az igényekhez, akár munkaállomásonként. 

hirdetes
 

Térelválasztás okosan, harmonikafallal 

Az irodatervezés legnagyobb kihívása a helyelosztásban kezdődik: minden munkafolyamatnak kéne megfelelő helyet találni, azonban nem minden iroda alkalmas ennek kialakítására. Amennyiben Ti is úgy látjátok, hogy jól jönne néha egy-egy plusz iroda vagy tárgyalóhelyiség, de nincs arra elegendő hely, azt térelválasztó harmonikafallal is megoldhatjátok. Ezek a mobilfalak néhány mozdulattal eltolhatóak, így a változatos teremelosztás igényére adnak megoldást. 

A szabad időpontok kezelése, okosan

Egy nagyobb vállalatnál komoly problémát okozhat, hogy éppen ki használja a tárgyalót. Ha Ti is álltatok már többen a fejeteket vakarva a tárgyalóajtóban, azt vitatva hogy kinek fontosabb a dolga, akkor ez biztosan ismerős. Szerencsére ma már számos szuper szoftveres megoldás létezik az irodahelyiségek lefoglalására, sőt, akár foglaltságjelző is helyezhető a tárgyalókba! 

hirdetes

Árnyékolás okosan

A függönyök, rolók huzogatása mindennapos hangzavart okoz az irodában – ráadásul mire kollégád feláll azt megigazítani, vélhetően már hosszú percek óta zavarja a szemébe sütő fény, vagy éppen a túlzott sötétség. Az okosárnyékolók, függönyök erre kínálnak megoldást: a kinti fényviszonyokat figyelembe véve szabályozzák a beáramló fényt, ezzel kiegyensúlyozott és élhető viszonyokat teremtve az irodában! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes