notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezekkel a tippekkel könnyedén növelheted az önbizalmadat!

10 tipp, hogy megnöveld az önbizalmadat

helloladies.hu
hirdetes

Az önbizalomhiány sajnos gyakori probléma a nők körében, pedig minden hölgy egyedi és különleges, így nem szabadna, hogy önbizalomhiányuk legyen. Adunk 10 tippet, melyek segítségével te is felturbózhatod az önbizalmadat!

Önbizalom növelő tippek

1 Fogadd el önmagad!


Talán az első és egyik legfontosabb dolog, hogy el kell fogadnod önmagad! Mindenkinek vannak jó és rossz tulajdonságai, de akik önbizalomhiányban szenvednek, gyakran csak a rossz oldalukat látják. Próbáld meg magadban megtalálni a jót, és ezekre koncentrálj a rossz tulajdonságok helyett!


 
2 Koncentrálj a korábbi sikereidre!


Biztos, hogy érezted már valamiben sikeresnek magad korábban, így próbálj meg ezekre összpontosítani, nem pedig a kudarcokra! Ezekből akár egy listát is készíthetsz, melyet ha előveszel és újra elolvasol, sokkal könnyebben lendülsz át egy nehéz időszakon!


3 Fektess nagyobb hangsúlyt a megjelenésedre!


Egy gyönyörű ruha, egy szép smink, egy ápolt frizura, egytől-egyig hozzátehet az önbizalmad növeléséhez. Lehet, hogy vannak olyan részek a testeden, melyekkel nem vagy annyira megelégedve, de ebben az esetben foglalkozz azzal, amire büszke vagy! Néhány elismerő pillantás, és máris jobb a napod! 


4 Találj valamit, amiben jó vagy!


Rengeteg önbizalmat adhat az embernek, ha olyan dolgokkal foglalkozik, amiben tényleg jó. Találj magadnak egy hobbit, hiszen a kreativitás, az újdonságok boldoggá teszik az embert. Ne felejts el néha kiszakadni a szürke hétköznapokból, hiszen a szórakozás elűzi a stresszt, a negatív gondolatokat és boldoggá tesz minket.

hirdetes


 
5 Ne hasonlíts magad másokhoz!


Akiknek nincs sok önbizalmuk, hajlamosak arra, hogy másokhoz hasonlítsák magukat, ezzel pedig csak azt érik el, hogy még rosszabbul fogják magukat érezni. Mindenki egy egyéniség, éppen ezért sohasem szabad magadat másokhoz hasonlítani!


 
6 Ne foglalkozz azzal, hogy mások mit gondolnak rólad! 


Sokszor elgondolkozol azon, hogy vajon mit gondolnak rólad mások? Gyakran változtatnál múltbeli eseményeken? Az ilyen aggodalmak csak további pesszimizmust szülnek, így felesleges ezeken rágódni! Ilyen helyzetekben gondolj arra, hogy te mindig próbálod kihozni magadból a maximumot, így nem lehet gond.


7 Sportolj rendszeresen!


A rendszeres testmozgás rengeteg önbizalmat ad, ráadásul a testedre és az egészségedre is rendkívül jó hatással van. Találd meg azt a sportot, amiben örömödet leled és máris szórakozásként fogod felfogni az egészet!

hirdetes


 
8 Légy optimista!


Gyakorold minden nap a pozitív gondolkodást, hiszen ez nagy hatással van a mindennapjaira. Sokkal egyszerűbb azoknak az élete, akik minden helyzetben a jót keresik, nem csupán a negatív oldalát látják a történéseknek.


9 Kerüld a negatív embereket!


Ha vannak olyan emberek körülötted, akik folyamatosan csak panaszkodnak, itt az ideje, hogy hanyagold őket. Az ilyen emberek teljesen magukkal rántanak, így ne csodálkozz, ha neked is rosszabb lesz a kedved egy ilyen környezetben. Próbálj meg olyan emberekkel körülvenni magad, akik elismernek téged és boldoggá tesznek! 


 
10 Ne félj segítséget kérni!


Ha ezeket a tippek nem válnak be, ne félj segítséget kérni egy szakembertől! Egy pszichológus sokkal jobban megérti azt, hogy min mész keresztül, mint a barátaid, ráadásul tudja azt, hogy hogyan kezelheted és győzheted le a problémáidat!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2019-09-10

"Ha kicsúsznak az időből, akkor valami meghal, ami meg se született"

A legmélyebb magánügyünk, életünk egyik legintimebb szelete. Mégis szinte állandó a társadalmi nyomás, az elvárás: a nő arra született, hogy anyává váljon.

Aktívan felejteni - hogyan építsük fel az önbizalmunkat válás után?

2019-09-05

Aktívan felejteni - hogyan építsük fel az önbizalmunkat válás után?

Vannak pillanatok az életben, amikor elég nehéz elképzelni, hogy a tükörbe nézve újra (vagy először életünkben) egy boldog, de legalábbis kiegyensúlyozott embert fogunk viszontlátni – és azok mi leszünk.

Tippek kiégett randizóknak

2019-09-04

Tippek kiégett randizóknak

Amikor a fásult, frusztrált társkereső inkább már nem próbálkozik tovább, amikor a lelkesedés helyébe közöny lép, reményvesztettség, bizalmatlanság üti fel a fejét, és az embert rettegés fogja el újabb randi gondolatára.

„Bekerültem a szingli, gyerektelen státuszba”

2019-09-03

„Bekerültem a szingli, gyerektelen státuszba”

Ahány gyermektelen nő, annyiféle történet – látjuk igazolva Tanács Eszter a napokban megjelent, Nők gyermek nélkül című könyvében. Most az interjúkötetből a 38 éves Vera történetét választottuk ki.

Ezek a dolgok történnek, ha elkezdjük szeretni magunkat és törődni magunkkal

2019-08-22

Ezek a dolgok történnek, ha elkezdjük szeretni magunkat és törődni magunkkal

Ha szeretjük magunkat és törődünk magunkkal, az egyszerűen csak annyit jelent, hogy van erőnk, kedvesek vagyunk magunkkal és időt szánunk arra, hogy emlékezzünk is erre. Ez mind elengedhetetlen a boldog és egészséges élethez. Mi lenne ebben az önzőség? Ha elkezdesz erre odafigyelni, változások történnek az életedben…

Soha ne szégyelld magad, vagy ezeket a dolgokat

2019-08-05

Soha ne szégyelld magad, vagy ezeket a dolgokat

A mai kritikus világban, mindenki életét a „normálishoz” hasonlítják. Egészen odáig jutottunk, hogy az embereket megszégyeníthetik, azért, ahogy élik az életüket, és amiatt, kivel élik. Az igazság viszont az, hogy nem kell szégyenkezned az életed miatt, vagy, hogy hogyan éled. Az élet lényege az, hogy boldog legyél. Nem kell amiatt változtatnod, va

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
222 770
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 344 178
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 4.8