notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Legszebb helyek ősszel Magyarországon. Kirándulóhelyek, amik ősszel a legszebbek. Szép kirándulóhelyek

hirdetes

A legszebb őszi kirándulóhelyek

Viki
Őszi kirándulóhelyek

Szarvasi Arborétum

A Szarvasi Arborétum a Körös-vidék egyik legnépszerűbb látványossága. 1600 fa- és cserjefaj él itt, és mivel nagyrészük lombhullató, ősszel színek egész orgiája kápráztatja el az idelátogatókat. Ha úti célt kerestek egy őszi kiránduláshoz, ide feltétlenül gyertek el. Az arborétumban 3 izgalmas, különböző hosszúságú útvonalon sétálhattok végig. Az egyórás kis körtúrán meglátogathatjátok a mamutfenyőt és a különleges Mini Magyarország Makettparkot is, míg az Óriás Körtúrán a kilátót és a hajókikötőt is útba ejthetitek.

 

Zselici Csillagpark

Ha olyan úti célt keresel egy szép és tartalmas őszi kiránduláshoz, ahol a természettel teljes összhangban, a civilizáció zajaitól pedig tökéletesen eltávolodva pihenhetsz, ez a te helyed. A Zselici Csillagpark a Zselici Csillagoségbolt-parkban található, ahol a természet és az Univerzum csodái iránt érdeklődő gyerekek és felnőttek számára kínálnak érdekes programokat.

hirdetes

A Csillagpark egy bemutató csillagvizsgálóból, a hozzá tartozó kilátóból, valamint erdei pihenőpontokból áll, és egyik célja, hogy bemutassa az érintetlen csillagos égbolt szépségeit és a fényszennyezés hatásait. Nappali, vezetett erdei túrák alkalmával a kirándulók megismerkedhetnek a Zselic élővilágával, a táj kultúrtörténetével, az erdő- és vadgazdálkodás alapjaival. A 25 méter magas, faszerkezetű kilátó felső szintjéről derült időben még a Badacsony, a Mecsek és a horvátországi Papuk-hegység is látható.

 

Bory-vár

Az épületet az ország minden tájáról kíváncsian keresik fel a turisták, hogy megcsodálják annak pompásságát, sokszínűségét és aprólékosan kidolgozott művészeti elemeit. A szerelem szimbólumának tartott várat sok jegyespár keresi fel fotózásra és lánykérésre egyaránt. Az európai hírnévre szert tett vár múzeumként és galériaként is funkcionál, és évente több ezer látogatóval büszkélkedhet. A műtermeken és művészgalérián kívül megtekinthető egy kis kápolna és a képtárak is. A kert, ami közrefogja a várat nyugalmat áraszt. Az itt élő növények, virágok mesések. Ha szereted a természetet, biztosan magával fog ragadni a vár atmoszférája. Titokzatos ösvények és bozótosok övezik a kertet, ami igen csak élvezetessé teszi a kinti sétát.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes