notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 módja, hogy átalakítsd az otthonodat azokkal a bútorokkal, amik már megvannak

hirdetes

Ne vegyél új bútort, a meglévővel is megújíthatod az otthonod

helloladies.hu

Még egy olyan világban is, ahol a lakberendezési trendek jönnek és mennek, vannak bizonyos szabályok, amik állandók. A klasszikus belső dizájn, és berendezés épp olyan fontos, mint a tökéletes bútor kiválasztása. Ha szeretnéd kicsit feldobni, megújítani a lakásodat, ahelyett, hogy rohannál a boltba új bútorokat venni sokkal jobb és gazdaságosabb, ha megnézed mi áll rendelkezésedre, és abból hozod ki a legjobbat, mivel bútordarabokat általában nem egy-két évre vásárolunk (már csak az áruk miatt sem). Ha kicsit átrendezed a teret az sokszor sokkal nagyobb változást jelent, mintha egy új kanapét vagy festményt vásárolnál. Miközben tervezel, ne félj kipróbálni több variációt is, hiszen mindent csak áthelyezel, úgyhogy amíg nem ütsz egy nagy lyukat a falba, semmi sem végleges.

5 módja, hogy átalakítsd az otthonodat azokkal a bútorokkal, amik már megvannak

Szőnyegek


A legjobb szőnyeg megtalálása a legelső lépés minden helyiség berendezésekor. Ha szeretnéd megújítani a lakásodat, próbálj játszani a különböző szőnyegek kombinációival. Cseréld fel a hálószobádban található szőnyeget azzal, amit a nappaliban tartasz és nézd meg, melyik működik jobban. Vagy fordítsd el az egyik szőnyeget 90 fokkal, és ehhez képest helyezd át a bútorokat. Legyen olyan bútordarab, aminek egy része rajta van a szőnyegen és olyan is, ami közvetlenül a szőnyeg széléhez van állítva.


Lomtalanítás


Tudod, a kevesebb, az több. Ha úgy érzed, túlzsúfolt egy helyiség, akkor eljött az ideje a szelektálásnak. Tedd ki az olyan bútordarabokat, amiket legkevésbé vagy egyáltalán nem használtok, és helyezd át egy másik szobába, vagy egyszerűen szabadulj meg tőle. Ha leszűkítetted a tárgyak számát a legfontosabbakra, próbálgasd addig a különböző elrendezéseket, amíg megtalálod azt, ami a legjobban tetszik. Legyél kreatív, és próbáld meg eladni azt, amire nincs szükséged, hogy az árából olyan darabokat vásárolhass, amit tényleg szeretsz.

hirdetes


Tedd új helyre a tükröket és képeket


Ha már csak olyan dolgok találhatók a helyiségekben, amik tényleg kellenek, és átrendezted a bútorokat is, itt az ideje, hogy új helyre akaszd a tükröket és a különböző fali dekorációkat. Amikor új helyet keresel nekik, kezdd a legnagyobb darabokkal, és úgy haladj az egyre kisebbekig. A legterjedelmesebbet tedd például a kanapé mögötti falra, a kisebbeket pedig különböző alakzatban helyezd el köré.


Játssz az asztalokkal

hirdetes


Ha kicsi a nappali, akkor több kis asztalka teljesen felesleges. Próbáld meg őket más helyiségben hasznosítani, például a hálószobában az ágy mellett, vagy szabadulj meg tőlük. Sokkal jobb egy nagyobb dohányzóasztal, mint több kis asztalka. Gondold át, mire van szükséges, minek van funkciója, a többit pedig tedd ki a szobából.


Cseréld le a lámpákat


A megfelelő világítás abszolút elengedhetetlen bármelyik helyiségben, de ez nem jelenti azt, hogy fel kell áldoznod az értékes helyet a földön az állólámpák kedvéért. A hálószobákban általában nincs szükség sok fényre, akár az éjjeliszekrényen található kislámpák is elegendőek a mennyezeti lámpák mellett. Ha van állólámpád, akkor tedd olyan helyre, ahol tényleg szükség van a fényére, vagy cseréld le olyan nagyobb mennyezeti lámpára, ami már önmagában is egy műalkotás, és olyan világos lesz tőle az otthonod, amennyire csak kell.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Átalakítás Csajos Család Divat Érdekességek Fejlesztő Kreatív Lakberendezés Otthon Praktikák Tanács Trendek