notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A pazar hangzáshoz hozzájárulhat a stabilitás?!

hirdetes

A pazar hangzáshoz hozzájárulhat a stabilitás?!

A kitűnő hangzást biztosító mikrofonok ma már bárki számára elérhetőek. A minőség immár nem csupán a profi hangstúdiók kiváltsága. Ha például te úgy döntesz, hogy nem akarsz tovább hangfelszerelés nélkül élni, akkor akár most, ebben a pillanatban, néhány kattintással valóra válthatod az álmodat.

Mikrofon állvány

 A minőségi hangrögzítés vágya amúgy egyáltalán nem számít nagyratörő elképzelésnek, sőt. Úgy is nézheted ezt a kérdést, hogy az online kommunikáció világában még az sem mindegy, hogy a különböző applikációkban milyen módon szólalsz meg. Ha pedig ennél komolyabbak a terveid, ha éneklésre, előadásra vagy hosszabb lélegzetvételű beszédre gondolsz, mint elérendő célok, akkor kétségtelen tény, hogy a kiegészítők beszerzésére is ildomos nagy hangsúlyt fektetni. Mutatjuk, hogy miért!

Mi az, ami a csúcsra tornázhatja a hangzás milyenségét?

Ugyan elképzelhető, hogy megdöbbentőnek fog tűnni az alábbi kijelentés, de mégis igaz: a mikrofon állvány milyensége jelentős mértékben befolyásolhatja a keletkező hangok minőségét. Ha most értetlenkedve húzod fel a szemöldöködet, akkor megnyugtatunk, elsőre mindenképpen jogos ez a reakció. Mert hát mi az, hogy az állvány paraméterei ennyire mérvadóak? Ha egyszer a mikrofon maga prémium kategóriás, akkor ez a lényeg és minden más csak részletkérdés. Nem? Nos, nem!

Az ok egyébként roppantul prózai, és abszolút gyakorlati. Pár másodperc múlva könnyedén beláthatod, hogy valóban mekkora súllyal rendelkeznek azok a nüansznyi részletek, amik első pillantásra teljes mértékig súlytalannak tűnek.

hirdetes

Ha az állvány inog, nem stabil, és nehezen állítható be, akkor a mikrofon távolsága sem fix, miközben a rögzítés sem megbízható. Innentől kezdve, ha az eszköz egy olykor-olykor megingó, abszolút instabil szerkezeten “áll”, az egyet jelent a nagybetűs horrorral. Hiszen az szinte azonnal érzékelhető, hogy a lezuhanás, leesés esélye nagy. Aminek amúgy pont a nullával kellene egyenlőnek lennie. Mert még jó, hogy optimális szituációban egyetlen kósza percig sem kell azon gondolkodni, hogy az alap kellően fixált-e. Szóval ha ez a mozgás adott, akkor onnantól fogva a profi hangzásnak lőttek. A távolság folyamatosan változhat, miközben az állványzat esetleges mozgása egyéb hangeffektekkel varázsolhatja “színesebbé” az előadást. Nem is folytatjuk tovább, mert tényleg nonszensz az egész. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mi van akkor, ha az állvány nem összecsukható, ha az anyaga nem eléggé ellenálló, és ha a külseje nem esztétikus. Ha azt gondolod, hogy ezek légből kapott negatívumok, akkor az igazság az, hogy a fenti példákat maradéktalanul a gyakorlat szülte. Tehát igen, akadnak bőven elrettentő példák.

hirdetes

Akkor mire is érdemes vásárlásnál odafigyelned?

Az egyedi igényeidre. A mikrofon állvány felhozatal sokszínű. Nyilván egy profi zenekar számára nem ugyanaz a jó, ami mondjuk egy előadóművésznek vagy annak, aki pusztán hobbiból rajong a minőségi hangélményekért. Mindenek előtt tehát célszerű felmérni az egyéni elvárásaidat, amik neked elengedhetetlenek. Aztán, függetlenül a jövőbeni tervektől a mindenkori prémium minőség preferálása az a hozzáállás, ami rövid és hosszú távon egyformán kifizetődő taktika. Így ugyanis nem érhetnek váratlan, kellemetlen meglepetések, arról nem is beszélve, hogy megalapozott döntésednek köszönhetően évekre pontot tehetsz a beszerzés végére.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes