notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

pénz nem boldogít, dolgok amiket nem tudsz megvásárolni, amit péntért nem lehet megvenni

Lehet akármennyi pénzed, nem vehetsz meg mindent

helloladies.hu
hirdetes

Amikor elérsz egy bizonyos kort, elkezdesz rájönni a pénz fontosságára. Miközben igaz, hogy pénzzel nem lehet boldogságot venni, legalább ad egy kis biztonságérzetet. Senki nem akar szegény lenni. Sok ember, aki nagyon gazdag lett, gyakran szegénységben nőtt fel, ami miatt soha nem akarják újra megtapasztalni azt az állapotot.

Ezeket a dolgokat lehet bármennyi pénzed, nem tudod megvenni

Természetesen semmi gond nincs azzal, ha valakinek van pénze. Sok ember nagyon keményen megdolgozott érte. Az jelent problémát, ha a pénzszerzést helyezzük az első helyre. Nézd csak meg Hollywoodot. Hány színész, énekes tette teljesen tönkre magát drogokkal és alkohollal, depresszióval? Vegyük csak Robin Williamst, az egyik legjobb színészt és komikust – öngyilkos lett a depresszió és a drogok miatt. Ő elképesztően gazdag és sikeres volt, de ez a pénz mégsem volt elég arra, hogy megmentse ennek a nagyszerű embernek az életét.


Itt van 9 dolog, amit nem lehet pénzzel megvenni


Szeretet


Vehetünk élvezetet, figyelmet és erőt… de nem szeretetet. A szeretet intim, őszinte, rejtélyes. A pénzt viszont ezek közül egyik se. A pénz csak a kereskedelem egyik eszköze – se több, se kevesebb. Arra használjuk, hogy fizessünk egy termékért vagy egy szolgáltatásért, amivel sokat tehetünk a kényelmünkért és a luxusért, de ez egyik sem az, amire egy embernek igazán szüksége van. Sokan nagy árat fizetnek azért, hogy megtanulják ezt a leckét. Minél több mindent gyűjtünk össze, annál üresebbnek érezzük magunkat. Ez azért van, mert egy olyan kultúrában nevelkedtünk, ami felmagasztalja a gazdagságot, ez pedig hamis meggyőződésekhez és tévhitekhez vezet.

hirdetes


Igazság


A pénzzel befolyást tudunk venni, és az igazság a leginkább befolyásolható dolog. Gyakran azért költenek pénzt, hogy egy bizonyos meggyőződést erőltessenek, és még arra is fordítható, hogy végeztessenek egy részrehajló kutatást, hogy támogassák elképzelésüket. És gyakran a pénz nyer… egy rövid időre. Végül viszont nem számít mennyi pénzt költött valaki, hogy elferdítse vagy elnyomja az igazságot, végül úgyis kiderül.


Idő


Egyetlen elmúlt perc sem nyerhető vissza, és egy perccel közelebb visz a halálhoz. Lehet, hogy ez félelmetes és lesújtó gondolat, de ez az igazság. Az életünk, születésünk pillanatától kezdve folyamatosan halványodik. Mindenféle tudományos vagy orvosi áttörés ellenére nincs gyakorlati módja annak, hogy jelentősen meghosszabbítsuk. A nagyon gazdag emberek rengeteget költenek hiábavaló próbálkozásokra csak azért, hogy végül rájöjjenek, ők is körülbelül ugyanakkor fognak meghalni, mint akárki más. Semmilyen mennyiségű pénz nem képes az időt visszafordítani. Egyszerűen csak élnünk kell, pillanatról pillanatra, miközben próbáljuk a legjobban és leghasznosabban eltölteni a kapott időt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ételek, amik még rosszabbá tehetik az ekcémát

2020-01-24

Ételek, amik még rosszabbá tehetik az ekcémát

Az ekcéma egyre több embert érint, ezért érdemes megismerni a kiváltó okokat, ételeket és a lehetséges otthoni kezelési módokat, amik segíthetnek a betegségen.

4 alkalom, amikor soha ne vásárolj!

2020-01-23

4 alkalom, amikor soha ne vásárolj!

Vannak olyan napok, események vagy történések, amikor egyszerűen nem lenne szabad vásárolni - hiszen olyan dolgokat vehetünk meg, amire nincs is szükségünk. Nézd meg, melyek ezek!

Ha teljesen kiégtél, és nincs már meg benned a szikra, szerezd vissza!

2019-12-10

Ha teljesen kiégtél, és nincs már meg benned a szikra, szerezd vissza!

Érezted már úgy valaha, hogy elvesztetted a szikrát magadból, ami ösztönöz, hogy felkelj reggelente? Hogy nem számít mit teszel, a dolgok egyszerűen nem úgy alakulnak, ahogy te szeretnéd… Nincs benned semmi lelkesedés, inspiráció, nem is haladsz a dolgaiddal és elégedetlen vagy azzal, amilyen irányt az életed vesz… De miért történik ez? Hogy tudod

8 dolog, amire a konyhai robotgépedet használhatod

2020-01-14

8 dolog, amire a konyhai robotgépedet használhatod

Annyi konyhai eszköz van a boltokban napjainkban, hogy választani is nehéz közülük egyszerűen nincs az a konyha, ahol ennyi minden elférne. A jó hír, hogy nincs is szükségünk ennyi mindenre, kivéve egy dolgot, ami a konyhai robotgép. Azt tudjuk, hogy alkalmas dolgok felaprítására, de ez közel sem minden, mert számtalan egyéb funkciója van, egyszerű

Mennyire veszíted el a fejedet a csillagjegyed szerint?

2019-11-13

Mennyire veszíted el a fejedet a csillagjegyed szerint?

Habár időnként mindannyian elveszítjük a fejünket, megtanulhatjuk, hogy kezeljük a dühünket ahelyett, hogy engednénk, hogy átvegye az irányítást az életünk felett. Manapság sok dolog felhúzhat minket, és minden embert más dühít fel, erre pedig az is hatással van, hogy milyen csillagjegyű. Most azt nézzük meg, hogy melyik jegyet mi teszi mérgessé,

5 dolog, amit könnyedén tönkre tehet egy hideg kocsi

2020-01-14

5 dolog, amit könnyedén tönkre tehet egy hideg kocsi

Ha hozzánk hasonlóan gondolkodsz, akkor néha te is a kocsiban hagysz éjszakára olyasmit, amire szükséged van például munkában és reggel nem akarod újra összepakolni, vagy biztos akarsz lenni benne, hogy nem marad otthon. Ez a legtöbb esetben okos dolog, de a hideg beköszöntével változtatnunk kell bizonyos szokásainkon.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
372 465
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
372 465
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 82

Átlagos értékelés: 4.7