notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

pénz nem boldogít, dolgok amiket nem tudsz megvásárolni, amit péntért nem lehet megvenni

Lehet akármennyi pénzed, nem vehetsz meg mindent

helloladies.hu
hirdetes

Amikor elérsz egy bizonyos kort, elkezdesz rájönni a pénz fontosságára. Miközben igaz, hogy pénzzel nem lehet boldogságot venni, legalább ad egy kis biztonságérzetet. Senki nem akar szegény lenni. Sok ember, aki nagyon gazdag lett, gyakran szegénységben nőtt fel, ami miatt soha nem akarják újra megtapasztalni azt az állapotot.

Ezeket a dolgokat lehet bármennyi pénzed, nem tudod megvenni

Természetesen semmi gond nincs azzal, ha valakinek van pénze. Sok ember nagyon keményen megdolgozott érte. Az jelent problémát, ha a pénzszerzést helyezzük az első helyre. Nézd csak meg Hollywoodot. Hány színész, énekes tette teljesen tönkre magát drogokkal és alkohollal, depresszióval? Vegyük csak meg Robin Williamst, az egyik legjobb színészt és komikust – öngyilkos lett a depresszió és a drogok miatt. Ő elképesztően gazdag és sikeres volt, de ez a pénz mégsem volt elég arra, hogy megmentse ennek a nagyszerű embernek az életét.


Itt van 9 dolog, amit nem lehet pénzzel megvenni


Szeretet


Vehetünk élvezetet, figyelmet és erőt… de nem szeretetet. A szeretet intim, őszinte, rejtélyes. A pénzt viszont ezek közül egyik se. A pénz csak a kereskedelem egyik eszköze – se több, se kevesebb. Arra használjuk, hogy fizessünk egy termékért vagy egy szolgáltatásért, amivel sokat tehetünk a kényelmünkért és a luxusért, de ez egyik sem az, amire egy embernek igazán szüksége van. Sokan nagy árat fizetnek azért, hogy megtanulják ezt a leckét. Minél több mindent gyűjtünk össze, annál üresebbnek érezzük magunkat. Ez azért van, mert egy olyan kultúrában nevelkedtünk, ami felmagasztalja a gazdagságot, ez pedig hamis meggyőződésekhez és tévhitekhez vezet.

hirdetes


Igazság


hirdetes
A pénzzel befolyást tudunk venni, és az igazság a leginkább befolyásolható dolog. Gyakran azért költenek pénzt, hogy egy bizonyos meggyőződést erőltessenek, és még arra is fordítható, hogy végeztessenek egy részrehajló kutatást, hogy támogassák elképzelésüket. És gyakran a pénz nyer… egy rövid időre. Végül viszont nem számít mennyi pénzt költött valaki, hogy elferdítse vagy elnyomja az igazságot, végül úgyis kiderül.


Idő


Egyetlen elmúlt perc sem nyerhető vissza, és egy perccel közelebb visz a halálhoz. Lehet, hogy ez félelmetes és lesújtó gondolat, de ez az igazság. Az életünk, születésünk pillanatától kezdve folyamatosan halványodik. Mindenféle tudományos vagy orvosi áttörés ellenére nincs gyakorlati módja annak, hogy jelentősen meghosszabbítsuk. A nagyon gazdag emberek rengeteget költenek hiábavaló próbálkozásokra csak azért, hogy végül rájöjjenek, ők is körülbelül ugyanakkor fognak meghalni, mint akárki más. Semmilyen mennyiségű pénz nem képes az időt visszafordítani. Egyszerűen csak élnünk kell, pillanatról pillanatra, miközben próbáljuk a legjobban és leghasznosabban eltölteni a kapott időt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

12 dolog, amiről a mai gyerekek semmit nem tudnak

2019-08-23

12 dolog, amiről a mai gyerekek semmit nem tudnak

Manapság a technika szó szerint gyorsabban fejlődik, mint valaha, egyik csodálatos innováció jön a másik után. Izgalmas időszak ez, de be kell ismernünk, hogy azt kívánjuk bárcsak a fiatalabb generáció is tudná, hogy kell térképet olvasni, vagy az enciklopédiából kikeresni valamit. Tegyünk egy sétát a múltba, itt van 12 dolog, amiről a mai gyerekek

Minden, amit érdemes tudni a zárkózott emberekről

2019-08-16

Minden, amit érdemes tudni a zárkózott emberekről

Az introvertált (zárkózott) viselkedést sokan furcsának találják, főleg azok, akiknek épp ellenkező a személyisége. Sok olyan dolog van, amit a legtöbben sose gondolnának az introvertált személyiségről, íme néhány ismeretlen tény róluk.

Ezek a dolgok állítólag tönkre teszik életed legszebb napját

2019-08-14

Ezek a dolgok állítólag tönkre teszik életed legszebb napját

Az esküvőnk életünk egyik legszebb napja, azonban vannak olyan babonák, melyek képesek elátkozni ezt a csodás eseményt! Nem árt ismerned őket!

Az álmok jelentése, amit sosem szabad figyelmen kívül hagyni

2019-08-16

Az álmok jelentése, amit sosem szabad figyelmen kívül hagyni

Az álmaink sokkal többet árulnak el az életünkről, mint hinnénk, nem hiába számítanak érdekes témának már évezredek óta. Az álmok általában az alvás legéberebb szakaszában jönnek, amikor az agy szinte éber állapotban van. Azok, amiket a mélyebb fázisban álmodunk általában kevésbé emlékezetesek és intenzívek. A legtöbb 20-30 percig tart, és ha rögtö

A nyár kihagyhatatlan étele, a garnélás cukkinispagetti

2019-08-13

A nyár kihagyhatatlan étele, a garnélás cukkinispagetti

A cukkini a nyár egyik kedvelt étele, mert amellett, hogy egészséges és finom, rengeteg variációban (és általában gyorsan is) elkészíthető. Most egy olyan receptet mutatunk nektek, amivel egyenesen Olaszországban érezhetjük magunkat, ha elkészítjük ezt az ízletes fogást!

Ezért sürgetik az anyák, hogy álljunk le a

2019-08-13

Ezért sürgetik az anyák, hogy álljunk le a "szőrös gyerekem" kifejezéssel

Hallottad már azt a kifejezést, hogy „szőrös gyerek”? Abban az esetben, ha még nem, ezzel egy ember a háziállatára utal, általában macskára vagy kutyára. Azt sugallja, hogy az a személy úgy gondol az állatára, mint egy gyerekre. Lehet, hogy nagyon sok figyelmet kap, esetleg ajándékot, játékot, amit más a gyerekének venne meg, de nem a háziállatának

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
353 483
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 003 650
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 82

Átlagos értékelés: 4.7