notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, hogyan tartsd a poszgás, succulent növényeket a lakásban, Így gondozd a pozsgás növényeket, aloe verát, kövirózsát, varjúhájat

hirdetes

Így viseld gondját a legnépszerűbb pozsgás növényeknek

helloladies.hu

A pozsgás növények tökéletesek a lakásba, ezek a szívós növények ugyanis sokáig bírják rossz körülmények között is, megfelelő gondozás mellett pedig csodásan mutatnak. Mutatunk néhány remek fajtát és hogy hogyan gondozd őket!

Pozsgás növények gondozása

Aloe vera


Nagyon hasznos növény, amit gél formájában (amit egyébként te is elkészíthetsz) nagyon sok oldalúan használhatunk. Ha kintre ülteted ügyelj, hogy félig napos, félig árnyékos helyre tedd, bent is igyekezz fényes, napos helyre tenni, ugyanakkor a túl erős napfény megégetheti a leveleit.


A talajnak jól kell tudnia vezetni a vizet, kaktuszokhoz való föld jó lehet, vagy sima földhöz keverhetsz egy kis homokot is. Jól bírja a szárazságot, de jobban kedveli a rendszeres öntözést, azonban két locsolás között meg kell várni, hogy a talaj teljesen kiszáradjon. Ha túl sokáig szárazon hagyod, a levelek összezsugorodnak és kicsit meggyűrődnek és bár víz hatására általában rendbe jönnek, a túl sokáig húzódó rossz körülmények miatt a levelek elsárgulnak és elhalnak. Nincs szüksége magas tápanyagtartalmú talajra, évente egyszer (tavasszal) elég tápoldatozni.

hirdetes


Csüngő varjúháj


Népszerű és igen mutatós növény, ágai hosszúra megnőhetnek, apró levelei pedig úgy sorakoznak, mint a cseppek, késő nyáron pedig apró virágok jelenhetnek meg rajta piros, sárga vagy fehér színben. Nagyon kedveli a napsütést, ezért érdemes egy napos ablak közelébe tenni, tavasszal és nyáron hetente kell locsolni, arra azonban ügyelni kell, hogy a felesleges víz ki tudjon folyni, a gyökerei ugyanis könnyen elrohadnak, télen azonban havi egy locsolással is jól el van. Tavasszal érdemes tápoldatot adni neki, ami egyenlő arányban tartalmaz nitrogént, foszfort és káliumot.

hirdetes


Kövirózsa


Talán ez az egyik legnépszerűbb, aminek gyönyörű levelei vannak, számtalan színben elérhető és néhánynak még csodás virágai is vannak. Léteznek olyan fajtái, amik igen aprók maradnak (csupán néhány centiméter), míg mások akár 50 centis kicsi, bokorszerű növényekké nőnek. Imádja a napot, így napos ablakba tökéletes választás. Tavasszal és nyáron gyakrabban kell öntözni, megfelelő vízelvezetés mellett, télen havi egy locsolással is megelégszik. Egy gyenge, bőségesen hígított tápoldattal tavasszal hetente lehet locsolni, később ennek mennyiségét csökkenthetjük.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes