notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kiégtél a randizásban?

hirdetes

Tippek kiégett randizóknak

helloladies.hu

Amikor a fásult, frusztrált társkereső inkább már nem próbálkozik tovább, amikor a lelkesedés helyébe közöny lép, reményvesztettség, bizalmatlanság üti fel a fejét, és az embert rettegés fogja el újabb randi gondolatára.

Segítünk, hogy visszarázódj a randizásba

„Belefásultam, elegem van, nem bírom tovább… Mostantól nem randizom. Nem akarok hétről-hétre újabb emberekkel találkozni, nem akarok több futó ismerőst, új arcokat, akik pár óráig, napig elszórakoztatnak, de aztán mindkettőnk részéről feledésbe merül a másik énje” – írta egy randizós blog szerzője, amikor, a saját elmondása szerint, fájdalmas szakítás utáni egy éven át tartó online társkeresésen és úgy kétszáz randevún volt túl.


Sokan éreznek hasonlóan. Az internet lassan az ismerkedés első számú terepe – ez az érem egyik oldala. De a kapcsolatteremtés új terepe a játékszabályokat is átírta: a potenciális partnerek száma megsokszorozódott, ugyanakkor egészen kevés információ alapján kell eldöntenünk, érdekes lehet-e a másik. Az ember így találkát szervez találkára, remélve, hogy a nagy számok törvénye alapján egyszer csak megtalálja az igazit.


Dating burnout


A randikon a megfelelés kényszere szorongással és stresszel jár, az eleinte izgalmas és ígéretes helyzet pedig óhatatlanul csalódások, elutasítások sorát hozza magával, amit az érzékeny, önbizalomhiányos emberek kudarcként élnek meg. Mások számára a helyzet néhány hónap eredménytelen keresgélés után unalmassá, rutinszerűvé válik. Így egy idő után sokan feladják.

hirdetes


A népszerű pszichológia a munka világából kölcsönzött kifejezéssel dating burnoutnak, azaz randikiégésnek nevezte el a jelenséget, amikor a fásult, frusztrált társkereső inkább már nem próbálkozik tovább, amikor a lelkesedés helyébe közöny lép, reményvesztettség, bizalmatlanság üti fel a fejét, esetleg az embert rettegés fogja el az újabb randi gondolatára. Ha valaki hónapok, esetleg évek óta halmozza a találkákat, de hiába, ha sorra küldi az e-maileket a kiszemelteknek, de nem kap választ, ha már nem leli örömét az ismerkedésben, félresikerült randikról panaszkodik, vagy azt feltételezi, hogy mindenki megjátssza magát, és neki semmi esélye egy sikeres találkozóra, akkor előbb-utóbb utolérheti a kiégés.


A tapasztalatok szerint ez általában azoknál következik be, akik görcsösen igyekeznek társat találni (akkor is, ha még nem állnak készen egy új kapcsolatra), és akik úgy érzik, csak párkapcsolatban teljesedhetnek ki, vagy nincsenek tisztában önmagukkal és elvárásaikkal, de párt akarnak, bármi áron.

hirdetes


Tippek kiégett randizóknak


1. Tisztázza az elvárásait! Gondolja át, milyen kapcsolatot szeretne, és mérlegelje egy kívülálló szemével, mit tesz ezért. Ha rájön, hogy egyes cselekedetei nem viszik közelebb a céljaihoz, próbálja kiiktatni őket, és koncentráljon azokra, amelyek előrébb juttatják.


2. Hagyjon időt az ismerkedésre! Ha tetszik is a másik, ne lovalja bele magát rögtön, hogy megtalálta az igazit. A randevúzás célja, hogy kiderüljön, illik-e hozzánk valaki, ritkán dől el első látásra, hogy a nagy Ő-vel van-e dolgunk.


3. Tartson szünetet! Ha az online társkeresés már nem jelent örömöt, érdemes felfüggeszteni egy időre és kipróbálni valami mást. Mozduljon ki, sportoljon, iratkozzon be tanfolyamra, próbáljon új ismeretségeket kötni a társkereső oldalak világán kívül.


 

Forrás: HVG.hu/Kugler Judit pszichológus

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Ha nem figyelsz egy férfire, miért akar jobban?

2020-07-01

Ha nem figyelsz egy férfire, miért akar jobban?

Nos, a szomorú igazság, hogy sok esetben, ha hanyagolsz egy pasit, csak jobban akar. Itt van néhány ok, hogy miért történik ez, de tartsd észben hogy míg időnként azért, mert a kevesebb kontaktus miatt rájön, hogy kellesz neki, máskor csupán azt bizonyítja, hogy csak játszik veled.

Lehetséges-e barátság kapcsolat után?

2020-07-03

Lehetséges-e barátság kapcsolat után?

Vajon létezhet-e barátság két ember között, miután szakítottak? Ebben a cikkben azokról a feltételekről van szó, amelyek teljesülése mellett talán igen!

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz gyereket

2020-07-01

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz...

Egyre több az olyan nő, aki nem vállal gyereket. Ez lehet, hogy meglep néhány újdonsült anyukát, aki épp egy izgő-mozgó babáról gondoskodik, de a valóság az, hogy tudományos szempontból ha valaki úgy dönt, hogy nem lesz gyereke, igazából jó ötlet. Ha ezt az oldalát megértetted és áttérünk a személyes szempontra, még több értelme lesz.

Hogyan vehetsz rá egy férfit, hogy hosszútávon elkötelezze magát?

2020-06-29

Hogyan vehetsz rá egy férfit, hogy hosszútávon elkötelezze magát?

Azoknak a nőknek, akik igazán tartós, hosszútávú kapcsolatra vágynak, rávenni egy férfit, hogy elkötelezze magát olyan, mint egy véget nem érő harc. Itt van néhány módszer, amit megtehetsz, hogy mindenféle manipuláció nélkül rávedd a pasit, hogy sokáig veled akarjon lenni!

Jelek, amikből tudhatod, hogy a volt párod még mindig érzéseket táplál irántad

2020-06-30

Jelek, amikből tudhatod, hogy a volt párod még mindig érzéseket táplál irántad

Azért váltatok szét, mert valami már nem működött. Tovább léptetek és a kapcsolatnak vége, de tényleg nincsenek már érzései irántad? Lehet, hogy vannak! Ha csinál, vagy mond bizonyos dolgokat, jó esély van rá, hogy ő még nem jutott túl rajtad. Itt van néhány jel, hogy a volt barátod még mindig érzéseket táplál irántad…

A legvonzóbb tulajdonságok egy férfiban

2020-06-30

A legvonzóbb tulajdonságok egy férfiban

Mely jellemvonások tesznek valakit úriemberré? Olyan tulajdonságokat gyűjtöttem most össze, amelyek leginkább vonzóvá tesznek egy férfit a nők számára.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
22 787
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 489 711
Akaraterő Csajos Életmód Érdekességek Párkapcsolat Randi Szerelem