notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A rendetlen emberek valójában zsenik

hirdetes

Nálad is rendetlenség van? Mindjárt rájössz, hogy ez nem is olyan baj!

helloladies.hu

Az embereket általában lenézik, ha rendetlenek. Lustának, igénytelennek tartják őket, sőt gyakran még butának is. Valójában Albert Einstein is híresen rendetlen ember volt, csakúgy, mint Steve Jobs, Thomas Edison, sőt még Mark Zuckerberg is az egyik legrendetlenebb emberként ismert. Nem olyan rossz dolog tehát, az intelligencia jele is lehet, és rengeteg tanulmány bizonyította, hogy az okos emberek sokkal hajlamosabbak a rendetlenségre. Szervezett káoszban élni és dolgozni jó dolog. Nem hiszed el? Íme a bizonyíték, hogy a rendetlen emberek valójában zsenik.

A rendetlen emberek valójában zsenik

Miért olyan jó a rend és tisztaság?


Ahhoz, hogy megértsük, miért gondolják azt a legtöbben, hogy a rend és az intelligencia együtt jár, nézzük meg, miért ez számít normálisnak. Valószínűleg téged is úgy neveltek, hogy a szobádat rendben tartsd folyamatosan, mert az a jó és elfogadott. Ennek eredményeként úgy nőttünk fel, hogy a legkisebb lom is szégyen, ezért rosszul érezzük magunkat miatta, vagy úgy érezzük, nem mi irányítjuk az életünket, hanem az minket. De honnan jön ez az elvárás? Valójában semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a rend bármit is jelentene. Sőt, ha túl megszállottan próbáljuk irányítani, kézben tartani az életünk minden területét, az csak még nagyobb zűrzavart eredményezhet. Nem számít, milyen keményen dolgozol, hogy minden rendben legyen, tudod, hogy ez az állapot úgy sem tart sokáig. Sok munkahelyen a vezetők még mindig ragaszkodnak az állandó rendhez, tisztasághoz, pedig tanulmányok azt mutatták, ha az alkalmazottaknak engedélyeznek egy kis káoszt, 30%-kal több feladatot tudnak megcsinálni, mint egy teljesen tiszta, rendezett környezetben. Persze ez nem azt jelenti, hogy teljes koszban kéne élned, vagy sosem takarítani magad után, sem azt, hogy ne használj naptárat, vagy ne legyen rend a polcodon. Csupán annyit, hogy semmi baj nincs azzal, ha kicsit rendetlenebb vagy, mint azt a társadalom elvárná tőled.

hirdetes


hirdetes
A káosz hatással lehet a kreativitásra is


Rengeteg író, köztük J. K. Rowling is rendetlen asztalnál dolgozott. Ez a tény, és tanulmányok is bizonyítják, hogy a rendetlenség segíti a kreativitást, újítást és problémamegoldást, míg a rend kedvelői inkább a hagyományos gondolatokat és a biztonságot részesítik előnyben.  Furcsán hangzik, de a káosz arra ösztönöz, hogy merj egy kicsit más lenni, spontán és legyenek merész ötleteid. A rendetlenebb emberek a fontos dolgaikat előtérbe helyezik, míg a kevésbé fontosakat a rendetlenség alá rejtik, így hatékonyabban dolgoznak, és nem halogatnak semmit.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

2020-09-14

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

Ha van bármi állandó, az a változás. De miből tudhatod, hogy végre ideje szakítani a múlttal és elindulni egy boldogabb élet felé? Ahhoz, hogy boldogok lehessünk, képesnek kell lennünk elengedni a múltban szerzett sebeket, a kapcsolatokat, amik nem működtek és ami a legfontosabb, azt, hogy szinte minden rossz dologért saját magunkat hibáztatjuk.

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

2020-09-15

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

Hogy kiderüljön, mi is áll a hűtlenség mögött, megkérdeztem barátokat, ismerősöket, hogy nekik mi okuk volt a megcsalásra. Íme a válaszok.

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

2020-09-15

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

Ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, az sok időt vehet igénybe, hosszútávon azonban mindenképp megéri, sőt az apró lépések is sokat számítanak. Vannak dolgok, amikre 60 másodperc is bőven elég és csodákat művelnek a testtel. Itt van néhány módszer, ami sokat tesz az egészségért és kevesebb, mint 1 percbe telik!

Hangulatos teraszok és erkélyek, amiket imádunk

2020-09-22

Hangulatos teraszok és erkélyek, amiket imádunk

Ma mutatunk néhány ízléses és igazán hangulatos kinti részt, amiből ötletet meríthetsz, legyen akár egy nagyobb teraszod vagy egy kisebb erkélyed. Egy kis kreativitással csodás eredmény érhető el, az alábbi képeket használd bátran inspirációként!

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

2020-09-22

Jelek, hogy a pasid szerint jó eséllyel rossz barátnő vagy

Habár a férfiaknak is vannak nagyon bosszantó tulajdonságai és néha nagyon idegesítően viselkednek, a nők is csinálnak olyan dolgokat, amikkel az őrületbe kergetik a barátjukat. Fontos, hogy ezeket felismerjük, hiszen vannak jelei annak, hogy nem igazán vagy jó barátnő a szemükben, így dolgozhatsz rajtuk, mielőtt a kapcsolatodba kerülnének.

Trükkök, hogy a kicsi hálószoba nagyobbnak tűnjön!

2020-07-22

Trükkök, hogy a kicsi hálószoba nagyobbnak tűnjön!

Sok lakásban található apró hálószoba, ami egy nagyon fontos helyiség, hiszen itt pihenjük ki magunkat egy-egy fárasztó nap után, általában mégsem fordítunk rá elég figyelmet. Azonban pár apró (és okos) átalakítással könnyedén nagyobbá varázsolhatod, ahol sokkal jobban fogod majd érezni magad!


Érdekességek Fejlesztő Férfi Kreatív Takarítás