notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így legyen rendezett a konyhád!

hirdetes

Így legyen rendezett a konyhád!

helloladies.hu

A legtöbb konyha tele van olyan eszközökkel és dolgokkal, amiket sosem használunk. Bemutatunk néhány módszert és ötletet, amelyekkel gyönyörű, rendezett konyhád lesz!

Így legyen rendezett a konyhád!

Kérdések, amik segítenek rendet rakni a konyhában


Ez az öt kérdés segít eldönteni mit tarts meg és mi az, amire már nincs szükséged:

  • Rendszeresen használod?
  • Könnyebbé vagy élvezetesebbé teszi a főzést?
  • Tudnád mással helyettesíteni, ha nem lenne meg?
  • Örömöt okoz, ha látod vagy használod?
  • Bűntudat nélkül meg tudod tartani akkor is, ha nem használod vagy nem szereted?

Három féle módszert is alkalmazhatsz, miközben rendbe teszed a konyhádat

Attól függően mennyi időd van és milyen hamar szeretnél végezni, válaszd ki a neked megfelelőt, vagy kombináld őket a saját igényeidhez mérten.

1.    Egyszerre csinálod meg az egészet

hirdetes


Ennek a lényege, hogy minden szekrényt és fiókot ki kell üríteni és átválogatni a bennük található dolgokat. Ezzel a módszerrel hirtelen nagy lesz a rendetlenség és egyhuzamban hosszabb időt kell ráfordítani, de az eredmény azonnal látható is lesz. A jó benne, hogy mindent egyszerre látsz és ez segít felismerni mennyi mindent felhalmoztál -feleslegesen-, így könnyebben megy a szortírozás.


2.    Egyszerre csak egy részt


A második megközelítés, hogy bizonyos időközönként megcsinálsz egy-egy szekrényt, polcot vagy fiókot, esetleg kijelölsz minden nap 10-15 percet, amikor ezzel foglalkozol. Ha apránként haladsz, nem lesz felfordulás a konyhában és nem lesz olyan nyomasztó. Csinálhatod például azt is, hogy főzés közben, gyorsan átnézel egy fiókot, vagy az ebéd utáni pakolás során, azzal a lendülettel az egyik szekrényen is végig futsz.

hirdetes


Ebben a módszerben az a jó, hogy könnyű beilleszteni a napirendbe, mert nem egyszerre szánsz rá sok időt, csak mindig egy kicsit. A hátránya, hogy tovább tart, amíg az egész konyhával végzel és nem látod egyben azonnal az eredményt, illetve ha nem látsz mindent egyben, hajlamosabb leszel olyat is megtartani, amire nincs szükséged.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes