notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bátran menj el futni télen is, de figyelj oda néhány dologra!

hirdetes

Rétegesen öltözz fel és indulhatsz futni!

Bettina

Futni télen sem lehetetlen – ezekre figyelj, ha a hidegben is a szabad ég alatt edzenél!

futás télen

A futással kapcsolatosan elég sok tévhit van a fejekben, melyek közül az egyik az, hogy hidegben nem lehet vagy legalábbis nem ajánlott futni, ez azonban nem is állhatna távolabb a valóságtól. A személyes köreimben többen is futni járnak télvíz idején is, és lássunk csodát a megfelelő odafigyeléssel semmi problémájuk nem adódott soha. Megosztjuk veletek ezeket a tanácsokat, hogyan lehet úgy futni a hidegben, hogy ne legyen gond. 

Öltözz fel rétegesen

Ha ebben a hidegben adnátok a fejeteket futásra, az első és legfontosabb a megfelelő öltözék! Nem kell túlgondolni a dolgot, az aranyszabály azonban az, hogy minden esetben öltözzetek rétegesen, és viseljetek kifejezetten futáshoz készített és tervezett, technikai ruhadarabokat. Ez nem csak a kényelem miatt fontos, hanem azért is, mert úgy vezetik ki az izzadtságot és védenek a hideg ellen, hogy közben a mozgásban sem zavarnak.

hirdetes

futás

Az alap téli futóruházathoz elengedhetetlen egy testhezálló, vastagabb technikai nadrág, mely alá a fázósabbak húzhatnak egy vékony verziót, de jó megoldás lehet egy hosszú szárú, térdig érő zokni is. Ami a felsőtestet illeti, kabát helyett azt javasoljuk, hogy inkább aláöltözettel hozzatok létre plusz réteget, ha szükségét érzitek, mivel a kabát könnyen befülled, és mozgás közben egyáltalán nem kényelmes. Az aláöltözetre jöhet egy megfelelő, akár hosszú ujjú póló, felülre pedig egy szintén technikai, meleg pulcsi. Ha az utóbbi nem védi kellőképp a nyakat, akkor szükség lesz beszerezni egy csősálat. Ne feledkezz meg a szélálló kesztyű és sapka használatáról sem. Ami cipőt illeti azt érdemesa terephez mérten választani. Járj utána, hogy melyik cipő milyen talajra lett kialakítva. 

hirdetes

Itt az élő példa a futó öltözékre télen! :)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Alakformálás