notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk hogy viselkedj ha nem tetszik az ajándékod, Mit csinálj ha csúnya ajándékot kapsz?, Az irodában rossz ajándékot kapsz? Így reagálj

hirdetes

Így kezeld a helyzetet, ha szörnyű ajándékot kapsz

helloladies.hu

Veled is előfordult már, hogy izgatottan vártad, hogy kibonthass egy gyönyörűen becsomagolt ajándékot, és aztán csalódottan vetted tudomásul, hogy mi van benne? Nem vagy egyedül. Nehéz fenntartani a kedves arckifejezést, amikor egy csúnya sálat bámulsz, vagy egy fogyókúrás könyvet (bizony, megesett…). Szinte mindenkivel előfordul, hogy nemkívánt ajándékot kap karácsonykor, pedig ki venne ilyet a legcsodásabb ünnepre? A gond az, hogy lehet, hogy te heteket töltöttél azzal, hogy megtaláld a tökéletes karácsonyi ajándékot, a másikat pedig vagy nem érdekelte, vagy nem volt ötlete, hogy mit vegyen neked. Bármelyik is történt, nem vághatsz mérges arcot, nem fintoroghatsz, nyájasnak kell lenned, miközben kimondod, hogy „köszönöm”.

Így reagálj ha rossz ajándékot kapsz

Legyél felkészült


Ha a barátaiddal, vagy a kollégáiddal megajándékozzátok egymást, tegyél félre minden elvárást és tartsd észben a régi mondást, miszerint a szándék a fontos. Lehet, hogy az ajándékozó nem is tudja, hogy negatív érzelmeket vált ki belőled az ajándéka. Még ha udvariatlannak is tűnik, csak emeld fel a fejed, mosolyogj és legyél tapintatos. Néhány dolog, amit tehetsz egy váratlan, rémes ajándék láttán:

  • Egy egyszerű köszönöm, vagy ha nagyon kedves akarsz lenni, egy „Hűha, nagyon köszönöm!.
  • „Milyen érdekes ajándék, van valami története?” És csak hallgass, lehet, hogy rájössz, hogy sokkal több van mögötte, mint elsőre gondoltad volna. Lehet, hogy direkt neked vette a legutóbbi utazásakor, vagy nagyon sokat jelent számára, esetleg az alapján választotta, amit egyszer mondtál neki.
  • hirdetes
  • Mondd ki a nevét annak, amit kaptál, és mutass hálát. Például: „Oh, egy elektromos borotva, köszönöm szépen!”
  • Nézd meg alaposan az ajándékot, olvasd el a használati utasítást és mutass érdeklődést. Ha mások még várnak, hogy kibontsák az ajándékukat, bátorítsd őket, hogy tegyék meg most, amíg te megnézed a tiédet.


Rejtsd el a negatív gondolataidat, érzéseidet

hirdetes


Semmiképp sem mondd ki, amit valójában gondolsz, nem kell hazudnod, de visszatarthatod a megjegyzéseidet. Ez különösen nehéz lehet, ha az ajándékozó nagy ügyet csinál belőle, és bámul téged, várva a reakciódra, de akkor se mondj, vagy csinálj ilyesmit:

  • Ne grimaszolj, vagy fintorogj, nem érdekes mennyire nem tetszik.
  • Ne említsd meg milyen csalódott vagy, például: „Reméltem, hogy az a kabát, amire vágytam.”
  • Ne mondd el senkinek hogy érzel valójában, mert könnyen visszajuthat az ajándékozó fülébe és megbánthatod.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

2020-09-14

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

Ha van bármi állandó, az a változás. De miből tudhatod, hogy végre ideje szakítani a múlttal és elindulni egy boldogabb élet felé? Ahhoz, hogy boldogok lehessünk, képesnek kell lennünk elengedni a múltban szerzett sebeket, a kapcsolatokat, amik nem működtek és ami a legfontosabb, azt, hogy szinte minden rossz dologért saját magunkat hibáztatjuk.

Így nyűgözd le azt, aki tetszik!

2020-09-14

Így nyűgözd le azt, aki tetszik!

Szerelmes lettél? Vajon ő is ugyanígy érez? Akármennyire is érdekel valaki, lehet, hogy te is félsz megtenni az első lépést, az viszont biztos, hogy le akarod őt nyűgözni. Úgyhogy mit tehetsz, hogy jó értelemben felhívd magadra a figyelmét? Adunk pár tippet!

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

2020-09-15

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

Ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, az sok időt vehet igénybe, hosszútávon azonban mindenképp megéri, sőt az apró lépések is sokat számítanak. Vannak dolgok, amikre 60 másodperc is bőven elég és csodákat művelnek a testtel. Itt van néhány módszer, ami sokat tesz az egészségért és kevesebb, mint 1 percbe telik!

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

2020-09-15

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

Hogy kiderüljön, mi is áll a hűtlenség mögött, megkérdeztem barátokat, ismerősöket, hogy nekik mi okuk volt a megcsalásra. Íme a válaszok.

Milyen egy tökéletes karácsonyi parti?

2020-09-16

Milyen egy tökéletes karácsonyi parti?

Mi kell a tökéletes céges karácsonyhoz? Parti, vagy inkább vacsora? Ebből a cikkből kiderül, mire érdemes figyelni a karácsonyi bulik szervezése során!

Ezeket a színeket ne válaszd az otthonodba!

2020-09-15

Ezeket a színeket ne válaszd az otthonodba!

Egyáltalán nem könnyű az otthonunk különböző részeire megtalálni a tökéletes színt, ráadásul bizonyos színek növelhetik, de csökkenthetik is az értékét. A szakértők szerint ezeknek a színeknek semmi helye a lakásban!


Csajos Érdekességek Fejlesztő Férfi Karácsony Praktikák Tanács Tél