15 dolog, ami elrontja a sminked

15 dolog, amitől rossz lesz a sminked

helloladies.hu

Vannak nők, akikre ránézve rögtön szembetűnik, hogy sminket viselnek. Pedig a cél az, hogy minél természetesebb hatást elérve hangsúlyozzuk előnyös tulajdonságainkat és rejtsük el az előnytelenebbeket. Ezek a legáltalánosabb hibák, amiket igyekezzünk elkerülni!

15 dolog, ami elrontja a sminked

Az alapozó nem illik a bőrtónusodhoz, ezért az arcod színe eltér a tested többi részétől

 

A cél, hogy ne legyen egy jól kivehető határvonal az arc, nyak és a mellkas között. Hogy biztosan jó árnyaltot használj, vásárlásnál az állkapocs vonalához kenj egy keveset a termékből, dolgozd be, várj egy kicsit és nézd meg, hogy illik-e a bőrszínedhez.


Túl világos korrektort használsz a szemed alá


Van különbség a finom csillogás és a ragyogás között. Egy barackos árnyalatú korrektorral tüntesd el a sötét karikákat (ez az árnyalat általában mindenkinek előnyös és segít eltüntetni a kékes foltokat a szem alatt), aztán fedd le egy folyékony korrektorral, ami tökéletesen passzol a bőrszínedhez.


A pattanásokat világos korrektorral takarod el


 Időnként mindenkin kijön egy-egy pattanás (persze általában a legrosszabbkor), ilyenkor mindig az a cél, hogy eltüntessük, ne pedig ráirányítsuk a figyelmet. Márpedig ha túl világos korrektort használsz, tulajdonképpen kis fényt adsz neki, kiemelve azt.


Csak az arcodon használsz alapozót


Ha olyan ruhát viselsz, amiben látszik a dekoltázsod, azt a részt se hagyd ki az alapozásnál. Máskülönben, két külön tónus fog látszani, ami nem szép látvány. Egy beauty blenderrel a nyakadra és mellkasodra is kenj alapozót, hogy egységes legyen a végeredmény.


Kihagyod a füledet miközben alapozol


Nem számít, hogy felfogva vagy leengedve hordod a hajad, mivel időnként úgyis látszik a füled, az alapozóecsettel azt a részt is érintsd, hogy a színe passzoljon az arcodhoz.


Túl sok részt akarsz egyszerre kiemelni


Vagy füstös szem, vagy piros száj. A kettő együtt nem megy. Sminkelés előtt mindig döntsd el, mit szeretnél kihangsúlyozni és ahhoz képest válaszd ki a színeket. Vagy a szemek, vagy a száj legyen kiemelve. Ha a szemeidre szeretnéd helyezni a hangsúlyt, nude árnyalatú rúzst tegyél fel, ha viszont élénk rúzst szeretnél használni, a szemeidhez válassz semleges színeket.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Csajos Fejlesztő Praktikák Smink Szépségápolás Tanács