notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ruanda környezetvarát, A világ legtisztább országa, Zöld Ruanda

Így vált Ruanda a világ egyik legtisztább országává

helloladies.hu
hirdetes

Lehetetlennek tűnik lényeges változásokat elérni a környezetvédelem terén? Visszafordíthatatlannak tűnik a helyzet? Talán van remény, hogy nem az, csak valóban tenni kell érte. És nem elég az, amit mi magunk megteszünk, hanem kormányzati szinten is foglalkozni kell a problémával. Erre tökéletes példa az, hogyan vált Ruanda a Föld egyik legtisztább országává néhány év alatt.

Ruanda lépései a környezetért

8 változás, aminek köszönhetően Ruanda a világ egyik legtisztább országa lett


Műanyagszatyrok betiltása


Hogy vált Ruanda a Föld egyik legtisztább helyévé? Egyetlen egyszerű lépés hatalmas változást jelentett, még pedig az, hogy 2008-ban betiltották az egyszerhasználatos műanyagszatyrokat, mivel úgy találták, hogy nagy fenyegetést jelent a mezőgazdasági termelésre, a vízszennyezésre, és a vízivilágra. De az ország nem állt meg az egyszer használatos bevásárlószatyroknál. Betiltotta a műanyag csomagolóanyagokat is, és ma olyan szatyrokat használnak, amik biológiailag lebomló anyagból készülnek, ideértve a papírt, és banánleveleket.

hirdetes


A legtisztább főváros


Ruanda nagyon komolyan veszi a problémát, valójában bárki, aki megszegi a tiltást, pénzbírságra és még akár börtönbüntetésre is számolhat. De ez a következetesség kifizetődött, ugyanis nagy részben a műanyagmentességnek köszönhetően a főváros egyike Afrika legtisztább városainak. Ennek pedig egyik oka, hogy nem sajnálja a beruházást és fejlesztéseket annak érdekében, hogy még tisztább legyen, és óvja a környezetet.


Új lehetőségek a vállalkozók számára


A jó vállalkozók meglátják, miben van hiány a termékek és szolgáltatások terén, és újakat találnak ki, hogy kitöltsék az űrt. Ez pedig jó a gazdaságnak és a környezetnek is. Miután kitiltották a műanyagokat, új alternatívákat kellett kitalálni a csomagolóanyagok helyettesítésére. A befektetők meglátták a lehetőséget és létrehoztak egy új iparágat erre, mint például a műanyag újrahasznosító üzemeket.

hirdetes


Tisztább… és több a gorilla


Nem csak a környezeti erőfeszítések segítettek abban, hogy Ruanda az egyik legtisztább ország legyen a Földön, de az a változás is a hozzáállásban, hogy kormányzati szinten is segítik a gorillákat. Ez pedig működik, hiszen egyre nő a számuk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Egy privát levél kiszivárogtatása miatt Meghan hercegné a bíróságon nézhet szembe apjával

2019-10-07

Egy privát levél kiszivárogtatása miatt Meghan hercegné a bíróságon...

Meghan Markle 2015 óta először találkozhat szemtől szemben az apjával – de nem akárhol, hanem a tárgyalóteremben.

Egy kukac mentheti meg a Földet a műanyaghulladéktól

2019-09-24

Egy kukac mentheti meg a Földet a műanyaghulladéktól

A műanyag helyzet, amivel jelenleg szembe nézünk, mindenkire hatással van a bolygón. Senki sem marad ki a szennyezés ártalmas hatásaiból, és ha nem teszünk drasztikus lépéseket, a bolygó és lakói tovább szenvednek. Habár néhány országtól, mint például Ruandától lenne mit tanulni, még nagyon messze járunk attól, hogy megoldjuk a műanyagproblémát.

Minden esemény kihagyhatatlan kelléke: A Fotófal

2019-09-26

Minden esemény kihagyhatatlan kelléke: A Fotófal

Ha jártál mostanában esküvőn, vagy rendezvényen, szinte biztosan láttál virág- vagy fotófalat. Ez a trend az elmúlt években letarolta a világot és nem véletlenül: egyszerűen remekül néz ki és a vendégek is imádják.

Ki tudta, hogy van egy szabály, amit Kate Middleton állandóan megszeg?!

2019-09-19

Ki tudta, hogy van egy szabály, amit Kate Middleton állandóan megszeg?!

Lehet, hogy még nem Anglia királynéja, de Kate Middleton határozottan vezet, ha stílusról van szó. Nagyon ügyesen variálja úgy a ruháit, hogy több alkalomra is viselhesse, többször jelent már meg esküvőkön, különböző események ugyanabban a ruhában, ami ilyen körökben egyáltalán nem megszokott, egyszerűen úgy, hogy más kiegészítőkkel, cipővel viselt

Kate Middleton esküvői ruháján volt egy rejtett üzenet - amit sokan nem vettek észre

2019-09-10

Kate Middleton esküvői ruháján volt egy rejtett üzenet - amit sokan nem...

Sokáig észrevétlen maradt egy megható részlet Kate Middleton ikonikus esküvői ruháján. Apróság, ami nagyon sokat számít!

Hírességek legfurcsább munkái, mielőtt ismertek lettek

2019-08-27

Hírességek legfurcsább munkái, mielőtt ismertek lettek

Lehet, hogy irigykedve gondolunk a hírességekre és fényűző életükre, de azért legtöbbüknek a siker nem egyenesen az ölükbe hullott, és egészen furcsa munkákat is el kellett vállalniuk a megélhetésért kezdve azzal, hogy körbe táncolnak csirkejelmezben egészen addig, hogy bogarakat szednek le a fákról, hogy eljuthassanak oda, ahol most tartanak.

hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
168 541
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
3 614 063
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 106

Átlagos értékelés: 4.8