notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ruanda környezetvarát, A világ legtisztább országa, Zöld Ruanda

hirdetes

Így vált Ruanda a világ egyik legtisztább országává

helloladies.hu

Lehetetlennek tűnik lényeges változásokat elérni a környezetvédelem terén? Visszafordíthatatlannak tűnik a helyzet? Talán van remény, hogy nem az, csak valóban tenni kell érte. És nem elég az, amit mi magunk megteszünk, hanem kormányzati szinten is foglalkozni kell a problémával. Erre tökéletes példa az, hogyan vált Ruanda a Föld egyik legtisztább országává néhány év alatt.

Ruanda lépései a környezetért

8 változás, aminek köszönhetően Ruanda a világ egyik legtisztább országa lett


Műanyagszatyrok betiltása


Hogy vált Ruanda a Föld egyik legtisztább helyévé? Egyetlen egyszerű lépés hatalmas változást jelentett, még pedig az, hogy 2008-ban betiltották az egyszerhasználatos műanyagszatyrokat, mivel úgy találták, hogy nagy fenyegetést jelent a mezőgazdasági termelésre, a vízszennyezésre, és a vízivilágra. De az ország nem állt meg az egyszer használatos bevásárlószatyroknál. Betiltotta a műanyag csomagolóanyagokat is, és ma olyan szatyrokat használnak, amik biológiailag lebomló anyagból készülnek, ideértve a papírt, és banánleveleket.

hirdetes


A legtisztább főváros


Ruanda nagyon komolyan veszi a problémát, valójában bárki, aki megszegi a tiltást, pénzbírságra és még akár börtönbüntetésre is számolhat. De ez a következetesség kifizetődött, ugyanis nagy részben a műanyagmentességnek köszönhetően a főváros egyike Afrika legtisztább városainak. Ennek pedig egyik oka, hogy nem sajnálja a beruházást és fejlesztéseket annak érdekében, hogy még tisztább legyen, és óvja a környezetet.


Új lehetőségek a vállalkozók számára


A jó vállalkozók meglátják, miben van hiány a termékek és szolgáltatások terén, és újakat találnak ki, hogy kitöltsék az űrt. Ez pedig jó a gazdaságnak és a környezetnek is. Miután kitiltották a műanyagokat, új alternatívákat kellett kitalálni a csomagolóanyagok helyettesítésére. A befektetők meglátták a lehetőséget és létrehoztak egy új iparágat erre, mint például a műanyag újrahasznosító üzemeket.

hirdetes


Tisztább… és több a gorilla


Nem csak a környezeti erőfeszítések segítettek abban, hogy Ruanda az egyik legtisztább ország legyen a Földön, de az a változás is a hozzáállásban, hogy kormányzati szinten is segítik a gorillákat. Ez pedig működik, hiszen egyre nő a számuk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

2024-02-20

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

A szülés egy csodálatos és felemelő élmény lehet, de a testünknek és az intim területeinknek is meg kell küzdeniük az új kihívásokkal és változásokkal.

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

2024-02-20

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

A gyerekbántalmazás egy súlyos és elhanyagolt probléma, amely sok gyermeket érint világszerte. Azonban sokszor nehéz felismerni a jeleket. Ezek lehetnek azok:

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

2024-02-12

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

A cisztás akné egy súlyos és gyakran fájdalmas bőrprobléma, melyet a mélyen fekvő, gyulladt pattanások jelentenek, és amelynek kezelése kihívást jelenthet az érintettek számára.

 Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

2024-02-05

Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

A várandósság alatti pajzsmirigyproblémák kezelése és a megfelelő vitaminválasztás kiemelten fontos, mivel a nem megfelelő döntések súlyos következményekkel járhatnak.

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

2024-02-01

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

A Balenciaga Divatház története olyan pályát járt be, amely tele van mély érzelmekkel, forradalmi tervezéssel és az örök elégedetlenség által ihletett kreativitással. Ismerjük meg a divatház felemelkedését és azon tervezőjét, aki sosem nyugodott bele a tökéletességbe: Cristóbal Balenciagát.