notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ruanda környezetvarát, A világ legtisztább országa, Zöld Ruanda

hirdetes

Így vált Ruanda a világ egyik legtisztább országává

helloladies.hu

Lehetetlennek tűnik lényeges változásokat elérni a környezetvédelem terén? Visszafordíthatatlannak tűnik a helyzet? Talán van remény, hogy nem az, csak valóban tenni kell érte. És nem elég az, amit mi magunk megteszünk, hanem kormányzati szinten is foglalkozni kell a problémával. Erre tökéletes példa az, hogyan vált Ruanda a Föld egyik legtisztább országává néhány év alatt.

Ruanda lépései a környezetért

8 változás, aminek köszönhetően Ruanda a világ egyik legtisztább országa lett


Műanyagszatyrok betiltása


Hogy vált Ruanda a Föld egyik legtisztább helyévé? Egyetlen egyszerű lépés hatalmas változást jelentett, még pedig az, hogy 2008-ban betiltották az egyszerhasználatos műanyagszatyrokat, mivel úgy találták, hogy nagy fenyegetést jelent a mezőgazdasági termelésre, a vízszennyezésre, és a vízivilágra. De az ország nem állt meg az egyszer használatos bevásárlószatyroknál. Betiltotta a műanyag csomagolóanyagokat is, és ma olyan szatyrokat használnak, amik biológiailag lebomló anyagból készülnek, ideértve a papírt, és banánleveleket.

hirdetes


A legtisztább főváros


Ruanda nagyon komolyan veszi a problémát, valójában bárki, aki megszegi a tiltást, pénzbírságra és még akár börtönbüntetésre is számolhat. De ez a következetesség kifizetődött, ugyanis nagy részben a műanyagmentességnek köszönhetően a főváros egyike Afrika legtisztább városainak. Ennek pedig egyik oka, hogy nem sajnálja a beruházást és fejlesztéseket annak érdekében, hogy még tisztább legyen, és óvja a környezetet.


Új lehetőségek a vállalkozók számára


A jó vállalkozók meglátják, miben van hiány a termékek és szolgáltatások terén, és újakat találnak ki, hogy kitöltsék az űrt. Ez pedig jó a gazdaságnak és a környezetnek is. Miután kitiltották a műanyagokat, új alternatívákat kellett kitalálni a csomagolóanyagok helyettesítésére. A befektetők meglátták a lehetőséget és létrehoztak egy új iparágat erre, mint például a műanyag újrahasznosító üzemeket.

hirdetes


Tisztább… és több a gorilla


Nem csak a környezeti erőfeszítések segítettek abban, hogy Ruanda az egyik legtisztább ország legyen a Földön, de az a változás is a hozzáállásban, hogy kormányzati szinten is segítik a gorillákat. Ez pedig működik, hiszen egyre nő a számuk!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így alakíts ki egy költségvetést és tartsd is be!

2020-06-04

Így alakíts ki egy költségvetést és tartsd is be!

Költségvetést csinálni (és azt tartani is) elavult módszernek tűnhet, pedig nagyon sokat segíthet az anyagi jóléted tekintetében. Véd a váratlan kiadásoktól, nem költekezel túl, valamint segít a céljaid megvalósításában. Mutatjuk a legjobb módszereket, amikből kiválaszthatod azt, ami nálad működik!

Így tervezd meg a nyaralást, utazást a járvány idején!

2020-06-04

Így tervezd meg a nyaralást, utazást a járvány idején!

Ez a nyár a nyaralások tekintetében biztosan más lesz, mint a többi a koronavírus járvány miatt, pedig az utazásnak számos előnye van. Mielőtt tervezésbe kezdenél, elsőként a saját és családod biztonságát tartsd észben, de néhány óvintézkedés, tanács betartásával az idei nyárnak sem kell unalmasnak lennie!

Fejfájás ellen természetesen, gyógyszerek nélkül

2020-06-04

Fejfájás ellen természetesen, gyógyszerek nélkül

A fejfájás tönkre teheti az egész napunkat, a fájdalom ugyanis kihat a koncentrálókészségre, csökkenti a produktivitást. Sajnos nagyon gyakori jelenség és időnként szinte mindenkit érint, szerencsére vannak azonban módszerek, amik természetes módon csökkentik az erősségét. Megmutatjuk, hogyan enyhítheted a tüneteket gyógyszerek nélkül!

Egyszerű gyakorlatok a csípő nyújtására, amit minden nap végezz el!

2020-06-04

Egyszerű gyakorlatok a csípő nyújtására, amit minden nap végezz el!

A csípőre közel sem fordítunk annyi figyelmet, mint kellene, pedig ha sokat ülünk, később sok problémát okozhat. Az alábbi egyszerű gyakorlatok nagyon sokat segítenek!

Határozott jelek, hogy többet kellene mozognod!

2020-06-03

Határozott jelek, hogy többet kellene mozognod!

Néhány egyszerű nyújtógyakorlat napközben is nagyon sokat jelent, nem számít milyen formában, de ha felállsz, az segíthet ezeken a problémákon! Meg lennél lepve, hogy egy kis mozgástól mennyivel jobban érzed majd magad és milyen jó hatással van az egészségedre!

Így kezeld szeretett állatod elvesztése után a gyászt

2020-06-02

Így kezeld szeretett állatod elvesztése után a gyászt

Az állataink olyanok, mint a családtagok, ezért tökéletesen érthető, hogy az elvesztésük nagy fájdalmat hoz magával és érzelmileg nagyon megterhelő. Ha nem tudod, hogyan birkózz meg a gyásszal és a veszteséggel, reméljük tudunk benne segíteni ezzel a cikkel!

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
27 404
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 264 880
Átalakítás Család Egészség Életmód Érdekességek Fejlesztő Férfi Takarítás Tanács