Ez a 6 kérdés megoldja a ruhaproblémáidat!

Ez a 6 kérdés megoldja a ruhaproblémáidat!

helloladies.hu

Időnként mindenki szekrényére ráfér egy nagytakarítás. Nézz magadba és valld be őszintén. A ruháid hány százalékát hordtad az utóbbi egy évben? Habár tudjuk, hogy sok a felesleges darab köztük, nehéz tőlük elválni, ennek is megvan az oka. Ha szeretnéd hatékonyan végezni a szelektálást, tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, miközben csinálod.

Ez a 6 kérdés megoldja a ruhaproblémáidat!

Jó még rám?


Célszerű csak azokat a ruhákat megtartani, amik jelen pillanatban jók rád. Ha bármi nagy vagy kicsi, vagy nem illik az alakodhoz, már nem kell, hogy része legyen a szekrényednek. Ha éppen fogyó- vagy hízókúrán vagy, valószínűleg meg akarsz tartani olyanokat is, amik most nem, de a későbbiekben jók lehetnek. Mégis azt javasoljuk, legyél nagyon kritikus azokkal szemben, amit meghagysz. Csak az abszolút kedvenceidet tartsd meg ezek közül, amiket tényleg hordani is fogsz, ha jók lesznek méretben. Például, ha azt tervezed, hogy fogyni fogsz, ha sikerült elérni a kitűzött célt, valószínűleg meg akarod majd ünnepelni néhány új darabbal. Olyasmit ne tarts meg, ami csak elmegy. Csak azokhoz ragaszkodj, amik tényleg a szíved csücskei.


Sérült, foltos vagy javításra szorul?


Mindennek ami hibás, mennie kell, mert ezekben biztos, hogy nem érzed jól magad és nem is néz ki jól felvéve. Ha kifoszlott az anyag, be kell szegni a szélét, vagy hiányzik egy gomb, tűzz ki egy határidőt amikorra meg kell javítanod vagy javíttatnod. Tegyél egy emlékeztetőt a telefonodba és ha nem készül el addigra, szabadulj meg tőle. Sok olyan dolgunk van, amit szándékunkban áll helyre hozni, de aztán mégsem történik meg. Ha tényleg annyira szeretnéd, vagy sokat hordanád, biztos, hogy a javításuk elsőleges helyen szerepelne. Így ha ez nem történik meg, jól jelzi, hogy ez egy olyan darab, amire nincs igazán szükséged.

Ez a 6 kérdés megoldja a ruhaproblémáidat!

Jól érzem magam benne? Kényelmes?

 

Csak olyan ruhákat érdemes megtartani, amiket felvéve jó érzés tölt el minket. Ha van olyan, amit felvéve, automatikusan lehúzod az alját, vagy feljebb húzod a nyakkivágását, amit igazgatni kell magadon, ideje búcsút venni. Ha tetszik ahogy kinéz, de nem passzol tökéletesen vagy nem szereted az anyagát, nincs rá szükség a szekrényedben, mert úgyis csak ritkán veszed fel.


Jól nézek ki benne? A színe és a stílusa előnyösen áll nekem?

 

Próbáld objektíven értékelni a tükörben látottakat, ne úgy, ahogy elképzeled magadon. Hidd el, néha meg fogsz lepődni ha látod, hogy amiről azt gondoltad tetszik, valójában nem is áll olyan jól. Ha már nem divat, elvesztette a formáját, vagy már nem a te ízlésednek megfelelő, nem kell megtartanod. Nagyon figyelj a színekre is, hamar látni fogod, melyek azok, amik igazán jól állnak és melyek nem. Az is jó módszer ha lefényképezed magad bennük, így még valósabb képet kapsz. De eljátszhatod a Szex és New York egyik jelenetét is - hívd át azokat a barátnőidet, akik megmondják az igazat és hagyatkozz rájuk.


Mikor volt rajtam utoljára?

 

Ha nem tudsz visszaemlékezni a legutóbbi alkalomra, amikor viselted, akkor nincs rá szükséged. Ha egy éven belül nem volt rajtad, ne foglalja a helyet. Csak azt tartsd meg amit szeretsz és rendszeresen hordod. Vannak olyanok, amit bár régen sokszor hordtunk, szerettük őket, jól is néznek ki, jó állapotban vannak, de egyszerűen meguntuk. Nincs ezzel semmi gond. Megérte a pénzt és kihoztuk belőle amit lehetett. Add oda valakinek, aki ugyanúgy fogja szeretni, mint te és viselni is fogja.


Örülnék, ha a nap további részében ebben kéne lennem?


Ez az utolsó akadály, amin át kell mennie a ruháidnak, amik az előző kérdéseket sikeresen vették. Ha megkérdezed magadtól, szívesen vennéd-e fel MOST, rájössz, mi az, ami tényleg kell, és mi az, ami nem. Azokat a darabokat, amikre azt hitted, hogy meg akarod tartani, de valójában alig várod, hogy levedd - bármi is legyen ennek az oka -, nyilván már nem kell, hogy része legyen a szekrényednek.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Átalakítás Csajos Érdekességek Fejlesztő Gardrób Praktikák Trendek