notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Miért sír a baba öltöztetés közben? Mit tehetünk, hogy ezt elkerüljük?

hirdetes

Miért sír a baba öltöztetés közben?

helloladies.hu

Sok baba sírással tiltakozik az öltöztetés ellen. Ez nem egyedi eset. Ne aggódj! A hiba nem benned van!

Kisbaba öltöztetés közben sír

Képzeld csak el, hogy ez milyen kényelmetlen neki. Egy puha meleg ruhában van, például egy kényelmes hálózsákban. S egyszer csak ott találja magát meztelenül egy hideg pelenkázó asztalon. Ez egy kicsit olyan neki, mint amikor a kényelmes, védett anyaméhből kikerült a világba. Tudja, hogy ez neki nagyon nem tetszik. Nem tehet mást, csak sír. Bizonyos változások különösen fájdalmasak a csecsemőknek. Még nem képesek igazán szabályozni a testhőmérsékletüket, s amikor levetkőzteted, a hőmérséklet csökkenését szinte tragédiaként éli meg.

Hogyan könnyítheted meg az öltöztetést? 


Azon felül, hogy minden szükséges kelléket és ruhát magad mellé készítesz nem árt, ha a ruhák könnyen ráadhatóak a babára és mindezek mellett olyan anyagból is készültek, amelyek puhák, kényelmesek és könnyen átmelegszenek. Így mikor ruhákat vásárolsz a kicsinek, nem árt figyelni ezekre a tényezőkre is, hiszen így kicsit megkönnyítheted az átöltözések rituáléját. Ha szükséged van olyan babaruhákra, amelyek minőségiek, természetes anyagból készültek, puhák, kényelmesek és könnyen a babára adhatóak és mindemellett megfizethetőek is, akkor nézz körül a Kukukk webáruházában, ahol minden babaruha megfelel ezen minőségi szempontoknak!

hirdetes

Továbbá, miközben öltözteted akaratlanul is rángatod, cibálod rajta a ruhát, áthúzod a fején, belebújtatod a kezét, lábát, ez neki nem tetszik! A csecsemők még nagyon érzékenyek az érintésre, ez a tapasztalat különösen kellemetlen a számukra. Persze, hogy sírnak.

Mit tehetsz?


Előre tervezd meg, hogy mit fogsz ráadni a kisbabádra.  Olyan gyorsan és szelíden öltöztesd, amennyire csak lehetséges.  Legyen pelenka, törlőkendő, krém, váltás ruha a kéznél. Jó ötlet a meleg törlőkendő, vagy a meleg vizes rongy. Miközben öltözteted, vagy csak pelenkát cserélsz, mindig ügyelj arra, hogy legyen kéznél egy kis takaró, s mindig tartsd melegen a babát. Ha pelust cserélsz, akkor elég, ha csak alulról vetkőzteted le!

hirdetes

Pelenkázás, öltöztetés közben beszélj hozzá, mesélj neki, énekelj!

A legfontosabb, amit tehetsz, hogy maradj nyugodt! Ha ideges vagy, azt a kisbabád érzékeli, még jobban sírni fog és tovább tart az egész. Vegyél tehát egy mély lélegzetet és mosolyogj! Ne feledd, ez a sírás, most nem rólad szól! Nyugtasd meg a kicsit! „Megértem, hogy nem tetszik neked. De hidd el, utána jobb lesz a tiszta ruhácskában, és csak pár pillanat az egész.”  A baba ugyan még nem érti a szavaidat, de érti az üzenetét a lágy, szerető hangodból.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

2020-06-10

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

A szülés utáni depresszió az újdonsült anyákat sokkal nagyobb számban érinti, mint gondolnánk. Teljesen normális, ha szülés után te is rossz kedvű vagy, azonban ha ez hetekig elhúzódik, muszáj tenned valamit ellene. Ha gyógyszerek nélkül szeretnéd átvészelni ezt az időszakot, fordulhatsz természetes megoldásokhoz is!

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen felnőttként!

2020-06-10

Ezekre a pénzügyi szokásokra tanítsd meg a gyerekedet, hogy sikeres legyen...

Mi az a pénzügyi tudatosság? Egy fenntartható módja, ahogy a pénzünkkel bánunk. Ha azt akarod, hogy a gyereked sikeres legyen felnőttként, akkor érdemes már korán megtanítani erre, hozzászoktatni néhány dologhoz a pénzzel kapcsolatban. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik azok a fontos módszerek, elvek, amikre mindenképp tanítsd meg a gyerekedet!

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz gyereket

2020-07-01

Őszinte okok, amik miatt komolyan el kell gondolkodni azon, hogy nem vállalsz...

Egyre több az olyan nő, aki nem vállal gyereket. Ez lehet, hogy meglep néhány újdonsült anyukát, aki épp egy izgő-mozgó babáról gondoskodik, de a valóság az, hogy tudományos szempontból ha valaki úgy dönt, hogy nem lesz gyereke, igazából jó ötlet. Ha ezt az oldalát megértetted és áttérünk a személyes szempontra, még több értelme lesz.

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

2020-05-28

Ezeket az illemszabályokat tanítsd meg a gyerekednek!

Az etikett nagyon fontos, nem számít hány éves valaki. Szülőként a te felelősséged, hogy megtanítsd a gyerekedet a megfelelő viselkedésre. Így nem csak te kímélheted meg magad kellemetlen helyzetektől, de a gyereknek is csak előnye származik belőle. De mik azok a szabályok, amiket minden szülőnek meg kellene tanítania?

Ezért sikeresebbek a szeptemberi gyerekek társaiknál, a tudomány szerint

2019-09-16

Ezért sikeresebbek a szeptemberi gyerekek társaiknál, a tudomány szerint

Lehetséges lenne, hogy valaki attól a pillanattól kezdve sikerre számíthat, hogy megszületett? Nem, nem megyünk bele a természetes szülés és a császár közti vitába, és hogy melyiknek milyen hatása van a további életünkre, most a születési hónapról lesz szó.

Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
79 054
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 545 978
Anya Anyaság Baba gyerek Gyereknevelés