Egyszerűsítsd le a smink rutinodat!

Egyszerűsítsd le a smink rutinodat!

helloladies.hu

Neked is tele van a fiókod olyan sminkcuccokkal, amiket nem is használsz? Hogy hamarabb elkészülj reggelente, itt az ideje rendet tenni, szelektálni és leegyszerűsíteni a smink rutint.

Egyszerűsítsd le a smink rutinodat!

1.    Gyűjtsd össze minden sminktermékedet


Mindent tegyél egy helyre, így látod, hogy miből mennyi van pontosan. Lehet, hogy még te magad is meg fogsz lepődni a végén, mert sokszor nem is tudjuk milyen sok mindent összegyűjtögettünk az évek során, amíg nincs előttünk egyben az egész készlet.


2.    Ha minden előtted van, kezdődhet a selejtezés

 

Ami lejárt, vagy nem szereted dobd ki. Ha megvettél valamit, de soha nem használtad, add oda valakinek aki örül neki, vagy csak dobd ki. Nincs értelme ragaszkodni olyan termékekhez, amit úgysem használsz, csak felesleges lom. Azt is tartsd szem előtt, hogy ha egyszer valami ki lett bontva, onnantól már csak bizonyos ideig jó. Veszít színéből, tartósságából, frissességéből, de ami még rosszabb, elszaporodnak benne a baktériumok.


3.    Rendezd őket kategóriákba

 

Három csoportot alakíts ki attól függően, milyen gyakran használod. Az elsőbe azokat tedd, amit napi szinten, de legalábbis nagyon gyakran használsz. A másodikba azok kerüljenek, amiket alkalmanként veszel csak elő. Ezek azok, amiket nem használsz minden nap, de ha jobban kiöltözöl vagy kicsit hangsúlyosabb sminket viselsz, ezekhez nyúlsz. Végül külön csoportba kerüljenek azok a termékek, amiket csak nagyon különleges alkalmakra használsz. Ha esküvőre mész, vagy nagyobb összejövetelre, amikor nagyon jól szeretnél kinézni.
Ha szétosztottál mindent ebbe a három kategóriába, nézd át ismét. Gondold át hányra van szükséged egy fajta termékből, amit ténylegesen használsz is. Például, ha egy évben csak néhány alkalommal viselsz rúzst, tényleg szükséged van 8 különböző színre?

 

Hogy célszerű rendszerezni? A következő oldalon adunk pár tippet!

Egyszerűsítsd le a smink rutinodat!

4.    Vedd leltárba, mid van


Most, hogy néhánytól megszabadultál és kategorizáltad az alapján, hogy milyen gyakran használod, nézd végig, mi maradt. Nagyon jó módja, hogy megszüntesd a felesleges felhalmozást, ha megnézed mi van, mielőtt újat veszel. Sokszor csábító lehet még egy rúzst venni, ha megtetszik egy szín. Szuper könnyű módja ennek megakadályozására, ha elhatározzuk, hogy csak akkor veszünk másikat, ha már a meglévő elfogyott.


Ha találsz valamit ami tetszik, szereted és még jól is funkcionál, maradj annál! Így csak olyan terméket használsz, ami számodra tényleg megfelelő, és a pénzt sem dobod ki feleslegesen, mivel ha csak a kedvenc termékedből veszel, tudod, hogy jó lesz. Persze időbe telik megtalálni és kitapasztalni, mi az ami egyénenként beválik. Mondjuk ha még nincs meg a tökéletes alapozó, mielőtt újat vennél, használd el a már meglévőt, add oda valakinek vagy dobd ki, így megakadályozod, hogy ismét tele legyen a szekrényed olyan dolgokkal, amiket nem szeretsz és emiatt nem is használod.


5.    Állíts fel egy rendszert, amiben a termékek átláthatók és hozzáférhetők


Ha egyszer leszűkítetted a sminktermékeidet azokra, amiket használsz és még jók is, néhány rendszerezési módszert használva őrizd meg ezt az állapotot a továbbiakban is. Mivel a sminkek általában kicsik, könnyen elvesznek egymás között, ha csak be vannak dobálva a fiókba. Átláthatóan, könnyen elérhetően rendezve könnyebbé teszik a reggeli elkészülést.


Találd meg azt a módszert, ami neked beválik


Az, hogy hogyan rendezd a termékeidet attól függ, milyen helyen tartod őket és mennyi sminked van. Egy átlátszó sminktartó doboz is egy nagyon jó megoldás lehet, mert jól láthatóak a termékek és külön lehet választani őket. De használhatsz kosarakat, táskákat, tálcát stb. A lényeg, hogy külön tárold azokat, amiket napi szinten használsz és külön azokat, amiket csak alkalmanként. Így ha legközelebb esküvőre mész, csak leveszed azt a kosárkát amiben az ünnepi sminkjeid vannak és minden rögtön a kezed ügyében lesz, amire szükséged van.


Ez arra is jó, hogy korlátokat szabjon, mennyi terméked lehet.  Ha kezd megtelni a tároló és a benne lévő dolgok kiesnek, nehéz megtalálni amit keresel, rájössz, hogy már megint túl sok van. Így emlékeztet arra, hogy azon a mennyiségen belül tartsd a termékek számát, amennyire valóban szükséged van.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Átalakítás Csajos Érdekességek Praktikák Smink Szépségápolás Tanács