notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sport a várandóság előtt: Hogy igazán meg tudd élni életed legfantasztikusabb feladatát,szülés,várandós,sport,edzés,testmozgás,alakformálás,terhes,kismama,torna,fitness,egészség,életmód,táplálkozás,diéta,fogyás

hirdetes

Sport a várandóság előtt: Hogy igazán meg tudd élni életed legfantasztikusabb feladatát!

helloladies.hu

Az a pillanat, amikor megfogalmazódik benned, hogy készen állsz arra, hogy egy csodának adj életet a legvarázslatosabb felismerés talán, amit egy nő átélhet. Innentől kezdve másképp tekintesz a világra és jó esetben az élet összes területéhez egy új szemléletmódot is elkezdesz társítani. Már innentől felelős vagy azért, hogy a lehető legjobbat add meg annak a csöpp kis embernek, aki a vágyaid tárgya ettől a pillanattól.

Az a pillanat, amikor megfogalmazódik benned, hogy készen állsz arra, hogy egy csodának adj életet a legvarázslatosabb felismerés talán, amit egy nő átélhet.  Innentől kezdve másképp tekintesz a világra és jó esetben az élet összes területéhez egy új

A sport és az egészség fontossága, már a várandósság előtt is


Azt hirdetem, hogy a mozgás mindenkinek kiemelten fontos kell, hogy legyen az életében. Erről szól az egész oldalam. Én nem azért hangoztatom a sport fontosságát, mert azt gondolom, hogy mindenkinek fitness modell kinézettel kell rendelkeznie, hanem mert azt gondolom, hogy a testi, lelki fejlődés, az egészségmegőrzés legkitűnőbb eszköze a mozgás. 

Éppen ezért kiemelten fontos lesz a sport, az egészség attól a pillanattól, hogy elhatároztad, egy életen át felelős leszel valakiért, egy gyermekért. A várandóság alapjaiban változtatja meg egy nő lelkét, a testét és erre fel kell készülnünk. A mozgás és annak minden pozitív hatását arra kell felhasználnunk, hogy mind a kismama, mind a gyermek számára az a test tényleg egy csoda legyen. 

Rengeteg példát láttam arra, hogy a szervezet mennyire fantasztikus reagál a mozgásra.  Természetesen az, hogy valaki áldott állapotba kerül számtalan tényező befolyásolja. Nem vagyok orvos, így csak azokat a történeteket tudom számba venni, amiket én láttam és tapasztaltam.  
Sok olyan nővel találkoztam, akik túlsúlytól szenvedtek és nagyon vágytak babára. Van olyan közülük, aki éppen ezért járt az órámra, mert az orvos elmondta neki, hogy kicsi az esélye annak, hogy teherbe essen addig, amíg ennyi túlsúllyal küzd. Szerencsére elértük a kitűzött célt és az óta egy két éves kisfiú gyönyörű anyukája.

A várandóság, a szülés teljesen átformálja a testet, ez egy tény.  Miért tartom fontosnak, hogy a mozgás már jóval az anyaság előtt beépüljön egy nő életébe? Ezek a sokszor destruktív változások, amellyel a terhesség jár, bekövetkeznek így is, úgy is. Viszont nem mindegy, hogy ezek a behatások milyen testre hatnak. Egy olyan szervezet, amely jelentős egészségügyi problémákkal küzd, sokkal kevésbé lesz ellenálló, sokkal inkább hatnak rá a leépítő folyamatok. Egy nem túl optimális állapotból egy igazán nehéz helyzetbe sodorjuk önmagunkat. Az a test, amely a mozgás által fel van készítve a terhelésre, erős, tele van boldogsággal, mert törődnek vele. Azzal hálálja meg a beléfektettet munkát, hogy átsegít minket ezen a csodálatos, de ugyanakkor megerőltető 9 hónapon.

hirdetes

Azok, akik rendszeresen nem sportoltak a terhességük előtt, nekik sem az orvos, sem a személyi edző nem ajánlja, hogy mozogjanak a 9 hónap alatt. Alapból egy felkészítetlen, számtalanszor rossz állapotban lévő test, a terhesség „negatív” hatásai, 9 hónap regeneráló, állapotmegtartó mozgás nélkül, még pár hónap, amelyben a mozgás nem lehet olyan intenzív… Ezek eredményezik számtalanszor azt, hogy egy terhesség után valaki 30 kilogramm felesleggel, számtalan tartáshibával és egy teljesen  „ leharcolt” testtel, a mély önutálatból próbál felemelkedni és újból egy magabiztos, önmagát szerető nővé válni. Nehéz? Ez mindenkinek az lenne.  Nem vagy ettől te rosszabb vagy kevesebb, mert ez tényleg nagy feladat. Nagy, de nem lehetetlen.

hirdetes

Viszont, ha még idejében gondolsz erre, akkor nem csak ezen az „újrakezdésen” nem kell keresztül menned, hanem egy teljesen más állapotot tudsz átélni. Az a tudat, hogy azért mozogsz már az előtt, hogy áldott állapotba kerülj, mert felelősségteljes anya vagy, szerintem elismerésreméltó. Hiszem, hogy a mozgás segít abban, hogy az a 9 hónap és annak minden változása ne szenvedés legyen, hanem egy csodálatos felkészülés. Tényleg azt gondolom, hogy rengeteg olyan értéket kaphatsz a sporttól, amely segít a várandóság során is. Sokkal teherbíróbb leszel, jobban viseled a fájdalmakat és sokkal kiegyensúlyozottabban élheted meg az élet ezen szakaszát. A tested sokkal jobban ellenáll majd a destruktív folyamatoknak, amelyek még így is nyomot fognak hagyni rajtad, de egyet viszont elmondhatsz magadról: „Én mindent megtettem ellene!” Így megmentheted magad az önvádtól, a „mi lett volna, ha nem így csinálom” maró érzésétől. Ha pedig már a szülés előtt az életed része volt a sport, akkor utána sokkal könnyebb lesz újra elindulnod az úton, hiszen tudod, hogy mennyit segített, mennyit kapták tőle.


Zárógondolatként

„Felelős vagy azért, amit megszelídítettél!” Felelős vagy azért az életért, akit az Isten küld neked. Ezt pedig azzal tudod kimutatni leginkább, hogy törődsz azzal a személlyel, aki annak a csodának a legfontosabb. ÖNMAGADDAL, AZ ANYUKÁJÁVAL! 

Szerző:
Simon Alexandra
Fitness Junkie
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Tippek terhesség alatti mozgáshoz, a könnyebb szülésért!

2020-09-02

Tippek terhesség alatti mozgáshoz, a könnyebb szülésért!

Ha egy baba növekszik a testedben, az nagy felelősséggel jár. Szerencsére sok dolog van, amit megtehetsz úgy, hogy biztosítod a biztonságotokat, miközben megadod azt az edzést a testednek, amire szüksége van.

Minden, amit a nyújtásról kell tudni

2020-09-29

Minden, amit a nyújtásról kell tudni

Miért is olyan fontos a nyújtás, különösen sportolás esetén? Mi történik, ha kimarad? Ebből a cikkből mindent megtudhatsz, amit csak a nyújtásról kell!

A jó edzés titka

2020-09-29

A jó edzés titka

Mi a jó edzés titka? Mitől lesz hatásos, felszabadító, és egyben élvezhető is? Erre a kérdésre ad választ az alábbi cikk, hogy a mozgás boldoggá tegyen!

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

2020-09-22

Házi praktikák ízületi gyulladás és fájdalmak kezelésére

Az ízületi gyulladás, illetve fájdalmak nagyon sok embert érintenek és az orvostudomány egyelőre sajnos csak fájdalomcsillapítókkal tud ellene harcolni. Habár ezek működnek, nyilván nem megoldás és hosszútávon sok mellékhatásuk lehet. Az otthoni gyógymódok, valamint a mozgás is nagyon hatásosak. Bemutatjuk a legjobb módszereket, amik csökkentik a f

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

2020-09-15

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

Ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, az sok időt vehet igénybe, hosszútávon azonban mindenképp megéri, sőt az apró lépések is sokat számítanak. Vannak dolgok, amikre 60 másodperc is bőven elég és csodákat művelnek a testtel. Itt van néhány módszer, ami sokat tesz az egészségért és kevesebb, mint 1 percbe telik!

Szabadulj meg a terhesség alatt felszedett pluszoktól!

2020-07-29

Szabadulj meg a terhesség alatt felszedett pluszoktól!

Kisbabád született, de a szülést követően rajtad maradt egy csomó felesleg? Íme egy megoldás, amivel a baba mellett is megszabadulhatsz a plusz kilóktól!


Alakformálás Anya Anyaság DIY Edzésmódok Egészség Egészséges életmód Terhesség