notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így add le a súlyfelesleged, s kerüld el a haszontalan fogyókúrákat!

hirdetes

Szabadulj meg a súlyfeleslegtől!

Bettina

Nehéz a súlyfelesleg leadása? Segítünk, hogy elérd a nyári testalkatodat, de ahhoz most kell elkezdeni foglalkozni magaddal! :)

fogyás

Fogyókúra, amit már olyan régóta csinálunk, de a legtöbbször sikertelenül. Hol a gond?

. A jelenség, ami senkit nem hagy hidegen. A jelenség, ami a legtöbbünk lelkében érzékeny húrokat pedzeget. Bizony, a két nem képviselői közül határozottan a hölgyek irányába billen a mérleg nyelve, ha arról van szó, milyen messzire kell elmenni a kívánt álomalak elérése érdekében. A nők bizony sokszor az önsanyargatástól sem riadnak vissza, heteken, hónapokon keresztül élnek salátákon, répákat rágcsálva, mígnem nyulakként kezdik magukat érezni- igaz, csinos nyuszikként, de azért mégis nyúlként, ami nem túl szerencsés az egészségre és a szervezet általános állapotára nézve. Mi akkor a jó hozzáállás? Kövessük a divatmagazinok sugallta irányvonalat, vágjunk bele a legújabb fogyókúrás irányzatokba, esetleg a hagyományos úton járjunk a kívánt test megformálásában? Mi a helyes?

A drasztikus életmódváltás, vagy a lépésről-lépésre való változtatás? Az igazság az, hogy ezekre a roppant komoly kérdésekre mindenkinek magának kell megtalálni a választ. Figyelem! Ne (mindig) higgyünk a csodamódszereknek kikiáltott tanácsoknak! A fogyás tippek akár félre is vezethetik a mindenre elszánt személyt, ha az nem vigyáz eléggé. Szerencsére azonban vannak még olyan örökérvényű, okos tanácsok is, amelyeket betartva valóra válthatjuk a szép, formás idomokról, lapos hasról szőtt álmainkat. Az egyik legnépszerűbb módszer a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztása. Ha most azt gondolja, ezt a tippet már unalomig ismételgették más blogok is, igaza van! Igaza van, hiszen a legjobb módszer a fogyásra, ha minden egyes étkezés alkalmával jól megpakoljuk a tányérunkat zöldséggel, desszertként pedig gyümölcsöt fogyasztunk.

hirdetes

Ezáltal nemcsak a napi vitaminmennyiség beviteléről gondoskodunk, de a nemkívánatos súlytöbblettől is megszabadulhatunk. Sőt, a fogyás tippek közül az említett módszerrel mindig tele lesz a hasunk- így elkerülhetjük a diéta leginkább utálatos velejáróját, az éhségérzetet. A második hasznos tanács a köztes étkezések beiktatása: a szakemberek a napi 5-6 alkalom mellett voksolnak. Az igazán bevált és sokat használt fogyás tippek a vízfogyasztás fontosságát is hangsúlyozzák: a dehidratizáltság ugyanis lassítja az anyagcserét, ami a fogyás ősellensége. Itt fontos megemlíteni, hogy egyáltalán nem mindegy, mit iszunk: a kávé és a tea, bár roppant fontosak és finomak, nem számítanak folyadéknak. A vízből viszont, lehetőleg szénsavmentesből, minimum 2,5 litert ajánlatos fogyasztani minden nap.

hirdetes

Nem csak az edzés számítAz edzés, bár valóban fontos része a fogyás tippeknek, sajnos nem mindenkinek megvalósítható- főleg nem a kisgyermekes anyukáknak, akiknek minden napja „meglepetésszerűen”telik, viszont kora reggel általában mindenkinek, még az édesanyáknak is, van egy szabad 10 perce. Ezt a csekélyke időt felhasználhatjuk bármire, de a legjobb, ha mégis rövid edzéssel ütjük el a szóban forgó perceket. Nem kell túlkombinálni a dolgokat: egy kis kardió, és máris fitten indul a nap- miközben már el is égetünk 150-200 kalóriát. Fontos! Bármivel is foglalkozzunk napközben, hagyjunk időt a befelé fordulásra, a relaxálásra, meditálásra – nevezhetjük bárhogyan, lényeg, hogy pihenjünk egy kicsit. A fogyás tippek akkor váltják be a leginkább a hozzájuk fűzött reményt, ha örömmel és boldogan csináljuk azt, és nem hagyjuk, hogy útközben frusztrálttá és rosszkedvűvé tegyen minket az életmódváltás.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes