notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

3 gyakori ok, amikor már szájsebészhez kell majd fordulni fogorvos helyett

hirdetes

3 eset, amikor már szájsebészeti kezelésre van szükség

TK

Fogaink épsége és szépsége létfontosságú nem csak a szájhigiénia, de önérzetünk szempontjából is – hiszen, hogy legyen magabiztos az, aki nem mer önfeledten mosolyogni? Alábbi cikkünkben 3 gyakori esetet mutatunk, amikor érdemes szakemberhez fordulni, így is megőrizve mosolyunkat.

Fogászat

Biztosan Neked is összeszorul a gyomrod, amikor eszedbe jut egy-egy fogorvosi kezelés – holott erre már semmi szükség, ugyanis a legkorszerűbb eszközök és a modern fogászati technológiák által ma már a fájdalommentes fogászati beavatkozások korát éljük. Mindennapjaink során pedig rendkívül fontos, hogy fogaink is ápoltak maradjanak.

 
Abban az esetben, ha fogfájással küzdünk, akkor érdemes tudnunk, melyek azok a leggyakoribb esetek, amikor már egy fogorvosi beavatkozás nem elegendő a probléma orvosolására, így szájsebészeti beavatkozásra van szükségünk.


Mi a különbség a fogorvos és a szájsebész között?


Gyakran feltett kérdés, hogy egyáltalán van-e különbség a fogorvosi és a szájsebészeti beavatkozás között – a két terület közötti különbségekkel sokan ugyanis nincsenek tisztában.


A szájsebészeten ugyanis sürgős esetekkel foglalkoznak, valamint olyan problémákat kezelnek, melyekhez sajnos egy fogorvosi beavatkozás már nem elégséges, hanem sokkal nagyobb volumenű műtétre van szükség – ezek elsősorban az arcüreget és az állkapcsot érintik.

hirdetes


Habár ezek az esetek nagyon durvának és ijesztőnek hathatnak, manapság már fájdalommentes rutin kezeléseknek számítanak.


hirdetes
Milyen gyakori problémákat kezelnek a szájsebészeten?


Napjainkban a leggyakoribb eset, amikor fogorvosunk a szájsebészetre fog majd irányítani minket, az az át nem tört fogak eltávolítása miatt szokott lenni – ez pedig elsősorban a bölcsességfogakra jellemző, hiszen amennyiben ezek nem bújnak elő, azokat feltárás nélkül lehetetlen lenne eltávolítani. Ezen kívül a fogászati implantáció, illetve a műgyökér kezelése is a szájsebész feladatkörei közé tartozik. 


Ha bármilyen problémát észlel fogával kapcsolatban és úgy érzi, hogy fogászati beavatkozásra van szüksége, akkor minél hamarabb forduljon fogorvosához, aki a kellő vizsgálatok után, ha szükséges tovább küldi majd Önt egy szájsebészhez. Itt a megfelelő körülmények között, szaktudásuknak megfelelően részletes tájékoztatást fog majd kapni a problémáról, ami után megkezdődik majd a helyi érzéstelenítést követően a probléma kezelése. A klinikán a szájsebészeti árak megvizsgálása és kifizetése után az elvégzett műtét utáni lábadozáshoz is részletes útmutatót kapnak a páciensek, ami segíti majd minél hamarabbi gyógyulásukat, ezzel is biztosítva, hogy minél gyorsabban visszatérjen életük a megszokott kerékvágásba.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes