notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, milyen smink illik a szemformádhoz, Így kell sminkelned szemed formája alapján

hirdetes

Sminkelj a szemformádnak megfelelően!

helloladies.hu

Sok minden befolyásolja, hogy kinek milyen smink áll jól, a szemek elhelyezkedése, és formája az egyik. Sminkszerek segítségével korrigálhatóak a túl közel, vagy túl távol ülő szemek, sőt kerek szemből is csinálhatunk vadító macskaszemet!

Szemformához illő smink

Közel ülő szemek sminkelése


Ha közel ülő szemet szeretnénk nagyítani, vagy olyan hatást szeretnénk elérni, mintha a szemünk távolabb lenne, egymástól kicsit játszanunk kell a színekkel! A belső szemzugnál mindig világos árnyalatot használjunk, a sötét színnel pedig a szem külső részét árnyaljuk. Fontos az átmenet a két szín között, ezért a világosabb árnyalattól a sötét felé haladva halványítsuk a sminket, ezzel kerülve a túlzottan éles vonalakat. Árnyaláskor egymás mellé applikátorral visszük fel a szemhéjpúdert. Az applikátorral azonban nem satírozunk, hanem pontozva hordjuk fel az anyagot! A megfelelő mennyiségek felhordása után puha ecsettel mossuk össze a különböző árnyalatú szemhéjpúdereket. A tökéletes átmenetet így lehet kialakítani.  

hirdetes


Távol ülő szemek sminkelése


A távol ülő szemeknél nyilván az a cél, hogy úgy tűnjön, mintha közelebb ülnének egymáshoz, így a színátmenet a közel ülő szemekhez képest felcserélődik, vagyis a külső sarkukba világosabb árnyalat kerül, míg a szemzugnál sötétebb színeket használunk. Ügyeljünk arra, hogy a sötét színek használatakor csak a szemhéj belső harmadát árnyaljuk, s a világosabb festéket a szemhéj közepétől kifele haladva hordjuk fel. A belső szemzugnál csak pár árnyalattal sötétebb tónust alkalmazzunk, különben bandzsává válhatunk. Segíthet, ha meghúzzuk a szemkontúrt, hiszen e módszerrel is csalhatunk egy kicsit a belső szemzugnál sötét színe miatt. Ez a közel ülő szemekre is igaz a külső szemzugra vonatkoztatva.


Kerek szemek sminkelése

hirdetes


Kerek szemeknél szemceruza segítségével is hosszabbíthatunk a tekinteten egy egyszerű „macskaszem” kontúr rajzolásával. A szem külső szemzugát egy sötétebb tónussal, hosszanti mozdulatokkal árnyaljuk is.


Mélyen ülő szemek sminkelése


Mélyen ülő szemeknél ne használjunk sötét színeket. A világosabb, gyöngyház árnyalatokat részesítsük előnyben a teljes szemhéjon, mert ezek optikailag nagyítják a szemet.


Mandula formájú szemek sminkelése


Mandula formájú szemek árnyalását az alsó és felső szemhéj külső peremén kezdjük. A mandulaszemeknek mind a nyújtott, mind a kerekebb alakzatok egyaránt jól állnak. A natúrsmink is a mandulaszemnek áll a legjobban, mert önmagában is esztétikus látvány.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

2020-09-14

Jelek, hogy ideje elengedni a múltat!

Ha van bármi állandó, az a változás. De miből tudhatod, hogy végre ideje szakítani a múlttal és elindulni egy boldogabb élet felé? Ahhoz, hogy boldogok lehessünk, képesnek kell lennünk elengedni a múltban szerzett sebeket, a kapcsolatokat, amik nem működtek és ami a legfontosabb, azt, hogy szinte minden rossz dologért saját magunkat hibáztatjuk.

Így nyűgözd le azt, aki tetszik!

2020-09-14

Így nyűgözd le azt, aki tetszik!

Szerelmes lettél? Vajon ő is ugyanígy érez? Akármennyire is érdekel valaki, lehet, hogy te is félsz megtenni az első lépést, az viszont biztos, hogy le akarod őt nyűgözni. Úgyhogy mit tehetsz, hogy jó értelemben felhívd magadra a figyelmét? Adunk pár tippet!

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

2020-09-15

Módszerek, amikkel sokat tehetsz az egészségedért és 1 percbe telnek

Ha szeretnénk megőrizni az egészségünket, az sok időt vehet igénybe, hosszútávon azonban mindenképp megéri, sőt az apró lépések is sokat számítanak. Vannak dolgok, amikre 60 másodperc is bőven elég és csodákat művelnek a testtel. Itt van néhány módszer, ami sokat tesz az egészségért és kevesebb, mint 1 percbe telik!

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

2020-09-15

Férfiak elmondták, miért csalták meg a barátnőiket

Hogy kiderüljön, mi is áll a hűtlenség mögött, megkérdeztem barátokat, ismerősöket, hogy nekik mi okuk volt a megcsalásra. Íme a válaszok.

Elmondom, hogy megéri-e almaborecetes fürdőt venni!

2020-09-02

Elmondom, hogy megéri-e almaborecetes fürdőt venni!

A kókuszolaj után egy új alapanyag veszi át a főszerepet a szépségápolás világában, ez pedig nem más, mint az almaborecet. Ha rendszeresen fogyasztjuk, annak is számtalan előnye van, a vérnyomásra is jó hatással van, valamint a fogyásban is segít, de a szépségápolásban is nagy hasznát vehetjük, hiszen a bőrre és a hajra is nagyon pozitív hatással v

Fogadalmak, amiket magadnak kellene tenned

2020-09-08

Fogadalmak, amiket magadnak kellene tenned

Miért nem tartjuk be a saját magunknak tett ígéreteket? Az újévi fogadalmakat, hogy egészségesebben étkezünk, lefogyunk, megtanulunk egy új nyelvet – olyan hamar megfeledkezünk róluk, hogy már magunkat kinevetjük, mielőtt belekezdenénk...


Csajos DIY Fejlesztő Praktikák Smink Szépségápolás Tanács