notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szemszínek jelentése

hirdetes

Mit árul el a szemszíned

helloladies.hu

Ha eddig nem tudtad, hogy milyen személyiség párosul a szemed színéhez, most kiderítheted. Vajon igazak rád az állítások?

Szemünk színének jelentése

A szem, a lélek tükre - állítják. Én úgy gondolom, ez teljes mértékben így van. Ki ne találkozott volna olyannal, hogy egyszerűen lebilincselte őt egy személy, csupán a tekintetével. Olyan érzés, aminek szó szerint ereje van. Van úgy, hogy félelmet kelt bennünk, van úgy, hogy olyan kedvességet sugároz, ami miatt első látásra megkedveljük az illetőt. Szemünkből rengeteg dolgot ki lehet olvasni, ha figyelmesek vagyunk. Láthatunk benne olyat is, amit egy beszélgetés során talán nem tudhatnánk meg. Bár személyiségünket nagyon sok minden határozza meg, mint például a bőrszín, a származás, a légkör, szocializáció, csillagjegy és emellett szerepel a szemszín is. Viszont nem árt tudni, milyen személyiséget párosítanak a szemszínünkhöz.

Barna

Európán kívül a leggyakrabban előforduló szemszín. A barna szeműek általában megbízhatóak, hűségesek, ezért sokszor részesítik őket előnyben a munkáltatók.
A barna szemmel rendelkezők társaságkedvelőek, szeretnek a középpontban lenni, és bárkihez képesek alkalmazkodni. Őket tartják a legjobb hosszú távú partnereknek. Szenvedélyesek, néhol már harciasabb természetűek. Jó csapatjátékos, akinek adnak a szavára. Néhol félelmetesek, illetve kiszámíthatatlanok. Ha találkozol egy barna szemű emberrel, mindenképpen ismerd meg, mielőtt elítélnéd első pillantásra.

hirdetes

 

Kék

A kék szemmel rendelkezők némi előnnyel indulnak ismerkedés alkalmával, ugyanis őket tartják a legszebb szempárral rendelkezőknek. Világos színével őszinteséget, közvetlenséget, nyitottságot, ártatlanságot sugároz. Ritka, amikor ki tudod hozni őket a sodrukból, ugyanis nagyon nyugodt természetűek, mindig megőrzik hidegvérüket.

 

 

hirdetes

 

Szürke

 

A szürke szeműek szenvedélyesek, erős temperamentumúak, jó vezetők. Sokat fektetnek be életük minden területébe, és legalább annyit vissza is várnak tőle. Statisztikailag őket tartják a legkevésbé agresszívnak, emellett bölcsek, szelídek és egyediek. Ez a különleges és ritka szemszín játszhat kék, vagy zöldes árnyalatban is.

 

Zöld

 

A tiszta zöld szemszín a legritkább a Földön, mindössze az emberek 2 százalékának zöld a szeme. Ha mindkét szülőnek zöld a szeme, akkor a gyerekeik is zöld szeműek lesznek, mivel a szülőknél mindkét (azaz mind a négy), a szemszínt meghatározó gén a zöld színt kódolja. Habár a zöld szemet sokan a kékhez gondolják közelebb állónak, valójában a barna szemmel hozható szóba. Ritkasága miatt az emberek titokzatosnak, érzékinek, rejtélyesnek tartják. Igéző tekintetével nagy sikert arat az ellenkező nem körében. Jó érzékük van a művészetekhez, kiemelkedő kreativitással rendelkezik. Nehezen bíznak meg az emberekben, és sok türelmet igényelnek. Erősen hipnotikus és nyugtató hatás társul hozzájuk.

 

Szemünk, a testbeszédünk legerősebb eszköze, amivel képesek vagyunk befolyásolni, hatni, útmutatást, következtetést adni hangulatunkról, érzelmeinkről. Mindezt szavak nélkül.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Újra divat a balerina cipő! - Így hord a tavaszi szezonban!

2024-04-15

Újra divat a balerina cipő! - Így hord a tavaszi szezonban!

Kényelmesek és sokoldalúak, tökéletes választások mindennapi viselethez és elegáns megjelenésekhez egyaránt. Hajtsunk újra a klasszikusokra és fedezzük fel, hogyan hordhatjuk őket a tavaszi szezonban!

Ez a 4 vitamin sokban befolyásolja a fogyásodat

2024-04-08

Ez a 4 vitamin sokban befolyásolja a fogyásodat

A megfelelő vitaminbevitel kulcsfontosságú a fogyás és az egészséges testsúly fenntartása szempontjából, és néhány vitamin különösen fontos szerepet játszik ebben a folyamatban.

Hogyan válhat egy szálloda igazán vendégközpontúvá?

2024-04-04

Hogyan válhat egy szálloda igazán vendégközpontúvá?

A szállodaüzemeltetés már régóta a vendégközpontúság és az élmények teremtése körül forog, és mindez a vendégek igényein, a kiváló kommunikáción át terjed.

Már reggel is kimerültnek érzed magad? Az ennek a tünete lehet!

2024-04-02

Már reggel is kimerültnek érzed magad? Az ennek a tünete lehet!

A reggeli kimerültség gyakran bosszantó és akadályozó tényező lehet a mindennapi életben, ám megfelelő megértéssel és kezeléssel jelentős mértékben csökkenthető.

10 szépítő termék a tavaszi megújuláshoz: Frissítsd fel arcbőröd!

2024-03-25

10 szépítő termék a tavaszi megújuláshoz: Frissítsd fel arcbőröd!

A tavasz közeledtével sokan keresik az újításokat a szépségápolás terén, és szeretnék frissíteni bőrápolási rutinjukat. Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb szépítő termékeket, melyek segítségével könnyedén megújulhatunk és ragyogóvá tehetjük bőrünket a tavaszi időszakra.