notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk azok titkait, akiknek az otthona mindig tiszta és rendezett, Így lehet az otthonod mindig tiszta és rendezett

hirdetes

Azok titka, akiknek az otthona mindig tiszta és rendezett!

helloladies.hu

Ha te is azon emberek közé tartozol (és vagyunk egy páran), akinek gondot okoz az otthonában fenntartani a rendet és tisztaságot és azon tűnődsz, vajon hogyan csinálják azok, akiknek mindig ragyog az otthona, ez a cikk neked szól! Bemutatjuk azokat a tippeket és trükköket, amiket azok alkalmaznak, akiknek a lakása mindig tiszta!

Szokások, amikkel az otthonod mindig tiszta lesz

Tudják, hogyan csináljanak helyet


Még ha nem is hiszed, hogy gyűjtögető lennél, azonban a dolgok hamar felgyűlnek nálad a sarokban és a konyhapulton, akkor érdemes követned az egy be, egy ki szabályt. Tehát ha valami újat vásárolsz, egy régebbi dolgot dobj ki, adj el, vagy adományozz el, hogy legyen helye az újnak.


Egyszerűek a felületek


A pultokat, polcokat és asztalokat nem érdemes telezsúfolni mindenféle tárggyal, a felesleges dolgokat egy fiókban vagy dobozban kellene tartani (vagy megszabadulni tőlük). Ha a nagyobb felületeket egyszerűen és simán, tisztán tartod, az nem csak tetszetősebb a szemnek, de könnyebb letörölni is. A gépeket például sose tartsd a konyhapulton.

hirdetes


Beosztás


A tiszta otthonok nem maguktól lesznek azok – megfontoltság és tudatosság kell ahhoz, hogy a dolgok rendezettek legyenek. Kell egy beosztás és rutin takarításhoz, hogy a kosznak és szennyesruhának még csak ideje se legyen felhalmozódni. Például jelölj ki egy napot, amikor porszívózol vagy moss minden hétfőn, így ezek a fontos feladatok biztosan nem maradnak ki.


Tisztán gondolkodnak, amikor belépnek a házba


Nagyon egyszerű, de ha leveszed a cipődet az ajtóban, akkor nem viszed be magaddal a szennyeződéseket, koszt, leveleket, amik gyorsan összekoszolják a padlót.


Mindennek van helye


Ha túl sok olyan dolog van az otthonodban, aminek nincs igazán helye, akkor lényegében nem is tudsz rendesen kitakarítani. Ha van egy tálkád a kulcsoknak vagy egy polcod a leveleknek, számláknak, használd is őket.

hirdetes


Menet közben is pakolnak, takarítanak


Azok az emberek, akiknek az otthona mindig tisztának tűnik, nem várják meg, hogy a lakás úgy nézzen ki, mintha bomba robbant volna. Ez jelentheti azt, hogy minden egyes szobában szépen elrendezik a díszpárnákat és összehajtják a takarókat, mindig visszapakolják a játékokat a gyerekek után a dobozba, nap végén felakasztják a ruhákat és amint megszáradt a ruha kivasalják, visszateszik a szekrénybe.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes