notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szeptemberi gyerekek sikeresebbek, A szeptemberi születésűek a legsikeresebbek, Ez az oka, hogy sikeresek azok akik szeptemberben születtek

hirdetes

Ezért sikeresebbek a szeptemberi gyerekek társaiknál, a tudomány szerint

helloladies.hu

Lehetséges lenne, hogy valaki attól a pillanattól kezdve sikerre számíthat, hogy megszületett? Nem, nem megyünk bele a természetes szülés és a császár közti vitába, és hogy melyiknek milyen hatása van a további életünkre, most a születési hónapról lesz szó.

A szeptemberi születésűek sikerének titka

Egy kutatás szerint azok a gyerekek, akik szeptemberben születtek, sokkal sikeresebbek. A tanulmányban 6 és 15 éves kor közötti gyerekek jegyeit vizsgálták, és úgy találták, hogy azoknak, akik szeptemberben születtek, jobbak az átlagaik, mint társaiknak. Egyenletet használtak, hogy megjósolják a gyerekek jövőbeli jegyeit és főiskolai eredményét, és a kutatók szerint ezek a sikeres fiatal diákok nagyobb valószínűséggel érnek el jó eredményeket, jutnak be jobb iskolákba és kisebb a valósíznűsége, hogy börtönbe kerülnek valamilyen bűncselekmény miatt.


A kutatás eredményeinek semmi köze nincs a Szűz és a Mérleg asztrológiai tulajdonságaihoz, és sokkal inkább van ahhoz, hogy milyen idősek a szeptemberi gyerekek társaikhoz képest. Általában akik szeptemberben születtek, azok a legidősebbek és a legfejlettebbek a saját osztályukban. Azok a gyerekek viszont, akiknek augusztusban van a szülinapjuk nagyobb valószínűséggel maradnak le az osztálytársaiktól, mivel a legtöbbüknél fiatalabbak.

hirdetes


Fiatalkorban ez a néhány hónapos korkülönbség nagyon sokat számít, mivel ilyenkor a fejlődés sokkal gyorsabban történik, mint az élet bármely más szakaszában. Később azért van ennek jelentősége, mert a gyerekek, akik a „megfelelő” időben születtek, előnnyel indulnak, nagyobb valószínűséggel kerülnek be jobb programokba, fejlesztő foglalkozásokra, versenyekre, nagyobb figyelmet kapnak, ami miatt a kognitív funkcióik jobban fejlődnek, és idővel ez az előny felgyűlik, összeadódik.

hirdetes


Azoknak a szülőknek, akiknek augusztusi születésű a gyerekük sem kell megijedniük, hiszen egy kis odafigyeléssel behozhatják a lemaradást. A születési hónapon kívül sok egyéb tényező is szerepet játszik, és ha szeretnéd segíteni a gyerekedet, rengeteg lehetőség áll rendelkezésre.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember váljon belőle

2020-07-27

Dolgok, amiket meg kell tanítanod a gyerekednek ahhoz, hogy kedves ember...

A szülők hamar rájönnek, hogy milyen nehéz is a gyereknevelés, a gyerekek ugyanis mindent a szüleiktől tanulnak, azt is, hogy hogyan bánjanak másokkal. Lehet, hogy könnyűnek tűnik kedves gyereket nevelni, de sok szülő elmondhatja, hogy korántsem az. Szerencsére van néhány bevált módszer, ami segít abban, hogy a kedvesség végig kísérje a gyerek egés

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

2020-03-03

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

Gyakori kérdés a leendő szülők körében, hogy vajon mikor is érdemes családot alapítani? Ha elmúltál 40, akkor sem kell lemondanod az anyaságról, hiszen a mai világban a gyermekvállalás egyre jobban kitolódik.

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

2020-06-25

Könyvek gyerekeknek, több korosztályban

Az olvasás remek időtöltés, akár magától olvas valaki, akár felolvasnak neki. Ebben a cikkben gyerekeknek való könyveket gyűjtöttem össze, több korosztályban!

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

2020-06-10

Így küzdd le a szülés utáni depressziót, természetesen!

A szülés utáni depresszió az újdonsült anyákat sokkal nagyobb számban érinti, mint gondolnánk. Teljesen normális, ha szülés után te is rossz kedvű vagy, azonban ha ez hetekig elhúzódik, muszáj tenned valamit ellene. Ha gyógyszerek nélkül szeretnéd átvészelni ezt az időszakot, fordulhatsz természetes megoldásokhoz is!

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

2020-08-03

Így készítsd fel a gyerekedet az iskolakezdésre idén!

Ha figyelted mostanában a híreket, lehet, hogy a kezdés után néhány hónappal változik meg a helyzet. Mint minden más esetében, itt is a felkészülés a lényeg, és az, hogy megfelelően tájékoztasd a gyerekedet is arról, hogy mire számíthat ebben az évben!


Anya Anyaság Apa Baba Érdekességek Férfi gyerek Iskola Kisbaba Kisfiú Kislány Nevelés Tanulás