notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szeptemberi gyerekek sikeresebbek, A szeptemberi születésűek a legsikeresebbek, Ez az oka, hogy sikeresek azok akik szeptemberben születtek

hirdetes

Ezért sikeresebbek a szeptemberi gyerekek társaiknál, a tudomány szerint

helloladies.hu

Lehetséges lenne, hogy valaki attól a pillanattól kezdve sikerre számíthat, hogy megszületett? Nem, nem megyünk bele a természetes szülés és a császár közti vitába, és hogy melyiknek milyen hatása van a további életünkre, most a születési hónapról lesz szó.

A szeptemberi születésűek sikerének titka

Egy kutatás szerint azok a gyerekek, akik szeptemberben születtek, sokkal sikeresebbek. A tanulmányban 6 és 15 éves kor közötti gyerekek jegyeit vizsgálták, és úgy találták, hogy azoknak, akik szeptemberben születtek, jobbak az átlagaik, mint társaiknak. Egyenletet használtak, hogy megjósolják a gyerekek jövőbeli jegyeit és főiskolai eredményét, és a kutatók szerint ezek a sikeres fiatal diákok nagyobb valószínűséggel érnek el jó eredményeket, jutnak be jobb iskolákba és kisebb a valósíznűsége, hogy börtönbe kerülnek valamilyen bűncselekmény miatt.


A kutatás eredményeinek semmi köze nincs a Szűz és a Mérleg asztrológiai tulajdonságaihoz, és sokkal inkább van ahhoz, hogy milyen idősek a szeptemberi gyerekek társaikhoz képest. Általában akik szeptemberben születtek, azok a legidősebbek és a legfejlettebbek a saját osztályukban. Azok a gyerekek viszont, akiknek augusztusban van a szülinapjuk nagyobb valószínűséggel maradnak le az osztálytársaiktól, mivel a legtöbbüknél fiatalabbak.

hirdetes


Fiatalkorban ez a néhány hónapos korkülönbség nagyon sokat számít, mivel ilyenkor a fejlődés sokkal gyorsabban történik, mint az élet bármely más szakaszában. Később azért van ennek jelentősége, mert a gyerekek, akik a „megfelelő” időben születtek, előnnyel indulnak, nagyobb valószínűséggel kerülnek be jobb programokba, fejlesztő foglalkozásokra, versenyekre, nagyobb figyelmet kapnak, ami miatt a kognitív funkcióik jobban fejlődnek, és idővel ez az előny felgyűlik, összeadódik.

hirdetes


Azoknak a szülőknek, akiknek augusztusi születésű a gyerekük sem kell megijedniük, hiszen egy kis odafigyeléssel behozhatják a lemaradást. A születési hónapon kívül sok egyéb tényező is szerepet játszik, és ha szeretnéd segíteni a gyerekedet, rengeteg lehetőség áll rendelkezésre.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

2024-02-20

Szülés utáni intim problémák: erre készülj fel, hogy ne érjen meglepetés!

A szülés egy csodálatos és felemelő élmény lehet, de a testünknek és az intim területeinknek is meg kell küzdeniük az új kihívásokkal és változásokkal.

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

2024-02-20

Ezek a jelek utalnak gyerekbántalmazásra, és hogyan segíthetünk mi felnőttek?

A gyerekbántalmazás egy súlyos és elhanyagolt probléma, amely sok gyermeket érint világszerte. Azonban sokszor nehéz felismerni a jeleket. Ezek lehetnek azok:

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

2024-02-12

Mi az a cisztás akné, mik a tünetei és hogyan kezelhető?

A cisztás akné egy súlyos és gyakran fájdalmas bőrprobléma, melyet a mélyen fekvő, gyulladt pattanások jelentenek, és amelynek kezelése kihívást jelenthet az érintettek számára.

 Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

2024-02-05

Pajzsmirigyzavar várandósság alatt? Így tudod elkerülni!

A várandósság alatti pajzsmirigyproblémák kezelése és a megfelelő vitaminválasztás kiemelten fontos, mivel a nem megfelelő döntések súlyos következményekkel járhatnak.

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

2024-02-01

A Balenciaga Divatház története és az örök elégedetlen Cristóbal

A Balenciaga Divatház története olyan pályát járt be, amely tele van mély érzelmekkel, forradalmi tervezéssel és az örök elégedetlenség által ihletett kreativitással. Ismerjük meg a divatház felemelkedését és azon tervezőjét, aki sosem nyugodott bele a tökéletességbe: Cristóbal Balenciagát.


Anya Anyaság Apa Baba Érdekességek Férfi gyerek Iskola Kisbaba Kisfiú Kislány Nevelés Tanulás