notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szeptemberi gyerekek sikeresebbek, A szeptemberi születésűek a legsikeresebbek, Ez az oka, hogy sikeresek azok akik szeptemberben születtek

hirdetes

Ezért sikeresebbek a szeptemberi gyerekek társaiknál, a tudomány szerint

helloladies.hu

Lehetséges lenne, hogy valaki attól a pillanattól kezdve sikerre számíthat, hogy megszületett? Nem, nem megyünk bele a természetes szülés és a császár közti vitába, és hogy melyiknek milyen hatása van a további életünkre, most a születési hónapról lesz szó.

A szeptemberi születésűek sikerének titka

Egy kutatás szerint azok a gyerekek, akik szeptemberben születtek, sokkal sikeresebbek. A tanulmányban 6 és 15 éves kor közötti gyerekek jegyeit vizsgálták, és úgy találták, hogy azoknak, akik szeptemberben születtek, jobbak az átlagaik, mint társaiknak. Egyenletet használtak, hogy megjósolják a gyerekek jövőbeli jegyeit és főiskolai eredményét, és a kutatók szerint ezek a sikeres fiatal diákok nagyobb valószínűséggel érnek el jó eredményeket, jutnak be jobb iskolákba és kisebb a valósíznűsége, hogy börtönbe kerülnek valamilyen bűncselekmény miatt.


A kutatás eredményeinek semmi köze nincs a Szűz és a Mérleg asztrológiai tulajdonságaihoz, és sokkal inkább van ahhoz, hogy milyen idősek a szeptemberi gyerekek társaikhoz képest. Általában akik szeptemberben születtek, azok a legidősebbek és a legfejlettebbek a saját osztályukban. Azok a gyerekek viszont, akiknek augusztusban van a szülinapjuk nagyobb valószínűséggel maradnak le az osztálytársaiktól, mivel a legtöbbüknél fiatalabbak.

hirdetes


Fiatalkorban ez a néhány hónapos korkülönbség nagyon sokat számít, mivel ilyenkor a fejlődés sokkal gyorsabban történik, mint az élet bármely más szakaszában. Később azért van ennek jelentősége, mert a gyerekek, akik a „megfelelő” időben születtek, előnnyel indulnak, nagyobb valószínűséggel kerülnek be jobb programokba, fejlesztő foglalkozásokra, versenyekre, nagyobb figyelmet kapnak, ami miatt a kognitív funkcióik jobban fejlődnek, és idővel ez az előny felgyűlik, összeadódik.

hirdetes


Azoknak a szülőknek, akiknek augusztusi születésű a gyerekük sem kell megijedniük, hiszen egy kis odafigyeléssel behozhatják a lemaradást. A születési hónapon kívül sok egyéb tényező is szerepet játszik, és ha szeretnéd segíteni a gyerekedet, rengeteg lehetőség áll rendelkezésre.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

2023-08-04

10 Tipp, amivel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet

Az alábbiakban összegyűjtöttünk 10 hasznos tippet, amelyekkel női cégvezetőként is biztonságosabbá teheted a cégedet és megóvhatod azt a lehetséges veszélyektől.

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

2023-07-14

Ennek a 10 dolognak biztosan ott kéne lennie egy szállodai szobában

Régebben a szállodát éjszakázási helynek tekintették. Egy ágy és egy fürdőszoba elég volt az ügyfelek elégedettségéhez. De ma a mai utazók igényei megváltoztak!

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

2020-03-03

Szülés 40 felett? - Milyen előnyei és hátrányai vannak?

Gyakori kérdés a leendő szülők körében, hogy vajon mikor is érdemes családot alapítani? Ha elmúltál 40, akkor sem kell lemondanod az anyaságról, hiszen a mai világban a gyermekvállalás egyre jobban kitolódik.

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

2022-05-17

Sportol a család! – 5 tipp hogyan sportolhattok együtt a gyerekekkel

Megérkezett a jó idő és hamarosan itt a nyári szünet is, így a gyerekek sokkal több időt igényelnek majd az együttlétre. Így sportoljunk együtt a gyerekekkel!

Ezekre feltétlenül tanítsd meg a kiskutyádat!

2020-08-31

Ezekre feltétlenül tanítsd meg a kiskutyádat!

Egy kiskutyáról gondoskodni nem egyszerű feladat, néhány hónapig olyan mintha az embernek egy kisbabára kellene vigyáznia. Harapdálnak, a lakásban végzik el a dolgukat és folyamatosan ugatnak, azonban ebben a korban alapozhatjuk meg jó kapcsolatunkat, ami egész életen át kitarthat. Ha egy kölyökkutya kerül az otthonodba, érdemes betartani az alábbi

8 program gyerekeknek a nyárra

2020-06-24

8 program gyerekeknek a nyárra

Ebben a cikkben olyan elfoglaltságokat gyűjtöttem össze, amelyekkel le lehet foglalni a gyerekeket, miközben nem csak szórakoztatja, fejleszti is őket.